نتایج مطالعات جدید نشان میدهد نوزادانی که پس از 12 تا 15 ماهگی از شیشه شیر استفاده میکنند مستعد اضافه وزن و چاقی هستند.
به گزارش ایسنا، متخصصان اطفال در این مطالعه همچنین خاطر نشان کردند استفاده از فنجانهای مخصوص کودکان نمیتواند از اضافه وزن در آنان جلوگیری کند.
پزشکان به والدین توصیه می کنند که از سن شش ماهگی به بعد برای تغذیه کودک از فنجانهای مخصوصی استفاده شود که در گوشه آنها دستهای وجود دارد که مایع را به صورت جرعه جرعه وارد دهان کودک میکند و تا سن 15 ماهگی استفاده از شیشه شیر به طور کامل باید از برنامه تغذیه کودک حذف شود.
«کارن بونوک» از متخصصان دانشکده پزشکی آلبرت انیشتین در نیویورک گفت: شیشه شیر محفظهای را برای ذخیرهسازی کالریهای اضافه و پنهان به وجود میآورد زیرا شیشههای شیر اغلب بدون آموزشهای لازم مورد استفاه قرار میگیرند.
به اعتقاد متخصصان با دادن آموزشهای لازم به والدین و استفاده از فنجانهای مخصوص تغذیه خردسالان میتوان تعداد دفعاتی که کودک با شیشه شیر تغذیه میشود و در نتیجه مقدار کالری مصرفی آنان را کاهش داد.
در این بررسی از والدین نوزادان تحت آزمایش درخواست شد تا روزانه بیش از دو بطری شیر یا آب میوه به فرزندشان بخورانند. سپس نوزادان به دو گروه تقسیم شدند. در یکی از گروهها والدین اقدام به از شیشه گرفتن کودکانشان کردند اما گروه دیگر روند قبل را ادامه دادند.
پس از گذشت سه ماه، استفاده از شیشه شیر در میان نوزادانی که والدینشان اقدام به حذف شیشه شیر از برنامه غذایی آنان کرده بودند روزانه از 4.6 بطری به دو بطری کاهش یافت در حالی که در گروه دیگر تعداد موارد استفاده از شیشه شیر از 4.4 بطری به 2.7 بطری رسید. همچنین میزان کالری مصرف نوزادان گروه اول 1090 اما در گروه دوم 1186 گزارش شده است.