دبیرکل جامعه اسلامی نمایندگان ادوار مجلس با بیان اینکه "دولت رویکرد قابل قبولی در عرصه مسائل اقتصادی شروع کرده و در این راستا اقداماتی را نیز انجام داده است"، گفت: دولت اگر بخواهد در این زمینه به موفقیت برسد، نیازمند اتخاذ تصمیمات شجاعانهای است.
محسن کوهکن در گفتوگو با ایسنا، با بیان اینکه "برای بررسی عملکرد دولت در حدود صد روز اخیر باید حوزههای مختلف را بصورت تفکیک شده مورد بررسی قرار داد"، به عملکرد دولت در عرصه سیاست خارجی اشاره کرد و افزود: دولت در عرصه سیاست خارجی فعال بوده ولی در حال حاضر نمیتوان ارزیابی از موفق بودن یا نبودن آن داشت.
وی با بیان اینکه "مهمترین موضوع در سیاست خارجی ما در حال حاضر بحث فعالیتهای هستهیی است و عمده مباحث و فعالیتها نیز روی این محور بوده است"، خاطرنشان کرد: دولت تلاش کرده در این مدت روابط ایران را با کشورهای مختلف گسترش دهد، ولی این تنها بخشی از سیاست خارجی است؛ چراکه عمده سیاست خارجی ما در حال حاضر بر روی محور مسائل هستهیی است و البته دولت در این عرصه فعال است ولی نمیتوان ارزیابی از موفقیت یا عدم موفقیت آن ارائه داد.
این نماینده پیشین مجلس شورای اسلامی به عملکرد دولت در حوزه مسائل اقتصادی نیز اشاره کرد و گفت: در این حوزه دولت رویکرد قابل قبولی شروع کرده و اقداماتی را نیز انجام داده است ولی دولت اگر بخواهد در این عرصه در میانمدت و درازمدت به موفقیت برسد، نیازمند اتخاذ تصمیمات شجاعانهای در این عرصه است و باید در حال حاضر این تصمیمات را بگیرد؛ آن هم در زمانی که در ماه عسل است، نه زمانی که میخواهد خداحافظی کند.
کوهکن با بیان اینکه "دولت با حجم عمدهای از کارهای عمرانی به ارزش 460 هزار میلیارد تومان روبروست"، تاکید کرد: دولت باید مشخص کند که میخواهد با این حجم از کارهای عمرانی - با توجه به محدودیت منابع - چگونه عمل کند. آیا میخواهد این پروژهها را بصورت تزریق قطرهچکانی دنبال کند یا بصورت دیگری؟ البته اتخاذ چنین سیاستی نیز اقتصادی نخواهد بود.
وی ادامه داد: اقتصاددانان باید در راستای بسترسازی جهت اخذ تصمیمات شجاعانه از سوی دولت، کمک کنند؛ گرچه ممکن است این تصمیمات برای مدت کوتاهی کام برخی را تلخ کند، ولی باید با نوید شیرینی این تصمیمات، این تلخی را گرفت.
کوهکن همچنین با بیان اینکه "دولت در زمینه تولید و صنعت گامهایی برداشته است ولی کافی نیست"، به اهمیت هماهنگی بین دستگاههای اقتصادی دولت با یکدیگر اشاره کرد و گفت: ما در دولتهای قبل با این مشکل روبرو بودیم که بین دستگاهها و نهادهای اقتصادی در دولت همنوایی وجود نداشت و آنها گاه تصمیمات یکدیگر را خنثی میکردند، در حالی که باید کسی محور باشد، تصمیمی اتخاذ شود و تا آخر همه در راستای اجرایی شدن آن تصمیم حرکت کنند.
دبیرکل جامعه اسلامی نمایندگان ادوار مجلس در همین رابطه ابراز عقیده کرد که در حال حاضر این هماهنگی بصورت کامل در دولت وجود ندارد؛ گرچه ایجاد آن نیز کار آسانی نیست.
وی در ادامه با بیان اینکه "درباره عملکرد دولت در زمینه مسائل اجتماعی نیز نمیتوان در حال حاضر ارزیابی دقیقی ارائه کرد و قضاوتی داشت"، اظهار کرد: وقتی دولتی بر سر کار میآید، شش ماه اول فعالیتش، ماه عسل آن دولت است؛ چراکه مخالفان و منتقدان، سیاست مراقبت و انتظار را دنبال پی میگیرند و سکوت میکنند ولی بعد از پایان این دوره، موافقان و مخالفان دولت به بیان اظهارنظر و دیدگاههای خود میپردازند و مهم این است که رییسجمهور این دوران را مدیریت کند تا چالشی ایجاد نشود.
کوهکن با تاکید بر اینکه "دولت باید مشی اعتدالی را که بر آن تاکید دارد بصورت عملی پیاده کند تا بتواند موفق شود"، تصریح کرد: در بخش سیاست داخلی، دولت فعالیت خود را با شعارهای خوبی شروع کرد ولی گاه عملکرد دولت با شعار داده شده انحراف دارد؛ برای مثال در انتخاب استانداران که نمایندگان عالی دولت در استانها هستند میبینیم که اکثریت قریب به اتفاق آنها از یک تفکر و جریان انتخاب میشوند و به نظر من این میتواند بعد از پایان ماه عسل دولت، برای دولت آسیبزا باشد.
این نماینده پیشین مجلس اضافه کرد: اکثر استانداران از معتدلان یک جریان انتخاب شدهاند. مناسب است که آقای روحانی از نیروهای معتدل سلایق مختلف سیاسی استفاده کند، نه فقط از نیروهای معتدل یک جریان؛ چراکه در این صورت است که وحدت و انسجام بیش از پیش گسترش پیدا میکند.
دبیرکل جامعه اسلامی نمایندگان ادوار درباره عملکرد دولت در حوزه فرهنگ نیز گفت: آقای روحانی خود فردی فاضل و باسواد است، حوزه و روحانیت را میشناسد و تاکنون برآیند صحبتهایی که در این زمینه داشته، قابل دفاع بوده است. لازمه ادامه موفقیت در عرصه فرهنگ این است که برخی از اشکالاتی را که دولتهای قبل در ارتباط با تعامل با روحانیت و حوزه داشتند، برطرف کند و آقای روحانی توان این کار را دارد.
وی با بیان اینکه "ما در حال حاضر نمیدانیم آقای روحانی در زمینه فرهنگ تاکنون چه کارهایی بصورت عملی کردهاند و باید قضاوت را برای آینده گذاشت"، خاطرنشان کرد: باید توجه داشت که مسائل فرهنگی اینگونه نیست که با یک کلید بالا و پایین زدن اصلاح شود. ما در این زمینه نیازمند اعمال اصلاحات ادامهدار هستیم.