روز جمعه هیأت پارلمانی اروپا به تهران وارد شدند و در همان روز با «جعفر پناهی» و «نسرین ستوده» در محل سفارت یونان دیدار کردند. هیأت پارلمانی اروپا از سوی مجلس شورای اسلامی، دعوت و مرکز پژوهشهای مجلس میزبان این هیأت بود.
به گزارش «تابناک»، پس از این دیدار موج انتقادات از سفر هیأت اروپایی شدت گرفت. در سالهای گذشته نیز دعوت از هیأت پارلمانی اروپا صورت میگرفت، اما چون در گفتوگوهای صورت گرفته، دو طرف برای بازدیدها، نشستها و دیدارها به نتیجه نمیرسیدند و این هیأتها درخواست دیدار با افراد خاصی را مطرح میکردند، این سفرها شکل نمیگرفت. در واقع، سفر هیأت پارلمانی اروپا به ایران از سال ۸۸ تاکنون، چند بار لغو شده بود.
با توجه به این ملاحظات، این نوع سفرها انجام نشد، تا اینکه برنامه حضور هیأت پارلمانی اروپا در جمهوری اسلامی ایران بدون هماهنگی، دیدار با افراد خاص مورد موافقت قرار گرفت و این هیأت به کشور ما سفر کرد.
«حسین شیخالاسلام»، مشاور بینالملل رئیس مجلس، در گفتوگو با «تابناک» گفت: سال گذشته، یعنی آبان ماه ۹۱ سفر این هیأت لغو شد و علت آن نیز درخواست دیدار با جعفر پناهی و نسرین ستوده بود؛ اما این بار هیأت پارلمانی چنین درخواستی برای ملاقات نداد؛ بنابراین، هیچ توافقی بین طرف ایرانی و اروپایی برای دیدار شکل نگرفت.
همچنین شیخالاسلام افزود: سفارت یونان به عنوان رئیس دورهای اتحادیه اروپا دیدار با «جعفر پناهی» و «نسرین ستوده» را شکل داده است. به عبارت دیگر، سفارت یونان تدارکات لازم برای این کار را فراهم کرده است، حال آن که مجلس و یا وزارت خارجه هیچ گونه اطلاعی از این ملاقاتها نداشته است.
وی ادامه داد: جمهوری اسلامی حکومت پلیسی نیست، که همه تحرکات افراد را در سفارتخانهها زیر نظر داشته باشد و این هم نخستین باری نیست که هیأت خارجی با افرادی در کشور ملاقات میکند. این بار هم شوهر خانم ستوده خبر این ملاقات را در فیسبوک منتشر کرد. جالب اینکه هیأت پارلمانی در صحبت با ما میگفتند، چطور است که مخالفان در ایران، طرفدار دولت و نظام ایران هستند. در همین رابطه آقای لاریجانی شرح مفصلی از دمکراسی و روابط قدرت در ایران داد.
شیخالاسلام در پایان گفت، در دوران اخیر، نقش پارلمانها با گسترش دمکراسی افزایش پیدا کرده است. مثلا در دوران اخیر، این پارلمانهای انگلیس و امریکا بودند که این کشورها را از جنگ در سوریه بازداشتند.