گویا، مسأله آلودگی هوا که در هفته گذشته در قامت بحران ظاهر شده و
تدابیری مثل تعطیلی پایتخت و برخی شهرهای دیگر را به همراه داشت، با رسیدن
ابرهای بارانزا «پاک» شده است، اما خدا میداند که در پس این هوای ابری چیست!
به گزارش «تابناک»، سالهاست که معضل آلودگی هوا، بخشی از زندگی روزمره بسیاری از ساکنان کلانشهرهای کشور شده است تا جایی که تنها رسیدن به وضعیت «هشدار» و یا «بحران» میتواند چرتمان را پاره کرده و تدابیر بایگانی شده برای حل این معضل را در حد روخوانی تکرار کند.
به عبارتی بهتر، همان گونه که بسیاری از شهروندان ـ احتمالا هیچ کدام از ساکنان تهران، کرج، اراک، اهواز، اصفهان و... از این دایره شمول استثنا نیستند! ـ تنها در مواقع اعلام خطر متوجه خس خس سینه، سوزش چشم، تنگی نفس و هزار و یک بلای دیگری که بر جسمشان آمده نمیشوند، متولیان امر نیز تنها مواقعی به فکر عملی کردن ایدههایشان برای آبی کردن آسمان میافتند که تنها اعمال محدودیتهای بیشتر قادر به تثبیت ـ و نه بهبود ـ وضعیت است.
ناگفته پیداست که بخشی از کاهلی به رسانه مرتبط میشود؛ اینجاست که برای جبران مافات، تلاش داریم با بهره از پتانسیل بالای سایت «تابناک» در برخورداری از انبوه دیدگاههای خوانندگان، گفتوگویی را با دو تن از کارشناسان آلودگی هوا ـ که از قضا هر دو مسئولیت مرتبطی نیز دارند ـ آغاز کرده و با محوریت «راهکارهای مقابله با آلودگی هوا» با ایشان تبادل آرا کنیم؛ با یادآوری این نکته مهم که پرسشگری بر عهده شما خوانندگان قرار گرفته و ما تنها راوی پیشنهادها و دیدگاهها و پاسخ کارشناسان میهمان به شما خواهیم بود:
میهمانان: وحید نوروزی، دانشجوی دکترای مدیریت محیط زیست؛ مشاور شهردار تهران
یوسف رشیدی، دکترای مهندسی شیمی؛ مدیرعامل شرکت کنترل کیفیت هوای تهران