چند سالی است که شیشه تنها به جسم شفافی گفته نمیشود که نور را از خود عبور میدهد. این روزها شیشه تنها سیاهی به بار میآورد و بس. عنوان شیشه به مادهای اطلاق میشود که بسیار اعتیادآور و توهمزاست و عوارض جبرانناپذیری دارد. صحبت از شیشه و عوارض آن حرف تازهای نیست که ما در اینجا نخستین بازگوکنندگان آن باشیم. افزایش مافیا، افزایش سرقتهای خرد از سوی معتادان شیشهای و ارتکاب جنایتهای هولناک از جانب معتادان شیشهای باعث شد که برای بررسی پشت پردههای مافیایی تولید شیشه و عوارض خطرناک مصرف آن به سراغ دکتر مجید ابهری رفتارشناس و آسیبشناس اجتماعی برویم و او برایمان همه پشت پردههای این موضوع را بریزد روی دایره.
قانونآنلاین با این مقدمه، گفتوگو با ابهری را منتشر کرده که در ادامه میآید:
چرا مصرف شیشه در کشور تا این حد افزایش پیدا کرده است؟
ارزان بودن، فراوان بودن، سهولت مصرف، شایعات دروغ از طرف مافیای مواد مخدر در خصوص عدم اعتیاد به شیشه به ویژه در میان زنان و دختران با این ادعا که این مواد باعث لاغری میشود و میتواند چین و چروک صورت را باز کند و بسیاری موارد دیگر باعث شده که امروزه افزایش چشمگیر مصرف این موارد را در میان زنان مشاهده کنیم. به همین دلیل مافیای مواد مخدر به خاطر تغییر الگوی مصرف مواد از مواد سنتی به روانگردانهای صنعتی، شیشه را وارد بازار کرده که تولید آن به سادگی در یک فضای 4 تا 6 متری ممکن است. جالب است بدانید لولهبازکنها و داروهای روانگردان از اجزای اصلی شیشه است.
تفاوت تولید شیشه در داخل و خارج از کشور چیست؟
بین شیشهای که در داخل ایران تولید میشود و شیشهای که در خارج از ایران تولید میشود و به شیشه تایلندی معروف است تفاوت بسیار زیادی وجود دارد زیرا شیشهای که در داخل ایران تولید میشود 85 درصد تقلبی بوده و باعث بروز بیماریهای مغزی و عصبی و حتی مرگ میشود. شیشه داخل ایران از قرصهای روانگردان با افزودن اسیدهای مختلف در آشپزخانه تولید میشود اما شیشههای خارجی مانند شیشههای تایلندی یا فیلیپینی معمولاً از آمفیتامینها یا متاآمفیتامین یا کتاآمفیتامین تولید میشود.
از عوارض مصرف شیشه بگویید.
شیشه در مراحل اول و دوم مصرف باعث سرخوشی و نشاط شده و فرد با مصرف آن دارای نوعی انرژی کاذب میشود. در این شرایط افراد تصور میکنند این حالت ادامه پیدا میکند اما بعد از دو بار مصرف و اعتیاد مغزی و روانی پیدا کردن به این مواد خواهند دید که نه تنها این حالات دیگر وجود ندارد بلکه افزایش ضربان قلب، تاری دید، خشکی دهان، اختلال در سیستم عملکرد مغز، اختلال در مراکز تصمیمگیری و توهم از عوارض آن به شمار میرود. علاوه بر این سکتههای قلبی، افزایش تعداد ضربان نبض و فشار خون از عوارض اصلی شیشه هستند.
روشهای انتقال شیشه به خارج از کشور چیست و چقدر درآمد دارد؟
در حال حاضر به خاطر سختگیری پلیس مبارزه با مواد مخدر خروج شیشه از طریق مرزهای قانونی کشور تقریبا غیر ممکن است. اما از طریق مرزهای غیرقانونی قاچاق شیشه اتفاق میافتد و با توجه به اینکه شیشه قابلیت تهیه و تولید در کشورهای دیگر را دارد فقط آشپز (تولیدکننده شیشه) از ایران اعزام میشود. علاوه بر این در خارج از کشور نمیتوانند شیشههای تقلبی بفروشند اما در کشور ما این اتفاق به کرات میافتد و معتادان داخل کشور غالباً از شیشه تقلبی استفاده میکنند و دچار توهمات عجیب و غریب میشوند. برای مثال همین چند روز پیش جواز دفنی را صادر کردند که در آن پدر معتاد به شیشه با فکر اینکه دختر سه سالهاش عروسک است او را با 70 ضربه چاقو به قتل رسانده بود.
حال با توجه به تقلبی بودن این مواد باید قیمت آن در کشور پایین باشد. اینطور نیست؟
قیمت شیشه در داخل کشور بسیار پایین آمده بود. یعنی سال 89 شیشه در کشور کیلویی 90 میلیون تومان بود. سال 90 و 91 تا 4 میلیون تومان هم رسید اما با توجه به گسترش مبارزات پلیس مبارزه با مواد مخدر الان قیمت شیشه و انواع روانگردانهای دیگر سیر صعودی پیدا کرده است. قبلاً زمان دسترسی به شیشه در تهران و ایران 15 دقیقه بود اما بعد از گسترش مبارزات پلیس این زمان به یک ساعت افزایش پیدا کرد. اما باز هم تاکید میکنم که 85 درصد از شیشههای موجود در بازار تهران تقلبی هستند. یعنی با افزودنیهای غیر مجاز و روانگردانها درست میشوند و عوارضی غیر قابل جبران دارند.
نقش این ماده مخدر در جرایم خشن و قتلهای خانوادگی چیست؟
الان حدود 48 درصد از قتلها از سوی افراد معتاد به شیشه اتفاق میافتد. خصوصاً قتلهایی که با شیوههای خشن و عجیب اتفاق میافتد. برای مثال جوانی 22 ساله سر پدر خود را بریده بود با این وهم که پدر بیچاره گوسفند است.
آیا ما در کشور مافیای شیشه داریم؟
دقیقاً چنین مافیایی وجود دارد و در حال حاضر مافیای مواد مخدر فعالیت اصلیاش را در محور شیشه و کراک متمرکز کرده است زیرا آمریکاییها اجازه ورود تریاک از افغانستان به ایران را نمیدهند. یعنی هر قاچاقچی که قصد این کار را داشته باشد به 3 برابر قیمت موادش را میخرند که به ایران راه پیدا نکند و تنها شیشه و کراک و موادی از این دست توسط قاچاقچیان عرضه شود. به طوری که قاچاقچیان سازمان سیا و موساد به قاچاقچیانی که قصد دارند از مرز پاکستان یا افغانستان به ایران شیشه وارد کنند مواد نسیه میدهند تا تیشه به ریشه جوانان ایرانی بزنند.
و در نهایت اینکه شیشه در کشور ما کجا و چگونه تولید میشود؟
شیشه در همه جا به سادگی تولید میشود زیرا تنها به یک فضای چهار متری برای تولید نیاز دارد و نحوه تولید آن در اینترنت هم آموزش داده میشود اما پایگاههای تولید آن بیشتر در تهران، اصفهان، کرج و مرزهای شرقی کشور متمرکز است.