رئیس مجلس شورای اسلامی، انتقادهایی را به اجرای نادرست هدفمندی یارانهها وارد دانست و گفت: خیلی از حرفها و ایدههای خوب ممکن است با روش غلط خفه شوند و تحقق نیابند.
به گزارش ایسنا، علی لاریجانی در مراسم تجلیل از افتخارآفرینان چهل و دومین دوره مسابقات جهانی مهارت آلمان، با بیان این که وزارت کار میتواند لایحهیی را برای تشکیل آموزشگاههای فنی حرفهیی به مجلس ارائه کند، اظهار کرد: گزارشی که در این جلسه ارائه شد، گزارش امیدوارکنندهای است که جمهوری اسلامی ایران توانسته در زمینه باورکردن استعدادها در بخشهای صنعتی و تولیدی گام موثری بردارد.
وی افزود: تردیدی نیست که توسعه کشور بدون نیروهای ماهر و مبتکر امکان پذیر نیست و در این زمینه باید سرمایهگذاری مناسب صورت گیرد.
وی در ادامه افزود: البته باید قبول کرد که کاستیهایی در این زمینه وجود دارد، بنابراین مساله مدرک نیست بلکه افراد صاحب فن میشوند و اگر تولید ما امروز میخواهد که جهش یابد جزء با نیروی توانمند و صاحب فن امکانپذیر نیست.
رئیس قوه مقننه با اشاره به پیچیدگیهای این حوزه از صنعت گفت: این گونه سازمانهای که متولی تربیت نیروهای کارآمد هستند باید پیشتاز پیشرفت و آینده کشور قرار گیرند و حضور در این مسابقات خود نشان دهنده این مساله است.
لاریجانی در ادامه با اشاره به این که عرصه تولید عرصه وسیعی است و نیازمند توانمندی در بخشهای مختلف میباشد، گفت: دولت و مجلس باید به عنوان یک اولویت به تربیت نیروی کارآمد و آموزش دیده توجه کنند، بعضی از بخشهای آموزش در این موضع متاسفانه دچار فرسودگی شده و یا قدمت بسیاری دارند که احتیاج به تجدیدقوا در این حوزه حس می شود.
وی با بیان این که هر چه آموزشها عمومیتر و مردمیتر شود کار قویتر صورت میگیرد اظهار کرد: نباید همه کار توسط دولت انجام شود؛ آموزشگاههایی که تاسیس میشوند هم کار دولت را انجام میدهند، لذا باید بسترهای لازم برای کار آنها فراهم شود و یا برخی تشویقهایی صورت گیرد که ضمن دلگرم شدن گردش اقتصادی ایجاد شود.
رییس مجلس شورای اسلامی به وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی پیشنهاد کرد که این وزارتخانه میتواند لایحهیی برای تسهیل کار آموزشگاهها و تشویق آنها به منظور تربیت نیروی متخصص به مجلس ارائه کنند و مجلس شورای اسلامی هم آمادگی دارد که ضمن حمایت آن را در اولویت قرار دهد.
وی با طرح این پرسش که چرا مجلس خود مستقیما نسبت به این کار مبادرت نمیکند؟ گفت: ما حرفی نداریم اما از آنجایی که پیشنهاد چنین طرحهایی دارای بار مالی است، باید دولت در این زمینه لایحه دهد چرا که اگر توسط مجلس صورت گیرد شورای نگهبان به آن ایراد میگیرد و ایراد به حقی است و نتیجه این میشود که کار ناقص میماند، بنابراین بهتر است در این زمینه بین دولت و مجلس همفکری وجود داشته باشد.
رئیس قوه مقننه با تاکید بر این که در مجلس آمادگی وجود دارد که در زمینه توسعه کار آموزشگاههای فنی و حرفهیی و تسهیل شرایط به ویژه در زمینه مالیات برای آنها گردش اقتصادی مطلوب به وجود آید، گفت: ما امروز نیروی کار وسیعی داریم و هنوز سبقه جمعیتی ما جوان است و این نیروی کار جوان نیازمند سرمایهگذاریهای مختلف است تا شغلی مناسب و با کرامت پیدا کند، بنابراین برای سرمایهگذاری باید فضای کسب و کار و رونق اقتصادی در داخل به وجود آید و همه بخشها همسو باشند.
وی با اشاره به اینکه طی سالهای اخیر مقام معظم رهبری بسیار بر این موضوع تاکید داشتهاند، گفت: تسهیل فضای کسب و کار مقوله بسیار مهمی است امروز در عرصه بینالمللی فضای رقابتی برای این موضوع به وجود آمده است، ما در خلاء که زندگی نمیکنیم در حال حاضر بسیاری از کشورها سرمایهگذاریها را تسهیل کردهاند، اگر ما این کار را نکنیم امکان سرمایهگذاری در کشور فراهم نمیشود.
لاریجانی خاطرنشان کرد: کار مهمی که در دولت جدید میتواند صورت گیرد این است که بندهایی که زمینه سرمایهگذاری را فلج کرده یا مانع سرمایهگذاری شده تسهیل و برطرف کند، البته قبلا در مجلس هم در این زمینه کارهای تخصصی صورت گرفته بود.
رئیس مجلس شورای اسلامی در بخش دیگری از سخنان خود افزود: نکته غمانگیزی که وجود دارد این است که ما باید از این تجربهها استفاده کنیم، ما کشور ثروتمندی هستیم، از منابع نفت و گاز برخورداریم نیروی متخصص و جوان در کشور وجود دارد، دانشگاههای ما توسعه یافته هستند اما چرا وضع ما از نظر توسعه انقدر که میگویند رشد منفی پیدا کرده ایم، این موضوع خلاف نیست بنده با مسئول آمار کشور که صحبت میکردم همه را تایید میکرد.
لاریجانی افزود: این که میگویند رشد اقتصادی ایران 5/5- است ، باید ریشه یابی شود چراکه در غیر اینصورت ممکن است تجربه تکرار شود.
وی با تاکید بر این که سیاست امر سادهیی نیست و جزء پیچیدهترین امور و مسائل بشری است، گفت: چرا این وضع به وجود آمده است، شاید این سوال در ذهن به وجود آید که به دلیل تحریمهاست، اما همه مساله این نیست، این که تورم در کشور ما این گونه شده که زندگی برای مردم سخت شده است به دلیل ساز و کارها و تصمیمهای غلط است، به چه قیمتی؟ بحث فردی نیست ریشه آن به کارنابلدی برمیگردد.
رئیس قوه مقننه اضافه کرد: حکومت به افرادی نیاز دارد که کاربلد باشند، از پائین رشد کرده باشند، تجربه داشته باشند. این که بعضا گفته میشود چرا در دولت فعلی سن افراد بالا است باید گفت مشکل ما اینها نیست، مشکل این است که افراد باید با تجربه و متخصص باشند، تصمیمی که میگیرند با علم دقیق صورت گرفته باشد، جوانگرایی یا میانسال گرایی در کنار این رخ میدهد که تصمیمات عاقلانه و متناسب با منافع ملت اتخاذ شود.
رئیس قوه مقننه افزود: هزینه کارنابلدی افراد را ملت میدهند، بعضی احزاب و گروههای سیاسی در این زمینه باید پند گیرند، نتیجه فعل و انفعالات سیاسی کاردان بودن افراد است این که باید افراد امورات مردم را بشناسند، سامان دهند لذا تا حدودی زیادی بر اثر وضع موجود به این نکته است که باید افراد کاردان باشند.
لاریجانی در ادامه خاطرنشان کرد: رودربایستی داشتن در حکومت ضایعه به بار میآورد، ممکن است افراد برای سمتی انتخاب شوند بعد معلوم شود اعتدال و تسلط کافی ندارند لذا نباید با این قبیل امور رودربایستی داشت، در واقع اگر ناتوانی و بدسلیقگی وجود دارد رودربایستی نباید جود داشته باشد چون از کیسه چه کسی باید هزینه شود؟
رئیس مجلس شورای اسلامی اضافه کرد: نکته دیگری که باید به آن توجه کرد این است که بعضی از طرحها وجود دارد که ممکن است مثبت باشد، اما اگر طریق تحقق آن درست انجام نشود ممکن است ضررهایی داشته باشد، صرف هدف درست برای حکومترانی کفایت نمیکند، باید نحوه تحقق آن را عقلایی سنجید.
لاریجانی تصریح کرد: خیلی از حرفها و ایدههای خوب ممکن است با روش غلط خفه شوند و تحقق نیابند ما نمونههایی از این وضع را در کشور داشتهایم، همین هدفمندی، ایده درستی است اما به موقع و به قاعده اجرا نشد و به کشور آسیب زد.
وی ابراز عقیده کرد: اجرای هدفمندی به شکل گذشته، اگر اجرا نشود بهتر است چرا که هم تورم ایجاد کرده ، هم به تولید لطمه زده است.
وی با بیان این که نمیشود میلی کشور را اداره کرد، گفت: بنا بود هدفمندی موتور تولید و توسعه کشور شود اما خلاف این شد به وجهی از آن توجه شد و به وجهی توجه نشد.
وی افزود: بنا بود 50 درصد آن صرف ترمیم وضع شود و مابقی به توسعه و تولید حل مشکل هزینه گردد، اما نه تنها 50 درصد گفته شده محقق نشد بلکه دولت میگوید ما باید هر ماه بگردیم پول پیدا کنیم تا چالهیی را که کندهاند پر کنیم؛ ایدهیی بود که میتوانست نقش بسزایی داشته باشد اما تبدیل به ضد آن شد.
لاریجانی اظهار کرد: اکنون دولت جدید آمده است، امیدواریم با ارزیابی و تحلیل درست از شرایط گامهای درستی برداشته شود، مشکل عمده کشور اکنون در رونق بخشی به تولید کشور است.
وی در بخش دیگری از سخنان خود با بیان این که توجه به دیپلماسی مهم است، گفت: این توجه لازم است برخی از اشکالات از این طریق باید رفع شود، اما مهمتر از این همان رونق بخشی به تولید داخل است.
رئیس قوه مقننه با اشاره به سخنان اخیر مقام معظم رهبری گفت: توجه به توان ملی کشور بالا بردن آن و رونق تولید یک اصل است باید از ارزیابی و شرایط تحلیل گذشته درس گرفت.
لاریجانی خاطرنشان کرد: هوچیگری در مسائل حکومتی ممکن است دوره کوتاهی مصرف داشته باشد اما به زودی رنگ میبازد و واقعیات خود را تحمیل میکند، لذا قانون باید درست اجرا شود.
وی در ادامه اظهار کرد: باید از عقلا استفاده کرد و استراتژی روشنی برای رونق تولید اتخاذ کرد.
وی افزود: حتما تحرک دیپلماتیک را مناسب میدانم اما سر کار در داخل کشور است، موانعی که باعث میشود در تولید داخل سرمایهگذاری نکنند باید برطرف شود، مخصوصا در این حوزه اگر اراده کشور بر این است که اشکالات رفع شود باید همان رخ دهد، ما کشور ثروتمندی هستیم، مردممان باید راحتتر زندگی کنند و این مستلزم این است که به آموزشهای فنی و حرفه یی توجه شود و اینجاست که جهش در تولید صورت میگیرد، ما هم در مجلس کمک میکنیم.
رئیس مجلس شورای اسلامی در ادامه بر ضرورت اصلاح برخی قوانین تاکید کرد و گفت:همان طور که آقای ربیعی وزیر تعاون و کار در جلسه رای اعتماد هم تاکید کردند باید برخی نواقص در قوانین مرتفع شود،. به عنوان مثال یکی از مشکلات جامعه کارگری ما بیمه بیکاری است، بیمه بیکاری امری تفننی نیست امر لازم بر توسعه است و یکی از ستونهای توسعه آینده خواهد بود.
وی تاکید کرد: اگر بناست کارهایی در زمینه هدفمندی انجام شود باید به چنین نکاتی توجه شود که میتواند جهش اقتصادی را به همراه داشته باشد و نیز آرامش روانی جامعه را هم تضمین خواهد کرد.
وی تاکید کرد: نباید زمان را از دست داد باید از فرصتها استفاده کرد، سرمایهگذاری در کشور باید صورت گیرد و از نیروهای متخصصی که وجود دارند استفاده شود.