بریتانیا دیگر مهاجر نیاز ندارد؟

کد خبر: ۳۵۶۷۶۹
|
۱۸ آبان ۱۳۹۲ - ۲۰:۱۵ 09 November 2013
|
10856 بازدید
دیوید کامرون نخست وزیر بریتاینا و اعضای کابینه وی تصمیم گرفته اند بریتانیا را از سیل عظیم مهاجران خلاص کنند. این اواخر چند بیانیه شدید الحن با عنوان «فضای کار برای بریتانیایی هاست!» منتشر کرده اند. این حال و هوا در برخی قسمت های اتحادیه اروپا نیز مشاهده می شود، اما در سایر کشورهای اتحادیه فقط احزاب اپوزیسون چنین ایده هایی را مطرح می سازند و نه حزب حاکم. آیا لندن در تغییر موضع رسمی خود نسبت به مهاجران در اتحادیه اروپا پیشگام خواهد بود؟

به گزارش رادیو صدای روسیه به دنبال سخنان نخست وزیر بریتانیا درباره این که فضای کار در کشور به شهروندان اصیل تعلق دارد، کن کلارک وزیر دادگستری نیز بر لزوم بازنگری قانون تاکید کرد. قانون کنونی بریتانیا اجازه نمی دهد که حتی مهاجران متخلف را از کشور اخراج کنند.

دولت کامرون اظهار کرده که می خواهد در کشور «فضای خصمانه ای» برای مهاجرانی که غیرقانونی حضور دارند، به وجود بیاورد. در شرایط کنونی حتی مهاجرین قانونی نیز خود را مصون نمی دانند. دولت قصد دارد با کوچکترین ظن نسبت به کار مهاجران، از آن ها اثر انگشت گرفته و مدارک مربوط به ازدواج آنها را بررسی دقیق کند. اجاره آپارتمان در بریتانیا فقط بر اساس ارایه پاسپورت می باشد.

در حال حاضر قوانین بریتانیا به صورتی است که شخص می تواند تا 17 مرتبه نسبت به حکم اخراج، درخواست تجدید نظر بدهد. شکایت از تصمیم دادگاه تا چهار مرتبه پس از صدور حکم اخراج نیز میسر است.

آندره کولیکوف کارشناس مرکز مطالعات بریتانیا از انستیتوی اروپا وابسته به آکادمی علوم روسیه معتقد است که اقتصاد بریتانیا اجازه اخراج مهاجرین را نمی دهد. وی در ادامه توضیح می دهد: «آماری وجود دارد که نشان می دهد مهاجران سهم قابل توجهی در اقتصاد بریتانیا دارند. مهاجرین در مشاغل سطح پایین و دور از شأن مشغول به کار هستند که حتی شهروندان مناطق سطح پایین کشور نیز حاضر به خدمت در چنین مشاغلی نستند. از طرف دیگر، مهاجرین ظرفیت فکری بریتانیا را تشکیل می دهد. افرادی که به منظور تحصیل وارد خاک بریتانیا می شوند، در مشاغلی با درآمد سطح بالا کار می کنند».

به اعتقاد ایگور کووالِف معاون دانشکده اقتصاد و سیاست جهانی از مدرسه عالی اقتصاد مسکو، محافظه کاران بریتانیا همیشه موافق سخت تر کردن قوانین دریافت پاسپورت و کلا ورود مهاجرین به کشور هستند. در شرایط بحران اقتصادی که مشکل بیکاری در کشور فراگیر شدهبود، این مساله نقش مهمی در رای گیری برای انتخابات ایفا می کرد. وی در این باره می گوید: «بریتانیا در مقایسه با سایر کشورهای اتحادیه اروپا همچون فرانسه و یا آلمان، مشکلات زیادی از حضور مهاجران ندارد. اما شعارها برای اختصاص مشاغل به شهروندان درجه یک می تواند رای بیشتری برای حزب محافظه کار جمع کند».

تا کنون هیچ یک از کشورهای اتحادیه اروپا چنین موضع شدیدی نسبت به مساله حضور مهاجران اتخاذ نکرده بود. آیا بریتانیا در این مساله می خواهد یک نمونه بارز برای سایر اعضای اتحادیه اروپا باشد؟ اروپا هنوز راه زیادی تا خروج از بحران دارد.
اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳
بلیط هواپیما
فرنام صنعت پاکسا
برچسب منتخب
# جنگ ایران و اسرائیل # قیمت طلا # مهاجران افغان # یارانه # حمله اسرائیل به ایران # خودرو
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
با پاسخ ایران(وعده صادق 3) به حمله اسرائیل موافقید؟