ناکامی لابی صهیونیستی آمریکا (آیپک) در متقاعد کردن نمایندگان کنگره آمریکا به تصویب تحریمهای جدید علیه ایران، سبب شد چند روز پیش، این گروه اعلام کند که از حمایت از این طرح دست برداشته است. با این حال، یک روزنامه اسرائیلی با انتشار گزارشی خبر داده که این عقبنشینی آیپک، کاری تاکتیکی بوده و این گروه طرح جایگزینی برای ایران در دست اقدام دارد.
به گزارش «تابناک»، روزنامه «جروزالم پست» با انتشار مطلبی مدعی شده، پس از ناکامی آیپک در به تصویب رساندن طرح تحریمهای جدید علیه ایران، این گروه هم اکنون روی نقشه جایگزین خود کار میکند: اطمینان یافتن از اینکه هیچ نتیجه پایداری از مذاکرات هستهای ایران به دست نیاید.
به نوشته این روزنامه، تصمیم آیپک مبنی بر متوقف کردن کمپین خود برای متقاعد نمودن سناتورهای آمریکایی به امضای طرح تحریمهای ایران، از سوی شخص بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر رژیم اسرائیل گرفته شد، زیرا وی نمیخواست وقتی ماه آینده برای شرکت در اجلاس سالانه آیپک به آمریکا سفر میکند، مورد بیاعتنایی دولت اوباما قرار گیرد.
شاهد این مدعا آن است که بلافاصله پس از اعلام انصراف آیپک از طرح تحریمی جدید ایران، نتانیاهو از سوی باراک اوباما برای گفتوگو درباره آخرین وضعیت موضوع هستهای ایران و همچنین مذاکرات صلح سوریه به واشنگتن دعوت شد.
به هر حال، این دومین باری بود که در یک سال اخیر، یک طرح مورد حمایت آیپک در کنگره آمریکا شکست بخورد و تأیید و تصویب نمیشد. مورد قبلی از تلاشهای ناکام این لابی، به حمایت از طرح حمله آمریکا به سوریه مربوط میشد؛ امری که سرانجام با مخالفت باراک اوباما، رئیس جمهور آمریکا اتفاق نیفتاد.
با وجود این، بنا بر مطلب جروزالم پست، آیپک هماکنون نقشه دیگری در قبال ایران در دست پیگیری دارد که مبتنی بر جلوگیری از هر گونه توافق با ایران، از طریق گنجاندن بندهای غیرقابل پذیرش در آن است.
در همین باره، مایکل کاسن، رئیس آیپک اظهار داشته، هدف سازمان تحت ریاست وی، «نابودی کامل ساختار هستهای ایران» است و در این مسیر، از نظر آنها تفاوتی میان استفاده نظامی یا غیرنظامی از انرژی هستهای از سوی ایران نیست.
این درخواست، همراستا با تقاضایی است که پیدرپی از سوی نتانیاهو مطرح شده و بر «ایران عاری از انرژی هستهای» مبتنی است؛ امری که به باور جروزالم پست، هرچند برای رژیم اسرائیل ایده مناسبی است، قابل حصول و عملی نیست.
در همین راستا، از جمله موضوعاتی که هم اینک از سوی برخی نمایندگان کنگره آمریکا مطرح میشود، تأکید بر ادعای حمایت ایران از گروههای تروریستی و طرح این درخواست است که در مذاکره با ایران، این موضوع نیز باید مطرح شده و برای آن چارهای اندیشیده شود.
به هر حال، انتظار میرود این موضوع، یعنی نقشه جدید آیپک در قبال ایران، مهمترین دستور کار این گروه در جریان اجلاس سالانه سال جاری آن را تشکیل دهد.