ابهام در آمار دانشجویان ستاره‌دار

کد خبر: ۳۶۳۶۶۷
|
۱۹ آذر ۱۳۹۲ - ۱۰:۳۸ 10 December 2013
|
3574 بازدید
عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس با تکذیب آمار منتشر شده درباره تعداد دانشجویان ستاره دار، گفت: در حالی مسئولان دانشگاه از بازگشت 400 دانشجوی ستاره دار به تحصیل خبر می دهند که تعداد واقعی آنان 389 نفر بوده که از این تعداد تنها 126 نفر مشکلات سیاسی و امنیتی دارند.

زهره‌ طبیب‌زاده در گفت وگو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری خانه ملت٬ با انتقاد از اظهارات مسئولان وزارت علوم٬ تحقیقات و فناوری درباره بازگشت 400 دانشجوی ستاره‌دار به محیط تحصیل٬ گفت: در حالی مسئولان از بازگشت 400 دانشجوی ستاره‌دار به دانشگاه سخن می‌گویند که آمار دقیق این دانشجویان 389 نفر بوده است.

نماینده مردم تهران٬ ری٬ شمیرانات و اسلامشهر در مجلس شورای اسلامی٬ با بیان اینکه از 389 دانشجوی ستاره‌دار که از تحصیل بازمانده‌اند تنها 126 نفر آن‌ها به معنای واقعی به علت داشتن سوابق سیاسی و امنیتی ستاره‌دار هستند٬ افزود: وضعیت این 126 دانشجوی ستاره دار به علت مسایل امنیتی٬ سیاسی و نداشتن صلاحیت عمومی تاکنون مورد ابهام و سوال بوده‌ است.

وی با تاکید بر اینکه سایر دانشجویان به مسایل مختلف علمی یا دلایل دیگر قابلیت ادامه تحصیل نداشته‌اند٬ افزود: یعنی از 389 نفری که ستاره‌دار بودند، 263 دانشجو به لحاظ مشکلات در صلاحیت علمی از تحصیل بازمانده‌اند که به لحاظ قانونی امکان بازگشت آنها به دانشگاه و ادامه تحصیل وجود داشته است.

 

انتقاد از عملکرد شورای عالی گزینش در پذیرش دانشجویان ستاره دار

وی با انتقاد از عملکرد شورای عالی گزینش درباره پذیرش و بازگشت دانشجویان ستاره دار به محیط تحصیل٬ تصریح کرد: جای این سوال وجود دارد که چرا شورای عالی گزینش که در 10 سال گذشته اعضای آن هیچ تغییری نکرده‌ درباره دانشجویان ستاره‌دار در ابتدای سال 91 نظری متفاوت با انتهای همان سال داشته، به عبارتی این شورا در ابتدای سال مذکور این تعداد از دانشجویان را ستاره دار می‌داند در حالی که اکنون معتقد به نبود منع قانونی برای بازگشت این دانشجویان به تحصیل است.

این نماینده مردم در مجلس نهم، ادامه داد: باید مشخص شود که بر چه اساسی نظر شورای عالی گزینش تغییر کرده زیرا بدون شک مستنداتی وجود داشته که نظر اول درباره این دانشجویان اعلام شده٬ در غیر این صورت می‌توان گفت که معیارهای شورای مذکور برای پذیرش این دانشجویان تغییر کرده است.

طبیب‌زاده با یادآوری تصویب قانونی در سال 77  مبنی بر پذیرش دانشجویان کارشناسی ارشد و دکتری با اخذ استعلام گزینشی در مورد آن‌ها٬ افزود: باید شفاف سازی لازم درباره این دانشجویان و نحوه ورودشان به دانشگاه صورت بگیرد و مشخص شود که استعلامات گزینشی در مورد آن‌ها چه چیزی را بیان می‌کرده است.

 

استعلامات اخذ شده از وزارت اطلاعات باید شفاف‌سازی شود

وی با بیان اینکه وزارت اطلاعات موظف است در مورد دانشجویان ستاره‌دار که به تحصیل بازگشته‌اند اظهارنظر کند٬ تصریح کرد: استعلام از وزارت اطلاعات یا بیان می‌کند که دانشجو مشروط بتواند ادامه تحصیل دهد یا مجاز به ادامه تحصیل نیست؛ حال سوالی که مطرح می شود این است که وقتی هنوز یک سال از ستاره دار شدن این دانشجویان نگذشته چگونه استعلام وزارت اطلاعات نادیده گرفته شده است؟

این نماینده مردم در مجلس نهم٬ با تاکید بر اینکه یا استعلامی درباره دانشجویان ستاره‌دار صورت گرفته نشده یا نتیجه استعلامات نادیده گرفته شده است٬ افزود: باید از سوی وزارت علوم مشخص شود که چگونه ممکن است در مورد 126 دانشجوی ستاره دار در شورای عالی گزینش ابتدای سال یک حکمی صادر می‌شود و انتهای سال یک حکم دیگر.

طبیب‌زاده با بیان اینکه بچه‌های مردم بازیچه دست ما نیستند٬ تاکید کرد: اگر دانشجویان مذکور قابلیت ثبت نام مشروط را داشته‌اند همان موقع نیز می‌توانستند وارد محیط تحصیل شوند  در غیر این صورت پس متاسفانه اعمال سلیقه در بازگشت دانشجویان دخیل بوده است.

وی ادامه داد: سوال کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس این است که جرایم دانشجویان ستاره‌دار چه بوده و آیا با بررسی دقیق و مجدد از سوی شورای عالی گزینش این تعداد دانشجو به محیط تحصیل بازگشته‌اند یا این تصمیم نیز غلط است؟

عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی، یادآور شد: سؤالات نمایندگان درباره بازگشت دانشجویان ستاره دار و نیز جرایم آن‌ها در صحن علنی از وزیر علوم پرسیده خواهد شد.
اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # الجولانی # فیلترینگ
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
سرمربی بعدی تیم پرسپولیس چه کسی باشد؟