افزایش واکنش‌های بین‌المللی به خشونت آل‌خلیفه در بحرین

تنها چند روز پس از آن که دولت بحرین قانون ممنوعیت هر گونه تظاهرات و گردهمایی مردمی در این کشور را تصویب کرد، امواج تازه‌ای از قیام‌های مردمی از پایتخت این کشور آغاز شده است، حال آن که نهادهای بین المللی نیز سرانجام رژیم آل‌خلیفه را محکوم کرده‌اند.
کد خبر: ۲۸۲۵۵۹
|
۱۳ آبان ۱۳۹۱ - ۱۵:۵۸ 03 November 2012
|
9318 بازدید
|
۲
تنها چند روز پس از آن که دولت بحرین قانون ممنوعیت هر گونه تظاهرات و گردهمایی مردمی در این کشور را تصویب کرد، امواج تازه‌ای از قیام‌های مردمی از پایتخت این کشور آغاز شده است، حال آن که نهادهای بین المللی نیز سرانجام رژیم آل‌خلیفه را محکوم کرده‌اند.

به گزارش «تابناک»، پایتخت بحرین و مناطق پیرامون آن، روز جمعه ناآرامی را پشت سر گذاشت، زیرا این مناطق به میدان درگیری نیروهای پلیس ضد شورش با تظاهرکنندگان غیرمسلحی تبدیل شده بود که در اعتراض به تشدید سخت‌گیری‌های رژیم آل خلیفه گرد هم آمده بودند.

روزنامه «ایندیپندت» در این باره گزارش داد، شب گذشته،  صد‌ها نفر از مردم به خیابان‌های منامه آمدند و با در دست داشتن پرچم‌های کشورشان، علیه آل خلیفه و ایالات متحده شروع به شعار دادن کردند. در همین حال، نیروهای ضد شورش بدون هیچ گونه اخطار قبلی به سمت آنها حمله‌ور شده و اقدام به ضرب و جرح و بازداشت آن‌ها کردند.

گزارش این روزنامه حاکی از آن است که «یوسف المحافظه»، از چهره‌های سر‌شناس مخالفین بحرینی در جریان این تظاهرات بازداشت شده است.

ایندیپندنت در گزارش خود از بحرین می‌نویسد: «خشونت‌ها به سرعت در این کشور جزیره‌ای خلیج فارس اوج می‌گیرد؛ یک متحد کلیدی ایالات متحده که میزبان ناوگان پنجم نیروی دریایی این کشور است. این اوج‌گیری خشونت‌ها، ۲۱ ماه پس از آن رخ می‌دهد که نیروهای امنیتی بحرین، ده‌ها نفر از مردم را کشته و صد‌ها نفر را بازداشت و یک قیام دمکراسی خواهانه را سرکوب کردند».

بنا بر این گزارش، درگیری میان نیروهای امنیتی و معترضان تقریباً هر شب رخ می‌دهد و از زمان آغاز ناآرامی‌ها تاکنون این روند همچنان جریان دارد.

این روزنامه ناآرامی‌های بحرین را به سیاست‌های ایالات متحده ارتباط داده و می‌نویسد، رویکرد آمریکا نسبت به اعتراضات در این کشور، انتقادهای بسیاری را برانگیخته است. مردم بحرین بر این باورند که آمریکا بر خلاف ادعاهای خود، هیچ حمایتی از جنبش دمکراسی‌خواهانه در این کشور نمی‌کند و این صرفاً به دلیل میزبانی رژیم آل خلیفه از نیروی دریایی آمریکاست.

این روزنامه به نقل از یکی از معترضان بحرینی می‌نویسد: «ما قربانی هستیم، زیرا ما نفت داریم و میزبان ناوگان پنجم نیروی دریایی آمریکا هستیم».

گزارش روزنامه ایندیپندت و گزارش‌های دیگر از این دست، در حالی منتشر می‌شود که نهادهای بین المللی نیز در هفته‌های اخیر، بیش از گذشته، توجه خود را به اوضاع بحرین معطوف و انتقادهای خود از دولت آل خلیفه را آغاز کرده‌اند.

پس از تصویب قانون منع تظاهرات و گردهمایی در بحرین، در آغاز سازمان دیده‌بان حقوق بشر و سپس «بان کی مون»، دبیر کل سازمان ملل ضمن انتقاد از تشدید فضای سرکوب و فشار توسط دولت بحرین، خواهان لغو قوانین جدید شدند.

در مجموع، هرچند رژیم آل خلیفه تلاش داشته در ماه‌های اخیر، اوضاع را بحرین عادی نشان داده و چنین القا کند که ثبات به این کشور بازگشته، تداوم حیات هسته‌های قیام مردمی و ادامه اعتراضات، از روند دیگری حکایت دارد.
اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما تبلیغ پایین متن خبر
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۱۰
انتشار یافته: ۲
خوشحال
|
France
|
۱۷:۴۰ - ۱۳۹۱/۰۸/۱۳
تازه ممنوع کردن، یعنی تا الان آزاد بوده، که اینطور.
سید
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۹:۴۷ - ۱۳۹۱/۰۸/۱۳
پس جامعه بین الملل خشونت رو می فهمند؟
برچسب منتخب
# قیمت طلا # مهاجران افغان # حمله اسرائیل به ایران # ترامپ # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سردار سلامی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
عملکرد صد روز نخست دولت مسعود پزشکیان را چگونه ارزیابی می کنید؟