مدیرکل تجهیزات پزشکی وزارت بهداشت گفت: سالانه یک میلیارد دلار تجهیزات پزشکی خارجی وارد کشور میشود اما به دلیل هزینه بالا در برخی حوزهها مثل درمان سرطان و تأمین دستگاه رادیوتراپی، کمبودهایی وجود دارد.
به گزارش فارس، حسین کیوان در مورد وضعیت قاچاق تجهیزات پزشکی گفت: قاچاق تجهیزات پزشکی زیاد نیست چرا که ورودی های قانونی در کشور کافی شده است و دلیلی برای قاچاق وجود ندارد و اگر تجهیزات تقلبی وارد کشور میشود به دلیل انگیزه خاصی است که پشت آن وجود دارد.
وی ادامه داد: به دلیل اینکه کنترل خوبی بر روی مبادی ورودی تجهیزات پزشکی انجام شده از قاچاقچیان تجهیزات پزشکی دعوت میکنیم اگر کالایی را قاچاق میکنند بیایند و مجوز کالای خود را دریافت کنند.
کیوان ادامه داد: به نظر میرسد قاچاق این اقلام بسیار محدود باشد و فقط از برخی مبادی که کنترلی ندارد وارد شود البته در بازار و شبکه توزیع نمیتوانند این اقلام وارد شوند چرا که معمولاً این افراد ریسک نمیکنند.
مدیر کل تجهیزات پزشکی وزارت بهداشت در مورد گردش مالی تجهیزات پزشکی گفت: ما سالانه نیاز 80 درصدی به واردات تجهیزات پزشکی داریم که سالانه حدود 800 تا یک میلیارد دلار هزینه صرف واردات تجهیزات پزشکی و مواد مصرفی میشود.
وی گفت: بنابراین برآورد میشود چیزی حدود 4 هزار میلیارد تومان گردش مالی تجهیزات پزشکی در سال باشد که با وجود کسریهای وزارت بهداشت مشکل حادی وجود ندارد و بیمهها کمک میکنند اما در برخی حوزهها مثل درمان سرطان و تأمین دستگاه رادیوتراپی کمبودهایی وجود دارد.
کیوان گفت: این کمبودها نیز به دلیل هزینه اولیه و سنگین این تجهیزات است چرا که بخش خصوصی کمتر استقبال میکند و باید سرمایهگذاری بالایی در این بخش انجام شود بنابراین افرادی که بتوانند هزینه کنند کم هستند و دولت باید از آنها حمایت کند.