صبحگاه روز دوشنبه 21 بهمن، برخی رسانهها اخباری درباره درگذشت بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر ایران یعنی استاد محمد علی کشاورز در خروجیهای خبری خود منتشر کردند که پس از مدتی کوتاه این خبر توسط خود استاد با بیان اینکه من سالم هستم و تنها راه نمیتوانم بروم، تکذیب شد.
به گزارش تسنیم، براین اساس علی مرادخانی معاون فرهنگی وزارت ارشاد با حضور در منزل محمد علی کشاورز، هنرمند پیشکسوت سینما از وی عیادت کرد. استاد کشاورز دارای نشان درجه یک فرهنگ و هنر است.
براساس اطلاعات ویکیپدیا، محمدعلی کشاورز (زادهٔ 26 فروردین 1309 اصفهان) محلۀ سیچان (سیچون) است که فرزند دوم خانوادۀ «کشاورز» به حساب میآید. خاندان وی اصالتاً از ارامنۀ گرجستان بوده که در زمان شاه عباس به ایران آمده و مسلمان شدهاند. نام خانوادگی قبلی او اصلانی بوده است. وی فارغالتحصیل هنرستان هنرپیشگی تهران و دانشکده هنرهای دراماتیک است.
کشاورز فعالیت هنریاش را از سال 1339 با حضور در نمایش «ویولنساز کرهمونا» آغاز کرد و سپس با ایفای نقش در نمایشهایی همچون «آنتیگون»، «آندورا»، «ادیپوس شهریار»، «بازی استریندبرگ»، «دایی وانیا»، «عاشق مترسک»، «لبخند باشکوه آقای گیل» و شماری دیگر به بازیگری حرفهای در تئاتر بدل شد. او در سال 1352 از همسرش جدا شد، بعد از آن هم دیگر ازدواج نکرد. حاصل آن ازدواج، دختری به نام نلی است. نلی در بلژیک زندگی کرده و نقاشی تدریس میکند.
مجموعههای تلویزیونی
محمدعلی کشاورز در سال 1347 به تلویزیون رفت و کارگردانی هنری قسمتهایی از سریال «خانه قمر خانم» را به عهده گرفت. کشاورز در سریالهای تلویزیونی زیادی همچون دایی جان ناپلئون، «آتش بدون دود»، «هزاردستان»، «سربداران»، «سلطان و شبان»، «گرگها»، «پدرسالار» و ... به نقش آفرینی پرداخته است.
فیلمهای سینمایی
کشاورز برای نخستین بار در سال 1343 با فیلم شب قوزی ساخته فرخ غفاری بازیگری سینما را نیز تجربه کرد و تاکنون در 47 فیلم سینمایی ایفای نقش کرده است. از جمله کارهای وی شامل رگبار، خشت و آینه، برزخیها، کمال الملک، مردی که موش شد، کفشهای میرزا نوروز، مادر، جستجو در جزیره، ناصرالدین شاه آکتور سینما، دلشدگان، آقای بخشدار، زیر درختان زیتون، روز واقعه و کمیته مجازات است.