آیتالله العظمی جعفر سبحانی با اشاره به عبارت «الاسلام محمدی الحدوث و حسینی البقاء» گفت: هر پدیدهای در عالم یک علت مُحدثه و یک علت مُبقیه دارد. آن کسی که اسلام را پدید آورد، پیغمبر اکرم (ص) است اما آن چیزی که توانست اسلام را پایدار نگاه دارد، شهادت حسین بن علی است.
به گزارش شفقنا، این مرجع تقلید با اشاره به وظایف خطبا و مداحان تصریح کرد: ما در آستانه عاشورای 1435 هجری قمری هستیم. خطبا، مداحها و پامنبریها هر کدام به صورت علیحده یک وظیفهای دارند. خطبا باید آنچه را که وارد شده و صحیح است، بخوانند و پیرایه اضافی نبندند. همانی که در مقتلهای صحیح آمده است، همانها را برای مردم بخوانند. پیرایه بستن، دروغ و دروغ، حرام است و فعل حرام اثر خود را نشان میدهد. بحمدالله اخیرا کتابی درباره مقتل صحیح زیر نظر دانشمند محترم جناب پیشوایی نوشته شده است. این مقتل صحیح برای همه خطباست. خطبا به خطبههای امام حسین (ع) در مکه و در میان راه و در خود کربلا توجه کنند. سخنان یاوران حسین بن علی را در کربلا بخوانند. این وظیفه خطباست که از باز گفتن چیزهایی که خلاف است خودداری کنند. خطیب باید لسانش لسان صدق و حق باشد. لهوف سیدبن طاووس یکی از بهترین کتابها در زمینه مقتل است.
وی درباره وظیفه مداحان تأکید کرد: مداحان نباید خیلی مصائب را بیپرده بگویند. بس که مداحان مصائب را بیپرده گفتهاند، گریه را در مردم کم کردهاند. باید برخی مصائب را پوشیده و در پرده گفت. مداحان نباید مردم را موعظه کنند. آنها باید مقداری شعر بخوانند و مقداری نوحهگری کنند و به وظیفه مداحی عمل کنند. گاهی مداحان مسائل سیاسی و یا اجتماعی را میگویند که اینها وظیفه مداح نیست. وظیفه مداح، مدح است.
سبحانی اظهار کرد: پا منبریها هم باید مجلس را طوری ترتیب دهند که مزاحم نباشد. بلندگو را طوری تنظیم کنند که فقط برای داخل مجلس باشد. هر چند هم که بگویند همسایه راضی است. ما به تمام معنا باید حسینی باشیم. هم روح و هم جسم ما و هم برنامههای ما همه حسینی باشد. برگزارکنندگان مجالس عزا کاری نکنند که همسایهها در عذاب باشند.
این استاد حوزه افزود: روزهای تاسوعا و عاشورا روزهای راهپیمایی و روزهای شعار است؛ شعار صحیح، شعار سازنده، شعاری که از قرآن و عترت سرچشمه بگیرد. نوحهها نباید نوحههای عجز و زاری باشد. نوحهها باید نوحههای شجاعت باشد. شعار باید این باشد که ما ملتی زنده و به دنبال قرآن و حدیث هستیم.