کاهش وزن بیش از 2 کیلو در ماه خطرناک است

کد خبر: ۳۵۸۰۰۳
|
۲۵ آبان ۱۳۹۲ - ۱۰:۴۵ 16 November 2013
|
7870 بازدید
دبير علمي چهارمين كنگره پيشگيري و درمان چاقي به ارائه توصيه‌هايي براي كاهش اضافه وزن و چاقي پرداخت و گفت: كاهش بیش از 2 کیلوگرم وزن در ماه، به ارگانهای دیگر بدن آسیب خواهد زد. بنابراين مردم فریب تبلیغات سوء رسانه‌های مختلف را نخورند، زیرا این روشها حتی اگر هم جواب بدهند، با آسیبهای بعدی همراه خواهند بود.

به گزارش مهر، دكتر حسين دلشاد با اشاره به اینکه اضافه وزن و چاقی، زمینه‌ساز بسیاری از بیماریها  بروز بیماریهای متابولیک و غیر متابولیکی از جمله دیابت، فشارخون، اختلال چربی، خون اختلالات تنفسی، گوارشی مثل کبد چرب، بیماریهای قلبی عروقی بویژه سکته‌های قلبی و مغزی و علاوه بر آن، استعداد ابتلا به برخی سرطانها مثل سرطان روده و نیز سرطان پستان در افراد چاق شیوع بیشتری دارند.

وي تخریب مفاصل به صورت آرتروز بویژه در زانوها را از جمله عوارض اضافه وزن توصیف کرده و افزود: با افزایش بی رویه وزن، در زنان چاق، اختلالات هورمونی نیز به وجود می‌آید که ازجمله آنها بیماری پلی‌کیستیک تخمدان را می‌توان نام برد. این بیماری به علت اختلال در تخمک‌گذاری باعث اختلال در سیکل های ماهیانه و بعضاعدم تخمک‌گذاری و ناباروری در زنان چاق می شود.

رئیس مرکز تحقیقات چاقی دانشگاه علوم پزشكي شهيد بهشتي با بيان اينكه رژیم غذایی باید حاوی مواد غذایی کم کالری و کم حجم باشد اظهار كرد: مواد قندی و چربی‌ها پرکالری هستند و لازم است که افراد چاق بر نامه غذایی لازم و مناسب را زیر نظر متخصصین و یا کارشناسان  تغذیه طراحی و به اجرا در آورند. البته حذف وعده غذایی راه خوبی برای کاهش وزن نیست، همچنان که رژیم خود سرانه و افراط در سرعت ‌دهی به کاهش وزن نیز مضر بوده و حداکثر دوکیلوگرم درماه کاهش وزن مناسب است، زیرا بیش از دوکیلوگرم کاهش وزن در ماه، به ارگانهای دیگر بدن آسیب خواهد زد.

اين فوق تخصص غدد درون ریز و متابولیسم از همگان خواست که فریب تبلیغات سوء رسانه‌های مختلف که داروها و روشهای مختلفی را برای کاهش وزن توصیه می کنند را نخورند زیرا این روشها حتی اگر هم جواب بدهند، با آسیبهای بعدی همراه خواهند بود.

دلشاد تصریح کرد: علت چاقی تنها پرخوری  و کم تحرکی نیست. چاقی بیشتر در فردی بروز می‌کند که زمینه ژنتیکی آن را دارد. آلودگی هوا و آلاینده‌های محیطی که از کارخانجات صنعتی وارد محیط می‌شوند، از جمله عوامل چاقی‌زا هستند. فردی که زمینه ژنتیکی دارد، اگر در این فضاهای آلوده زندگی کند، استعداد چاقی‌اش بیشتر می‌شود.

وي به تبيين راههای درمان این معضل پرداخت و گفت: برای درمان مناسب چاقی در وهله اول یافتن دلیل چاقی فرد است.  مصرف برخی داروها مثل داروهای ضدافسردگی، هورمونی و یا وجود برخی بیماریها مثل کم کاری شدید تیروئید و به طور کلی برخی اختلالات ژنتیکی می توانند از علل چاقی باشد.

دبير علمي چهارمين كنگره پيشگيري و درمان چاقي ايران افزود: در برخورد با فرد چاق باید عوامل زیادی بررسی شود و اگر علت، بیماری خاصی نباشد، بر حسب شدت چاقی، با بهره گیری از راههای مختلف درمان چاقی را آغاز نمود. البته برای تمام افراد چاق صرف نظر از شدت چاقی، توصیه به فعالیت فیزیکی و اجتناب از پرخوری، جزو نکات عمومی است. بنا به توصیه دلشاد بین 30 تا 60 دقیقه ورزش در روز برای این افراد کافی خواهد بود و در مجموع حدود 150 دقیقه در هفته و با تداوم برای همه افراد باید انجام بگیرد.

چهارمين كنگره پيشگيري و درمان چاقي ايران از 13 تا 15 آذرماه سال جاري در محل سالن همايشهاي امام خميني (ره) دانشگاه علوم پزشكي شهيد بهشتي برگزار می شود.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳
بلیط هواپیما
فرنام صنعت پاکسا
برچسب منتخب
# جنگ ایران و اسرائیل # قیمت طلا # مهاجران افغان # یارانه # حمله اسرائیل به ایران # خودرو
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
با پاسخ ایران(وعده صادق 3) به حمله اسرائیل موافقید؟