سهم بسیار زیاد مردم در تقبل هزینه‌های درمان؛

خانم دکتر؛ اکنون که درد را یافته‌اید، نسخه درمانی فراموشتان نشود!

نمی‌دانیم چه کسی ادعا کرده که سیستم بهداشت و درمان در کشورمان از آغاز، رو به راه بوده که مدتی است، خانم وزیر در هر نشست و برخاستی، انتقادی آتشین حواله آن می‌کند و یادش می‌رود که همه شاخصه‌های مطرح از سوی خودش هر بار رو به افول می‌گذارد و کار به جایی رسیده که وزیر، تندترین انتقادها را نصیب دولت و مجموعه تحت امر خودش می‌کند و همه را انگشت به دهان می‌گذارد؟!
کد خبر: ۲۷۹۹۲۴
|
۰۱ آبان ۱۳۹۱ - ۱۰:۲۸ 22 October 2012
|
29798 بازدید
|
از چند روز پیش که وزیر بهداشت با اشاره به سهم بالای مردم از پرداخت هزینه‌های درمان گفت که «چیزی در حدود 7.5 درصد از جمعیت کشور با هزینه‌های درمانی به زیر خط فقر می‌روند» تا کنون، هنوز نمی‌دانیم تکلیفمان با تکرار این سخنان تلخ چیست؛ تکذیب کنیم، تأیید، از صراحت لهجه وزیر قدردانی کنیم، انتقاد روا بداریم یا سکوت پیشه کنیم؟ اصلا نمی‌دانیم که منظور وزیر از این اعترافات نابهنگام و تکرار هر باره آنها چیست؟!

به گزارش «تابناک»، سومین گردهمایی بزرگ دست‌اندرکاران نظام سلامت، جدای از هدف‌گذاری‌ها و دستاوردهایی که داشت، از این روی جالب توجه بود که وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی برای چندمین بار در چند وقت اخیر نسبت به سهم بسیار بالای بیماران در هزینه‌های درمان گلایه کرده و وضع موجود را به نبود عدالت در حوزه سلامت نسبت داده است.

دکتر مرضیه وحید دستجردی که در سومین گردهمایی بزرگ دست‌اندرکاران نظام سلامت حضور یافته بود، با تاکید بر فرصت مغتنم برای بازبینی کارهای انجام شده در حوزه بهداشت و درمان، تامین منابع در حوزه سلامت را یکی از مهمترین چالش‌های پیش روی این حوزه دانست و گفت: «هم‌اکنون 54.9 درصد از هزینه‌های درمانی از جیب مردم پرداخت می‌شود و بیمه‌های سلامت 18.6، دولت نزدیک 20 درصد و بیمه‌های خصوصی 7.3 درصد هزینه‌های درمانی را پرداخت می‌کنند که با اصلاح تأمین منابع تلاش می‌کنیم جلوی این بی‌عدالتی در سلامت را بگیریم».



این سخنان در حالی بیان می‌شوند که خانم وزیر، چندی پیش نیز در اجلاس رؤسای انجمن‌های علوم پزشکی، سخنان مشابهی گفته بود؛ «ما سیستم پزشکی خوبی در کشور داریم، ولی نظامی که باید در آن پزشکان و پرستاران در کنار هم باشند و ارائه خدمات بدهند، سامان‌دهی خوبی ندارد که یکی از پیامدهای نداشتن این سامان‌دهی خوب، پرداخت هزینه‌های درمانی از جیب مردم به اندازه 54.9 است، چرا که در هیچ جای دنیا این گونه نیست. باید توجه داشت اگر مردم به غیر از هزینه‌های سلامت که از جیب پرداخت می‌کنند، حق بیمه پرداختی آنها را هم در نظر بگیریم، پرداختی از جیب مردم در کشور ما به 70 درصد می‌رسد که این یک ظلم به مردم است».

بدین ترتیب ظلمی مطرح می‌شود که چه بسا نه ریشه در امروز داشته و نه با توجه به روند افزایش تعرفه‌های پزشکان ـ که از قضا هنوز بحث آن کاملا تمام هم نشده ـ امیدی به بهبود وضعیت آن می‌رود؛ اما از این روی، عجیب است که ظاهرا تبدیل به موضوع انتقادی شماره یک فرد سکاندار وزارت بهداشت و درمان شده تا وی به هر بهانه‌ای آن را طرح کرده و داغ بسیاری از مراجعان به سیستم درمانی کشور را تازه کند!

به سخنان این وزیر در مراسم افتتاح درمانگاه خبرنگاران که اواخر فروردین ماه سال جاری رخ داده بود، دقت کنید تا ماجرا بیشتر برایتان روشن شود: «... بیمه‌ها باید خدماتشان را گسترش دهند، آن 10 درصدی که تحت پوشش هیچ بیمه‌ای نیستند [این عدد به تازگی 17 درصد ذکر شده] باید دفترچه بگیرند و خدمات بیشتری باید تحت پوشش بیمه‌ها قرار گیرد ... سالانه نزدیک 2.5 درصد مردم [این رقم هم در سخنان اخیر وی 7.5 درصد بیان شده] به علت هزینه‌های سنگین درمان زیر خط فقر می‌روند، درست است که بر پایه قانون باید این میزان به زیر یک درصد برسد، ولی ما نباید کاری به شاخص‌های جهانی داشته باشیم؛ در کشور ما حتی اگر یک نفر هم به خاطر هزینه‌های بیماری فقیر شود زیاد است و نباید باشد».

تکرار انتقادهای تندی از این دست، فارغ از اختلافاتی که در عدد و رقم‌های ارائه شده وجود دارد ــ که البته آن هم بسیار مهم بوده اما بررسی چرایی بروز آن در این مقال نمی‌گنجد ـ از این روی، شگفتی‌آور است که گذشت زمان هم منجر به ارائه راهکاری از طرف وزارتخانه تحت امر دکتر دستجردی نشده و تنها در حد انتقاد صرف باقی مانده است.

به عبارتی بهتر، در حالی از سقوط 7.5 درصدی جمعیت کشور به زیر خط فقر سخن رانده می‌شود که نه تنها این سخنان آتشین منجر به گرفتن تصمیمی نشده است، بلکه هنوز نمی‌دانیم این جمعیت حدود 5.5 میلیون نفری استطاعت بالقوه برای قرار گرفتن در زیر خط فقر را دارا هستند و یا این اتفاق رخ داده و چندین میلیون نفر مجبور شده‌اند که به بهای فقیر شدن، سلامت را برگزیدند؟

بدین ترتیب با سخنان خامی روبه‌رو هستیم که بارها و بارها به راه‌های گوناگون تکرار شده و نه راجع به جامعه آماری کوچکی بیان شده که از دید دیگر مسئولان بازمانده و واکنش آفرین نشود و نه تا کنون کسی در مقام تکذیب آنها برآمده تا موج منفی ساطع شده از آن تا اندازه‌ای خنثی شود؛ اینجاست که چاره‌ای نخواهیم داشت جز پذیرفتن ادعای وزیر اما بی گمان، حق خواهید داد که پذیرش این حقیقت تلخ، پرسش‌‌هایی را به ذهن خواهد آورد:

مگر نه اینکه بر اساس قانوني كه در برنامه پنجم توسعه به تصويب رسيد، باید همه مردم كشور زير چتر حمايتي بيمه قرار مي‌گرفتند؟ اجرای این قانون بر عهده کدام نهاد یا وزارتخانه[ها] بوده که جامه عمل نپوشیده و تا به امروز عملیاتی نشده است؟

چگونه است که در زمان تصویب این قانون این گونه بیان می‌شد که ده ميليون نفر از مردم جامعه تحت پوشش هيچ بيمه‌اي نیستند؛ اما امروز سخن از 17 درصد جمعیت کشور (بیش از دوازده میلیون نفر) است که تحت حمایت هیچ بیمه‌ای نیستند؟

آیا یکی از مباحث مهم در آغاز راه هدفمندسازی یارانه‌ها، تکیه بر سهم بسیار بالای مردم در تقبل هزینه‌های درمان و اختصاص 10 درصد از درآمد ناشی از هدفمندی برای تعدیل آن نبود و آیا تأکیدات مؤکد وزیر، معنایی غیر از محقق نشدن این پیش‌بینی‌ها و در نتیجه به خطا رفتن در اجرای این امر بزرگ دارد؟

آیا با این دورنمایی که امروز وزیر بهداشت و درمان ترسیم می‌کند، امیدی هست که یکی از اهداف نهایی هدفمندسازی یارانه‌ها، «درمان رایگان» محقق شود؟

شاید بد نباشد به جای طرح پرسش‌های دیگر، از وزیر محترم بپرسیم که منظور از طرح چندباره این انتقادها چیست و آیا هم‌اکنون که موفق به کشف دردی به این اندازه بزرگ و مهم شده‌اند، برای درمان آن هم راهکاری اندیشیده‌اند و نسخه‌ای در دست تهیه دارند یا از دید ایشان باید برای مرحله پس از تشخیص، راهی مطب بعدی و دکتر بعدی شویم؟!

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
مطالب مرتبط
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۱۱۱
انتشار یافته: ۱۰۲
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۳۷ - ۱۳۹۱/۰۸/۰۱
بابا یک نفر با پدر ومادر پیدا شده حرف راست میزنه حتی اگر خودش مسئولش باشه را هم نمی توانیم تحمل کنیم خدا رحمت کند پدر وارسته خانم دستجردی را
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۱:۲۴ - ۱۳۹۱/۰۸/۰۱
بر اساس اصل تقیه هیچگاه نباید حرف راستی در این کشور زده شود همه چیز آرومه همه هم خوشحالن این تنها حرفی است که باید زده شود
عليرضا
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۸:۱۸ - ۱۳۹۱/۰۸/۰۱
با سلام .
خانم دكتر حرف دقيق و به جائي زده اند وليكن به ايشان بفرمائين اگر واقعيتها را مي دانيد پس در زماني كه آقا امر به اقتصاد مقاومتي وجهاد اقتصادي با حداكثر صرفه جوئيها را دارند چرا بابت همين همايش كه درآن صحبت فرموده ايد. با حضور غربي به 4 هزار نفر از دست اندركاران نظام سلامت از كليه نقاط كشور كه هيچگونه بازده مطلوبي هم نداشت مبلغ 3 ميليارد تومان هزينه گرديده .با اين مبلغ چه تعداد بسته گاز هليوم براي فعال نمودن دستگاههاي از كار افتاده MRI دانشگاهها ميتوان تهيه نمود. يا علي
فريد
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۸:۳۹ - ۱۳۹۱/۰۸/۰۲
ايها الناس قبول اشتباه يك طرف اين قصه است و قبول كه خيلي شهامت ميخواد و به قول رييس جمهور محترم و محبوب هميشه دلها:خانم دستجردي مثل مرد كار ميكنه.
اما باور كنيد ما داريم له ميشيم لطفا كمك .خواهشا كمك. يك ازمايش ساده cbcآزادش 6500تومان و با دفترچه بيمه تامييييييييييييين اجتماعي 5500تومان.خدايا بازهم فقط خودت به فريادمان برس.
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۳:۱۷ - ۱۳۹۱/۰۸/۰۲
رفتم یک سری آزمایشات معمولی (مثل اوره و خون و...) دادم، جمع کلشون شد80 هزار تومان که با بیمه تامین اجتماعی میشد 65 هزار تومان. این انصافه؟!
یک زمانی سهم بیمه در حدود 70% میشد ولی الان 20% هم نمیشه. اگه به خاطر بیمه بازنشستگی نبود هیچ وقت در شرایط فعلی خودم بیمه نمی کردم. تا مجبور بشم ماهیانه حدود 40 تا 50 هزار تومان بدم و اونوقت با من اینطور برخورد بشه.
مهدی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۴۰ - ۱۳۹۱/۰۸/۰۱
بخدا اشکم درامد وقتی داروخانه برای دوقلم داروی گفت 30000 تومن . هرچی بدبختی باید ما طبقه متوسط به پائین بکشیم .هزینه ویزیت حداقل 12500 با دفترچه .من نمیدونم چکار کنم با این زندگی خواهشا تابناک پخش کن .اصلا بیمه های ایرانیان هیچ اعتباری نداره .حالا بعضی ها از حقوقهایی مفتی که میگرن و نمیدونن با پولاشون چکار کنن و ما که با این بدبختی و تورم باید بسازیم که معلوم نیست تا کی .......
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۳:۲۵ - ۱۳۹۱/۰۸/۰۱
بنده خدا برو خدارو شکر کن مثل من سرت نیومده
ما در سال 85 بابت هزینه داروی mabthera500mg 8 دوره و برای هر دوره 1900000 هزار تومان پول میدادیم که هنوز هم داریم قرض و وامهای اونموقع رو پرداخت میکنیم.
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۷:۵۴ - ۱۳۹۱/۰۸/۰۲
من خودم چند روزیه مریض شدم. سرماخوردگی دارم. بخاطر هزینه های بیش از حددرمان با همون شلغم و لیمو شیرین خود درمانی میکنم. تا مجبور نشم پول بدم بهیه عده از خدا بی خبر. خدا به داد اونایی برسه که بیماریهای سخت دارن.
مهدی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۴۷ - ۱۳۹۱/۰۸/۰۱
با سلام
....خیلی جالب که تمامی مسئولین این دولت هم مشکلات میدونن و قشنگ صحبت میکنن ولی نه اینکه کار اجرایی با دولته پس بهتره که بذارن کس دیگه انتقاد کنه شما در پی رفع ان اقدام کنین هر چند دیگه برای این حرفا دیر شده !!!!!!
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۵۲ - ۱۳۹۱/۰۸/۰۱
اگر بگويند اوضاع خوب است كه خودتان متهم مي كنيد كه دروغ مي گويند. اگر هم خودشان بگويند كه اوضاع بد است مي پرسيد منظورتان از اين حرف هاي چيست؟ بالاخره اين ها چي بايد بگويند؟
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۴:۰۹ - ۱۳۹۱/۰۸/۰۱
هیچی نگن فقط عمل کنن
علی
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۴:۳۳ - ۱۳۹۱/۰۸/۰۱
مسوولان باید حقیقت را بگویند و اگر اوضاع بد است آن را بهتر کنند. اگر بد است جای انتقاد دارد. اگر خوب است که خود مردم احساس خواهند کرد و تایید میکنند. اگر بد بود و مسوولان گفتند خوب است، مردم میفهمند که دروغ گفته اند. خیلی ساده است. نمیدونم چرا متوجه نشدی
ناشناس
| United States of America |
۱۵:۱۷ - ۱۳۹۱/۰۸/۰۱
اينها بايدعلاوه بر اينكه حقايق را مي گويند به آن عمل نيز بكنند.
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۹:۲۰ - ۱۳۹۱/۰۸/۰۱
اين خانم از وقتي كه وزير شده فقط همين حرف هاي تكراري را زده.درد را همه ميدانند و ميتوانند بيان كنند.مسئله اين است كه اين وزير مسئول رفع اين مشكلات است كه هيچ كاري نكرده و فقط آمار ارائه مي دهد.لطفا ايشان بگويند چه كسي مسئول سروسامان دادن به اين اوضاعي است كه بيان كرده؟آيا كسي جز وزارتخانه تحت امر ايشان؟
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۵۴ - ۱۳۹۱/۰۸/۰۱
اختلاف سطح درامدي بين پزشكان عمومي و متخصص و حتي بين 2 متخصص يكسان سر به فلك مي زند. اگر مي خواهند مشكل حل شود نسخه كار راحت است اما ايشان اين كار را نمي كنند چون در اول كار نان خودشان اجر مي شود:
پزشكان بخش دولتي خصوصا اساتيد معزز از مربي گرفته تا دانشيار و استاد از كار كردن در بخش خصوصي منع شوند!
اين اولين كار است ايا مي توانند اين كار را كنند!؟ در بسياري از بيمارستانهاي دولتي دستياران بيماران را به مطب ها يا بيمارستانهاي خصوصي كه حضرات انجا مشغولند دلالت مي كنند. حضرات گاه در يك لحظه كه قرار است در بخش دولتي شاغل باشند در بخش خصوصي هم مشغول بكار ند خصوصا در اطاقهاي عمل!!! بيمار در بخش خصوصي به اسم قلان استاد گرانقدر بستري مي شود اما كس ديگري او را جراحي مي كند و در مقابل حقوقي مختصر از استاد گرانقدر دريافت مي كند!! مطب بسياري از اينان منجمله وزير معزز توسط افراد ديگري از پزشكان كه در استخدام ايشان هستند اداره مي شود! اينها جزئي از حاشيه ها و جرياناتي است كه مافيايي را ايجاد مي كند كه هيچگاه اجازه نخواهد داد وضعيت سلامت در اين كشور روي خوش را ببيند. اخيرا بحث پزشك خانواده و نظام ارجاع نيز بدان اضافه شده و قرار است پزشك عمومي محوريت موضوع را داشته باشد ان هم پزشك عمومي كه در تمامي جرايد و بوقهاي رسمي و غير رسمي همواره متهم به نا كارامدي و بي كفايتي و انجام اقدامات غير مسئولانه بوده اند. اموزش هم اگر ببيند حق ندارد كار هاي معمول و روتين را نيز انجام بدهد. با اين بي اعتباري و بي حيثيتي پزشكان عمومي كه در باور عمومي مردم نيز ايجاد شده مي خواهيم مردم خصوصا در شهرهاي بزرگ كه ياد گرفته اند براي يك سردرد معمول نزد بهترين نورولوژيست مراجعه كنند به نزد پزشكان عمومي مراجعه كنند!؟ شوخي از اين مضحك تر نمي شود! واقعيت اينست كه اموزش پزشكي نيز بايد متحول شود. اموزش مافيا محور وزارت بهداشت پوسيده تر از اينست كه بتواند اعتماد مردم را به پزشك خانواده و نظام ارجاع جلب كند. دوره هاي مهارت براي اين قبيل پزشكان نيز در اين نظام جايي ندارد. خلاصه موضوع اينكه وقتي بخواهيم طرحي را چنان زمين بزنيم كه بلند نشود ان را بايد در سطحي وسيع و با داد و بيداد شروع كرد و اينگونه است كه فاتحه ارجاه هم خوانده مي شود و مردم مي مانند و مشكلات هزينه بر و كمر شكن سلامت!
پاسخ ها
آرش
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۲:۳۱ - ۱۳۹۱/۰۸/۰۱
الان 90% پزشکان قبل از عمل جراحی پول جداگانه ای بابت حق الزحمۀ خودشان از مریض دریافت می کنند. آیا این قانونی است؟ اگر قانونی است چرا بیمه تقبل نمی کند؟ اگر غیر قانونی است چرا برخورد نمی شود؟
محبوب
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۱۳ - ۱۳۹۱/۰۸/۰۱
واقعا كه حقيقت تلخ ما همينه...
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۱۶ - ۱۳۹۱/۰۸/۰۱
بنده به دلیل حوزه کاری خودم و پدرم با مشکلات وزارت بهداشت آشنایی دارم مشکل اصلی وزارت بهداشت نبود کارشناسان واقعی با تسلط کافی است یک مثال ساده برای شما می آورم طبق ساختار فعلی و وجود وزارت رفاه و حتی در گذشته با بررسی ساده ای در کشورهای مختلف خارجی و گذشته وزارت بهداشت به این نتیجه می رسیم که در امر اقتصاد سلامت و مدیریت اداره امور بیمارستانها نه رشته بی فایده و ب محتوای مدیریت خدمات بهداشتی درمانی فعلی کشور و به خصوص وزارت بهداشت فاقد کارشناسان لازم می باشد و دو رشته فوق الذکر می باشد و در دانشگاهها هم این رشته ها تدرسی نمی شود در گذشته در وزارت بهداشت یک تیم چند نفری که تمامی آنها کارشناسان قدیمی در رشته های فوق الذکر از دانشگاههای معتبر خارجی مدرک اخذ نموده و سابقه کار حداقل 20 -30 ساله در این حوزه داشتند و این کارشناسان چند نفره به صورت دو دو تا چهارتا نسبت به محاسبه مبلغ تعرفه و میزان بودجه لازم وزارت بهداشت با دلیل و برهان و اقدام و از مجلس پول می گرفتند که اکنون با عدم وجود آنها همش با التماس تهدید و غیره وزارت بهداشت عمل می کند ببینید یک پزشک پزشک است کارشناس مدیریت و تهرفه و بیمه و اقتصاد نیست مطمئن باشید اگر به مسائل بالا توجه شود خیلی از مشکلات حل می شود نشانه آن هم دوران جنگ تحمیلی با آن همه امکانات کم به نظر می رسد عملکرد وزرات بهداشت بهتر بود.
پاسخ ها
توکل به خدا
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۶:۱۷ - ۱۳۹۱/۰۸/۰۱
برادر کجای کاری بنده فرغ التحصیل رشته مدیریت خدمات درمانی از دانشگاه دولتی در سال 81 بودم که تا الانش هیچ موقعیت شغلی برام پیش نیومد و سن استخدام هم ازمون گذشت در حالی که در رده های مدیریتی بیمارستانها افرادی وجود دارند که رشته مرتبط ندارند.
علوم پزشکی بوشهر
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۹:۱۰ - ۱۳۹۱/۰۸/۰۳
متاسفانه در وزارت بهداشت فقط به رشته های بهداشتی درمانی بها می دهند فوق لیسانس مدیریت کار یک دیپلمه انجام می دهد و حتی پستهای مالی واداری هم در اختیار کارشناسان بهداشت محیط است و پزشکان است
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۲۹ - ۱۳۹۱/۰۸/۰۱
اي بابا آقا من فكر مي‌كنم يكي از وظايف اصلي دولت ارائه خدمات بهداشتي رايگان و ايجاد امنيت در جامعه است. ملت هم اصلاً به خاطر همين امر ماليات مي‌پردازند. من فكر مي‌كنم نويسنده مقاله بايد قبل از نوشتن اين مقاله مغرضانه يك سري هم به وظايف دولت در قبال بزنند و بيشتر مطالعه كند چرا كه هدفمندي يارانه‌ها ربطي به حذف خدمات بهداشتي دولت ندارد بلكه دولت هزينه‌هاي مربوط به آن را از طريق ماليات بايد تامين كند.
حاج یوسف
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۴۰ - ۱۳۹۱/۰۸/۰۱
21 تومن پزشک متخصص می گیره 3 4 تومن کم می کنن به خاطر بیمه تامین اجتماعی ما بقی باید مردم بپردازه با این وضعیت بحرانی که هست یک فردی که 500 هزار درامدشه چطوری بیاد واسه یک نسخه یک بیماری کمش 80 هزار پرداخت کنه
صمد مهدي پور
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۴۵ - ۱۳۹۱/۰۸/۰۱
سلام
بنده براي تعويض گواهينامه پايه دو اقدام نمودم تعجب كردم از اين همه مبالغي كه از مردم ميگيرند اما متعجبتر زماني كه براي معاينه به پزشك معتمد مراجعه نمودم 11500تومان پرداخت نمودم ايشان يك معاينه مختصري انجام داد و بعد گفت چون چشمان شما عمل ليزر شده بايد پزشك دومي هم شما را از چشم معاينه كند نزد پزشكي كه ايشان راهنمايي كرد رفتم فكر كردم حالا با دستگاه و و بررسي هاي دقيق چشمان بنده را معاينه مي كند ولي هيچ كار خاصي نسبت به پزشك اول انجام نداد و ايشان هم 11500تومان گرفت .آيا به نظر شما منطقيه؟عجب نون قرض دادني راه انداختند
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۰:۴۹ - ۱۳۹۱/۰۸/۰۱
آقا میگن میخوای خالی ببندی هم تابلو نبند!
ویزیت فوق تخصص در بیمارستان دولتی تهران 2300 تومان هست
هرکی باور نداره فردا صبح به درمانگاه اولین بیمارستان دولتی سر بزنه
ناشناس
| United States of America |
۲۳:۰۱ - ۱۳۹۱/۰۸/۰۱
متاسفانه اون دوستی که نظر دادن دکتری تخصصی معادل پزشکی عمومیه کاملا در اشتباها. دکتری تخصصی یعنی PHD و PHD پزشکی هم همون فوق تخصص هستش. ضمنا پزشک عمومی (که اصطلاحا از قدیم دکتر عمومی نامیده می شود) معادل فوق لیسانس بقیه رشته هاست برارد من.
نظر شما

سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.

captcha
برچسب منتخب
# قیمت دلار # فیلترینگ # قاضی مقیسه # علی رازینی # ترور # ترامپ
الی گشت
نظرسنجی
ترامپ به ایران پیشنهاد رسمی مذاکره مستقیم خواهد داد؟