فردی که نشستهای دادگاه کهریزک را در میان خیل محافظان و با اسکورت مسلح حضور مییافت این روزها آن چنان محو شده که رساندن احضاریه دادگاه به دست وی تبدیل به یکی از سختترین کارهای ممکن شده است تا جایی که تنها راه فراخوانی وی، انتشار آگهی در روزنامهها بوده و صدور دستور جلب وی از باب اتهامات مختلف دور از انتظار نیست!
به گزارش «تابناک»، پس از آنکه میرمجید طاهری، وکیل خانواده مرحوم محسن روحالامینی از مشکلات دسترسی به دادستان سابق تهران و متهم ردیف نخست پرونده کهریزک
خبر داد و احتمال انتشار آگهی احضار دادستان سابق تهران در روزنامههای کثیر الانتشار و حتی صدور دستور جلب وی را دور از انتظار ندانست، حالا نوبت دیگر شاکی سعید مرتضوی شده تا نسبت به در دسترس نبودن وی ابراز نگرانی کند.
پیمان حاج محمود عطار، وکیلی که به دستور مرتضوی، دادستان سابق بابت همکاری با پالیزدار، دستگیر و روانه زندان هم شده است، از روزی که از اتهامات منتسبه تبرئه شده، با تنظیم شکایتی علیه مرتضوی تبدیل به یکی از شاکیان این مقام سابق شده ولی به رغم معزول شدن مرتضوی از قضاوت و دادستانی، تاکنون کمتر توفیقی در رسیدگی به شکایت خود به دست آورده است؛ هرچند برخی ابعاد شکایتش مورد رسیدگی قرار گرفته است.
عطار در این باره به خبرنگار «تابناک» میگوید: در شرایطی که دادگاه «حسن.ص»، قاضی محاکمه کننده بنده و سایر همکاران تیم تحقیق و تفحص مجلس به سرپرستی آقای پالیزدار برگزار شده و با اعلام ختم دادرسی، منتظر اعلام رای نهایی دادگاه در این زمینه هستیم، هنوز احضار سعید مرتضوی، دادستان وقت که دستور بازداشت اینجانبان را به خطا صادر کرد صورت نگرفته است.
وی که معتقد است مرتضوی از احضار اطلاع دارد و تنها مکن است ابلاغ رسمی به وی صورت نگرفته باشد، میافزاید: این متهم طی دو هفته دو بار احضار شده است ولی تاکنون در دادسرا حضور نیافته است. چهارشنبه گذشته هنگامی که مطلع شدم دومین احضار وی نیز مفید فایده نشده است، با مشورت ترک همدانی، وکیلم تصمیم گرفتیم که در اولین فرصت از حقوق قانونی مان بهره بگیریم و در این راستا امروز درخواست جلب متهم را تسلیم بازپرس پرونده کردیم.
شاکی مرتضوی در تشریح روند قانونی ماجرا میگوید: دادسرا برای احضار متهم از آخرین آدرسی که در پرونده وی ثبت شده یا از مقامات قانونی قابل استحصال خواهد بود، بهره خواهد گرفت ولی اگر متهم در آدرس یافت نشود، هم زمان احضار وی از طریق انتشار آگهی در جراید و صدور دستور جلب متهم میتواند در دستور کار قرار گیرد. اما به لحاظ آنکه پرونده شاکی خصوصی دارد، این اقدام میبایست با درخواست شاکی کلید بخورد که مراجعه امروز بنده به دادسرا نیز در همین راستا رخ داد.
حاج محمود عطار میافزاید: البته امروز بازپرس صرفا درخواست بنده را دریافت کرد و تصمیم درباره آن را به بعد موکول کرد؛ به این معنی که دستوری پیرو درخواست ما صادر نشده است. اگر این درخواست منجر به صدور دستور جلب متهم شود، ممکن است حکم جلب وی را در اختیار شاکی قرار دهند تا با کمک ضابطان قانون اجرا شود ولی از آنجاییکه نشانی متهم در دسترس نیست، شناسایی مکان متهم و اجرای این حکم به دادگستری محول خواهد شد.
این وکیل دادگستری در ادامه با اشاره به اصل «عدم دسترسی نباید مانع رسیدگی شود»، میگوید: به فرض که حتی جلب متهم هم مقدور نشد، دادسرا مکلف است کیفرخواست غیابی برای وی صادر کرده و پرونده را برای رسیدگی به دادگاه ارسال نماید که رسیدگی به پرونده در آن مرحله هم بدون حضور متهم ممکن است و دادگاه میتواند برای متهم حکم غیابی صادر نماید؛ حکمی که توسط متهم قابل واخواهی است. این مکانیزمی است که قانون برای مقابله با وقت کشی و اطاله دادرسی پیشبینی کرده است.
وی در پایان با ابراز نگرانی از در دسترس نبودن دادستان سابق تهران میگوید: به نظر ما عدم حضور فردی که حقوق خوانده و در پست بالایی در دستگاه قضا حضور داشته به رغم احضارهای متعدد، از یک سو تایید اتهامات منتسبه معنی خواهد داشت و از سوی دیگر تلاش متهم برای خریدن زمان و وقت کشی را نشان خواهد داد؛ اینجاست که نگرانی و دغدغه ما این است که مبادا در سایه این زمان خریدن، سعید مرتضوی هم به مانند محمودرضا خاوری از جای دیگری سربیاورد!