به روز شده در ۲۰: ۱۸

مذاکرات آلماتی به پایان رسید/ مکان و زمان دور بعدی مشخص می‌شود

روز دوم مذاکرات هسته‌ای آلماتی میان ایران و گروه ۱+۵، از دقایقی پیش آغاز شده و نمایندگان دو طرف، بار دیگر در هتل ریکسوس به دور میز مذاکره گرد آمد‌ند. این در حالی است که پیش از آغاز رسمی مذاکرات، سعید جلیلی و کا‌ترین اشتون نیز‌ دوجانبه با یکدیگر ‌گفت‌و‌گو کردند.
کد خبر: ۳۱۱۸۳۱
|
۱۷ فروردين ۱۳۹۲ - ۱۰:۳۵ 06 April 2013
|
110535 بازدید
|
روز دوم مذاکرات هسته‌ای آلماتی میان ایران و گروه ۱+۵، از دقایقی پیش آغاز شده و نمایندگان دو طرف، بار دیگر در هتل ریکسوس به دور میز مذاکره گرد آمد‌ند. این در حالی است که پیش از آغاز رسمی مذاکرات، سعید جلیلی و کا‌ترین اشتون نیز‌ دوجانبه با یکدیگر ‌گفت‌و‌گو کردند.

به گزارش «تابناک»، اعضای هیأت مذاکره کننده ایران و گروه ۱+۵ در شرایطی روز دوم مذاکرات خود در آلماتی را آغاز کرده‌اند که درباره جزییات مذاکرات روز گذشته، خبر دقیقی منتشر نشده؛ با این حال، اخبار حاکی از آن است که هیأت ایرانی، پیشنهاد بازنگری شده را به گروه ۱+۵ ارائه داده است.

به هر حال، اخبار مطبوعات و رسانه‌های غربی، حاکی از آن بود که با وجود اعتقاد کشورهای غربی به عدم حرکت مذاکرات در مسیر دلخواه آنان، همچنان امید به نزدیک‌تر شدن دیدگاه‌ها و حصول توافقاتی مقدماتی در مذاکرات امروز وجود دارد. به نظر می‌رسد دیدار صبح امروز سعید جلیلی با کا‌ترین اشتون نیز در همین راستا صورت گرفته است.

پس از دیدار جلیلی و اشتون، علی باقری نیز با «ژاک او دیبر» نماینده فرانسه در این مذاکرات دیدار کرد.

به هر حال، مذاکرات هسته‌ای «آلماتی ۲» از ساعت ۱۰:‌۳۰ دقیقه به وقت تهران و با دیرکردی یک ساعت و نیمه آغاز شده است.

تکذیب تعلیق غنی‌سازی اورانیوم ۲۰ درصد

یک منبع دیپلماتیک حاضر در آلماتی، خبر برخی از رسانه‌ها درباره موافقت ایران با تعلیق غنی‌سازی ۲۰ درصد به مدت شش ماه در قبال لغو برخی از تحریم‌ها را تکذیب کرد.

پیش از این، شبکه تلویزیونی المیادین از موافقت ایران با تعلیق موقت غنی‌سازی در قبال لغو برخی از تحریم‌ها خبر داده بود.

ادعای رویترز درباره مذاکرات آلماتی

خبرگزاری رویترز پیش از آغاز دور سوم مذاکرات ایران و ۱+۵ در گزارشی درباره‌ مذاکرات آلماتی ۲ ادعا کرد: ایران در حالی به دومین روز مذاکرات با قدرت‌های جهانی در روز شنبه وارد می‌شود که به حل مشاجره هسته‌‌ای نزدیک‌تر نشده است. به ادعای این خبرگزاری، بعید است آخرین روز مذاکرات به چیزی بیشتر از تمایل برای ادامه گفت‌وگو‌ها دست یابد.

پایان دور سوم مذاکرات آلماتی/ دور سوم بعدازظهر

نوبت سوم مذاکرات هیأت‌های ایران و گروه ۱+۵ پس از دو ساعت و نیم، لحظاتی پیش پایان یافت و با توجه به لزوم ادامه بحث بین دو طرف توافق شد بعد‌‌از‌ظهر گفت‌وگو‌ها ادامه پیدا کند.

پاسخ تفصیلی جلیلی به نمایندگان ۱+۵

در جریان مذاکرات امروز صبح، رئیس تیم مذاکره کننده جمهوری اسلامی به نمایندگان ۱+۵ پاسخ‌های تفصیلی داده است.

در مذاکرات امروز صبح تاکنون سعید جلیلی به پرسش‌های متعدد نمایندگان ۵+۱ درباره پیشنهاد جدید ایران پاسخ تفصیلی داده است، حال آن که به نظر می‌رسد «انداختن توپ نتیجه مذاکرات به زمین ایران» همچنان خط خبری اصلی رسانه‌ها و دیپلمات‌های غربی است.

قرار است مذاکرات امروز ساعت ۳ به وقت تهران در هتل ریکسیوس برگزار شود. در صورت پایان مذاکرات، احتمالا سعید جلیلی با شرکت در کنفرانس خبری به پرسش‌های خبرنگاران پاسخ خواهد داد.

آغاز دور چهارم مذاکرات

دور چهارم مذاکرات ایران و گروه ۱+۵ ساعت ۱۵ به وقت تهران آغاز شد.

در همین حال، یک منبع آگاه مرتبط با تیم مذاکره کننده ایرانی اعلام کرد ایران پیشنهادهای خود را برای برداشتن گام‌های مشترک با جزییات کامل ارائه کرد، ولی هنوز چیزی درباره زمان و مکان دور بعدی مذاکرات مشخص نیست.

‌قرار شد اعضای ۱+۵ با مراکز خود مشورت کنند تا پاسخ لازم را به طرف ایرانی بدهند.

نوبت چهارم مذاکرات هم پایان یافت/ ماراتن آلماتی ادامه دارد

چهارمین دور مذاکرات جمهوری اسلامی و نمایندگان ۱+۵ به پایان رسید. مذاکرات به دور پنجم کشیده شده و ماراتن مذاکرات آلماتی ادامه خواهد داشت. ظاهرا اشتون برای مشورت بیشتر از تیم مذاکره کننده ایرانی درخواست وقت کرده است.

آلماتی۲ پایان یافت؛ مکان و زمان مذاکرات آینده تلفنی تعیین می‌شود

مذاکرات آلماتی۲ لحظاتی قبل به پایان رسید. مذاکرات آلماتی ۲ پس از چهار نوبت رایزنی فشرده به پایان رسید. دو طرف توافق کردند که ‌تلفنی در روزهای آتی در خصوص زمان و مکان دور بعدی مذاکرات به اتفاق نظر برسند.

احتمالا سعید جلیلی، دبیر شورای عالی امنیت ملی کشورمان لحظاتی دیگر با حضور در جمع خبرنگاران به سؤالات آن‌ها پاسخ خواهد داد. گفته می‌شود که کا‌ترین اشتون، مسول سیاست خارجی اتحادیه اروپا هم برای برگزاری کنفرانس مطبوعاتی در جمع خبرنگاران حاضر خواهد شد.

این نشست خبری به طور مشترک انجام نمی‌شود و در وهله نخست اشتون و سپس جلیلی با حضور در جمع خبرنگاران، ارزیابی خود را از مذاکرات دو روزه آلماتی ۲ ابراز خواهند کرد و به پرسش‌های خبرنگاران پاسخ می‌دهند.

کنفرانس خبری کا‌ترین اشتون

مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا با اشاره به اختلافات ماهوی میان ایران و ۱+۵ گفت: پس از مشورت با پایتخت‌های شش کشور با سعید جلیلی تماس می‌گیرد.

کا‌ترین اشتون، سرپرست تیم مذاکره کننده ۱+۵ پس از پایان نشست دو روزه آلماتی ۲ با حضور در کنفرانس خبری در محل هتل اینترکنتیننتال گفت: ما در پنجم و ششم آوریل اجلاسی با ایران داشتیم و با آقای جلیلی و هیأت همراه او درباره نگرانی جامعه بین‌المللی گفت‌و‌گو کردیم.

وی افزود: مذاکرات ما درباره طرح اعتمادسازی که به تازگی به ایران اعلام کردیم طولانی و فشرده بود. در این گفت‌و‌گو‌ها مشخص شد ایران و ۱+۵ فاصله ماهوی با هم دارند. از این روی، قرار است ما برای مشورت به پایتخت‌هایمان برویم و من سپس با آقای جلیلی تماس می‌گیرم.

اهم نکات مطرح ‌از سوی اشتون به شرح زیر بود:

* ما در دو روز گذشته مذاکرات سخت و فشرده‌ای داشتیم. مواضع دو طرف همچنان دور از یکدیگر است. من به زودی با دکتر جلیلی ‌تلفنی درباره ادامه روند مذاکرات گفت‌وگو خواهم کرد.

* هدف ما از این گفت‌وگو‌ها این است که ایران به پیشنهادهای ۱+۵ پاسخ دهد. ما همچنان باید به تلاش سخت خود در این باره ادامه دهیم. ما درباره برنامه هسته‌ای ایران با شورای امنیت در تماس دائم هستیم.

* در طول دو روز مذاکرات تلاش کردیم از ایران بخواهیم در مسیر شورای امنیت حرکت کند. برای اولین بار شاهد تلاش جدی دو طرف برای به نتیجه رسیدن مذاکرات بودیم و طرفین تلاش کردند مذاکرات به نتیجه مطلوب برسد.

جلیلی: اعتمادسازی جاده‌ای دو طرفه است/ برخی اعضای ۱+۵ منافع خود را قربانی رژیم صهیونیستی نکنند

دبیر شورای عالی امنیت ملی کشورمان اظهار داشت: دو محور اساسی پیشنهادها این بود که آن‌ها باید حق غنی‌سازی را به رسمیت بشناسند و به رفتارهای خصمانه خود با ملت ایران پایان دهند.
 
‌«سعید جلیلی» سرپرست هیأت مذاکره کننده ایرانی با حضور در کنفرانس خبری در محل هتل «اینترکنیننتال» شهر «آلماتی» قزاقستان، نخست بیانیه ایران در مورد مذاکرات را خواند و سپس به سؤالات خبرنگاران پاسخ داد.

در بیانیه‌ای که آقای جلیلی قرائت کرد، آمده بود: از دولت و ملت برادر، قزاقستان برای میزبانی شایسته از دور دوم گفت‌وگوهای جمهوری اسلامی ایران با شش کشور در آلماتی تشکر می‌کنم.

وی افزود: جمهوری اسلامی ایران ده ماه پیش در مسکو طرح جامعی برای پیشبرد روند گفت‌وگو‌ها ارائه کرد. در این دور از گفت‌وگو‌ها، جمهوری اسلامی ایران برنامه عملیاتی خود را در چهارچوب طرح جامع مسکو ارائه کرد. در این برنامه عملیاتی پیشنهاد تجدیدنظر شده ۱+۵ در آلماتی و ملاحظات نشست کار‌شناسی را که در بین دو دور گفت‌وگوی آلماتی ۱ و ۲ برگزار شد، در نظر گرفته شده است.

جلیلی ادامه داد: بخشی از ابتکارات ما به طور مشخص در پاسخ به نظریات مطرح ‌۱+۵ در نشست آلماتی ۱ ارائه شد که از ظرفیت تغییر برای حرکت به جلو برخوردار است. در دو روز گذشته، بحث‌های محتوایی، تفصیلی و مشروح درباره ابعاد برنامه عملیاتی ارائه شده ایران صورت گرفت و نمایندگان شش کشور ابهام‌ها و سوال‌های متعددی درباره برنامه عملیاتی ارائه شده توسط ایران مطرح کردند که به تفصیل پاسخ داده شد.

رئیس هیأت مذاکره کننده ایرانی اظهار داشت: البته بین نگاه‌های دو طرف فاصله‌هایی وجود دارد. چنانچه جمهوری اسلامی ایران، بار‌ها اعلام کرده ‌با تأکید بر حقوق مشروع ملت ایران از جمله حق غنی‌سازی از گفت‌وگو برای همکاری استقبال می‌کند. دو محور اساسی که در این گفت‌وگو‌ها برای جلب اعتماد ملت ایران بیان شد، عبارتند از: شناسایی حق غنی‌سازی و پایان دادن به رفتارهایی که نشانه دشمنی با ملت ایران است. بر مبنای این دو محور پیشنهادهایی برای حرکت در مسیر سازنده ارائه کردیم.

سعید جلیلی بیان کرد: نمایندگان ۱+۵ با طرح نظریات دولت‌های خود خواهان ارزیابی‌های بیشتر از شرایط جدید ناشی از ابتکارات ایران شدند و به این خاطر خواستند نتایج گفت‌وگو‌ها را به پایتخت‌های خود منتقل کنند و خانم اشتون پس از گفت‌و‌گو با وزرای خارجه ۶ کشور درباره اینکه چگونه فرایند گفت‌و‌گو‌ها به پیش برده شود و با اینجانب تلفنی گفت‌و‌گو کند.
وی گفت: ما فکر می‌کنیم که مذاکرات خوبی در این دور انجام شد و با ارائه پیشنهادات جدید ما، اکنون ۱+۵ باید اراده و صداقت خود را برای برداشتن گام‌های اعتمادساز متناسب در آینده نشان دهد.

دبیر شورای امنیت ملی پس از قرائت این بیانیه، به سؤالات خبرنگاران حاضر پاسخ داد.
وی در پاسخ به پرسش خبرنگار روزنامه «وال‌استریت‌ژورنال» مبنی بر این که آیا در طول مذاکرات بحث تعلیق غنی‌سازی ۲۰درصد مطرح شد، یا خیر، گفت: همان طور که بار‌ها تأکید کردیم، غنی‌سازی را چه ۵ درصد چه ۲۰ درصد حق مسلم ایران می‌دانیم.

جلیلی افزود: در دوره‌های پیش و نیز در طرح جامع مسکو هم بیان کردیم چون غنی‌سازی اورانیوم حق ماست. این حق را بنا به نیاز ملت ایران اعمال می‌کنیم.

وی در پاسخ به پرسش خبرنگار فارس مبنی بر اینکه آیا ۱+۵ تاکنون کاری در راستای کنار گذاشتن رفتارهای خصمانه و دشمنی با ملت ایران انجام داده، گفت: این چیزی است که ما همیشه مطرح کرده‌ایم که اعتمادسازی یک جاده دو طرفه است و آن‌ها باید اعتماد ملت ایران را جلب کنند.

جلیلی افزود: یکی از بحث‌هایی که مطرح شد، این بود که رفتار خصمانه آن‌ها منافی با اعتمادسازی است و آن‌ها هر چه بگویند در مسیر اعتمادسازی حرکت می‌کنند، باید از رفتارهای خصومت آمیز دوری کنند.

 «سعید جلیلی» در پاسخ به این پرسش خبرنگار ژاپنی که انتخابات آتی ایران چه تأثیری بر مذاکرات دارد، گفت: من دو روز پیش در دانشگاه ملی قزاقستان، در دانشگاه فارابی سخنرانی داشتم که در آنجا هم این پرسش مطرح شد. همان طور که در آنجا مطرح کردم، موضوع دفاع از حقوق هسته‌ای یک اجماع ملی است و تمام گروه‌ها بر آن تأکید دارند. یک انتخابات پرشور موجب می‌شود تا ملت با شور بیشتری از این حقوق دفاع کند.

وی همچنین در مورد این پرسش که آیا ایران دست‌کم بخشی از پیشنهاد ۱+۵ را پذیرفته است، گفت: ۱+۵ در آلماتی ۱ پیشنهادهایی را مطرح کرد، که هر یک محورها و ‌موارد گوناگونی داشت‌. ما آن‌ها را مطالعه کردیم. در استانبول این موضوع را به بحث‌های دقیق کار‌شناسی گذاشتیم. آنچه در آلماتی ۲ ارائه کردیم، این بود که برخی از این مؤلفه‌ها می‌تواند به عنوان توافق برای گام نخست ارائه شود. بر همین مبنا بحث پیشنهادی را ارائه کردیم. اما آن‌ها خواستند با پایتخت‌های خود این طرح را مطرح کنند.

سعید جلیلی در پاسخ به پرسش خبرنگار شبکه المنار که گفت، برخی کشور‌ها نماینده اسرائیل در مذاکرات هستند، و پیام ایران به این کشور‌ها چیست، گفت: در دورهای مختلف مذاکرات روی بحثی که تاکید داشتیم این بود که برخی از اعضای ۱+۵ منافع ملت‌های خود را برای دیگران قربانی می‌کنند. ما به آن‌ها توصیه کردیم که منافع خود را قربانی رژیم‌صهیونیستی نکنید.

یکی از خبرنگاران هم بحث تعلیق غنی‌سازی ۲۰درصد را مطرح کرد، که آقای جلیلی در پاسخ به وی گفت: غنی‌سازی جزو حقوق ماست؛ چه ۲۰ درصد و چه ۵درصد. و ملت ایران آن را بر اساس نیازهای خود اعمال می‌کند. اما این می‌تواند، موضوعی برای اقدامات اعتمادساز مورد بررسی قرار گیرد.

دبیر شورای امنیت ملی کشورمان در پاسخ به این ‌که چه مانعی بر سر توافق وجود دارد، گفت: اختلافات می‌تواند‌‌ باشد؛ اما مذاکرات هم می‌تواند بر اساس مبنای مشترک به توافقاتی برسد. این مبنا می‌تواند ان‌پی‌تی باشد. آن‌ها باید الزام خود به حقوقی که در ان پی تی آمده از جمله حق غنی‌سازی و استفاد‌ه از فناوری صلح آمیز هسته‌ای بشناسند. همین می‌تواند مبنایی برای توافقات باشد.

یکی از خبرنگاران از جلیلی این پرسش را مطرح کرد که آیا آمریکایی‌ها واقعا اقدامی داشته‌اند، که نشان از اراده آن‌ها برای حصول توافق در مذاکرات باشد؟ و جلیلی در پاسخ به این سؤال گفت: در این دور از گفت‌وگو‌ها و دورهای قبل، یکی از بحث‌های اصلی همین بود که اگر کسانی می‌خواهند اعتماد ملت ایران را جلب کنند باید از رفتارهای خصمانه با ملت ایران دست بردارند.

سعید جلیلی در این سخنان به پیام نوروزی «باراک اوباما» رئیس‌جمهور آمریکا و شعر حافظ که در این پیام خوانده شد نیز اشاره کرد و گفت: این شعر در حقیقت پیام ملت ایران برای آقای اوباما بود. وی افزود: آمریکا باید از رفتارهای خصمانه‌ای که از ۳۴ سال قبل داشته، دست بردارد.

سرپرست تیم مذاکره‌کننده ایرانی در آلماتی درباره پیشنهاد‌های ایران به طرف مقابل هم گفت: همان طور که گفتم غنی‌سازی چه ۵ درصد و چه ۲۰درصد حقوق ملت ایران است. اما اعتمادسازی یک مفهوم انتزاعی نیست و می‌تواند مواردی داشته باشد برای جلب اعتماد یکدیگر. اما اعتمادسازی جاده‌ای دو طرفه است و باید کارهایی متقابل و متعادل باشد، ولی‌ نباید ناظر به محروم سازی و برداشتن حقوق یک ملت باشد، بلکه باید بنا به همکاری متقابل باشد.

یکی از خبرنگاران از جلیلی پرسید، در صورتی که ۱+۵ چهارچوب منطقی ارائه شده از سوی ایران را رد کند، آیا ادامه مذاکرات به معنی تلف کردن وقت نیست، گفت: ما در مسکو طرحی جامع ارائه کردیم. همکاری نیاز به چهارچوب و یک طرح جامع دارد و باید بر پایه ‌این چهارچوب، همکاری‌ها تبیین شود. در آلماتی منتظر پاسخ آن‌ها به طرح جامع مسکو بودیم.

آن‌ها پیشنهاد دادند که بیاییم یک گام را برای ورود به حوزه همکاری تعریف کنیم، ما هم اعلام کردیم با برداشتن این گام مخالفت نداریم، اما باید چهارچوبی برای آن مشخص شود. پاسخ ما مبتنی بر یک طرح عملی برای برداشتن یک گام بود.
مذاکرات میان ایران و ۱+۵ در حالی امروز پایان یافت که دو طرف هنوز زمان مشخصی برای برگزاری دور بعدی مذاکرات اعلام نکرده‌اند.
اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳
بلیط هواپیما
فرنام صنعت پاکسا
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۵۶۳
انتشار یافته: ۲۳
حسین
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۱:۱۸ - ۱۳۹۲/۰۱/۱۷
اقایون و خانومها یکی به من بگه ایران کدوم قانون و معاهده رو نقض کرده ؟؟؟؟ چرا کسی از رجال سیاسی این حرفو نمیزنه ؟؟؟
پاسخ ها
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۱۸:۰۲ - ۱۳۹۲/۰۱/۱۷
یکی نیست بگه چرا باید این مذاکرات به نتیجه برسه. چین که پول نفت ما رو نمی تونه بده و کلی کیفش رو می بره روسیه هم که از دور زدن تحریم ها یک قطعه 1000 دلاری رو به چند برابر می فروشه و کلی سود گیرش میاد.امریکا هم به بهانه ایران هراسی به کشورهای عربی کلی اسلحه می فروشه و انگلیس و آلمان هم سهم خودشونو از این معامله ها می گیرند. حالا کدوم عقل سلیمی میگه که باید مذاکرات به نتیجه برسه
ناشناس
|
United States
|
۱۲:۳۵ - ۱۳۹۲/۰۱/۱۷
نتیجه مذاکرات کاملا مشخصه : به دوره بعدی کشیده می شه !!!!
هادی
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۲:۳۶ - ۱۳۹۲/۰۱/۱۷
خدایا خودت به داد ما برس
شجاع
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۲:۴۲ - ۱۳۹۲/۰۱/۱۷
دوستان نترسید ! آمریکا جرات حمله به ایران رو نداره !
از حق هسته ای دفاع کنید ! اصلا بگن دیگه مذاکره نمی کنن ! مطمئن باشید اون موقع آمریکا بیشتر کوتاه میاد ! فوقش اگه دیگه خواست حمله کنه دوباره می گیم می خوایم مذاکره کنیم
پاسخ ها
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۱۴:۱۵ - ۱۳۹۲/۰۱/۱۷
اونوقت شما به این میگی شجاعت؟
فرشاد
| Iran, Islamic Republic of |
۱۴:۲۶ - ۱۳۹۲/۰۱/۱۷
خیلی حرف های بی منطقی بود.

ولی امریکا اگه میخواست حمله کنه به کره شمالی حمله میکرد
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۱۴:۵۰ - ۱۳۹۲/۰۱/۱۷
سوال من از شما ایا چین هسته ای غرب را اذیت کرد و یا الان که با اقتصاد به جنگ غرب رفته است
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۱۸:۲۴ - ۱۳۹۲/۰۱/۱۷
آقای شجاع کسی از حمله نمیترسه، از حمله 1000 برابر ترسناکتر گرانی و وضع وخیم اقتصادیه.
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۴:۲۳ - ۱۳۹۲/۰۱/۱۷
به حال ما فرق نمی کنه !
امکان داره یه روزی چیزی ارزون بشه
یا گرون نشه ! محال
علی
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۴:۲۸ - ۱۳۹۲/۰۱/۱۷
تا دنیا دنیاست ایران پابرجاست
ما ملت ایران در طول تاریخ فرازو نشیب زیادی داشتیم ولی تسلیم نشدیم
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۴:۳۴ - ۱۳۹۲/۰۱/۱۷
به نظر من مذاکره دیگه نکنیم بهتره ... پر رو شدن ......
هموطن
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۴:۵۱ - ۱۳۹۲/۰۱/۱۷
امریکا جرات حمله به ایران رو نداره اینو کاملا همه مون باید و باید درک کنیم اونا فقط می خوان ما رو از پیشرفت بیندازن ، حالا با تحریم و اینجور برنامه ها اونا به قدرت ایران واقفند.
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۶:۴۵ - ۱۳۹۲/۰۱/۱۷
این مذاکرات از نظر غرب توجیهی برای تحریمهای قبلی و بهانه ای برای تحریمهای آینده است چون همیشه با گذاشتن سنگ بزرگ جلوی پای ایران باعث پیش آمدن تحریم بعدی می شود
مهدی
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۷:۵۵ - ۱۳۹۲/۰۱/۱۷
ایران خلافی مرتکب نشده و هیچ ترسی از غرب و آمریکا نداره و ادامه مذاکره یعنی ایران با منطق جلو میرود و تا مذاکره هست جنگی در کار نخواهد بود.
برچسب منتخب
# جنگ ایران و اسرائیل # قیمت طلا # مهاجران افغان # یارانه # حمله اسرائیل به ایران # خودرو
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
با پاسخ ایران(وعده صادق 3) به حمله اسرائیل موافقید؟