هنوز خاطره تلخ قضاوت داور ایرانی در صحنه المپیک پکن برای یک نماینده رژیم جنایتکار اسرائیلی در دو مسابقه به فراموشی سپرده نشده و از محرومیت خاطی زمان چندانی نگذشته که این داور در رقابتهای بینالمللی کوراش ترمز، راهی ازبکستان شد تا پس از نامهنگاریهای صورت پذیرفته توسط برخی اشخاص به فدراسیون جهانی جودو، چنین شائبهای به وجود آید که ایران بر روی اشتباه این داور چشمان خود را بسته است.
به گزارش خبرنگار ورزشی تابناک، محمدرضا مینوکده داور جودو ایران در المپیک، با قضاوت برای یک نماینده رژیم اسرائیل، پس از گذشت سه دهه باعث شد تا نماینده ورزشی از کشورمان ماهیت این رژیم را به رسمیت بشناسد اما به دلایل نامشخص این خبر در زمان وقوع چنین اتفاق غیرقابل هضمی منتشر نشد تا پس از فاصلهای طولانی تصاویر این رویداد به دست این رسانه رسیده و پرده از این واقعیت برداشته شود.
در پی انتشار این خبر، مینوکده از تمامی مسئولیتهایش برکنار شده و بدین شکل به فعالیتهایش در عرصه ورزش پایان داده شد اما برخی اخبار به چشمپوشی از اشتباه این داور اشاره داشت که مهمترین آنها، اعزام این داور با تیم کوراش خراسان در ساعت 15:07 روز 21 فروردین ماه با پرواز شماره 502 به تورنمنت کوراش ترمز ازبکستان بوده اس
ت.
این اتفاق غیرقابل باور، شایعات فراوانی را به همراه داشت تا آنجا که برخی شنیدهها، حکایت از شکایت مینوکده به تحریک برخی اشخاص از فدراسیون جودو ایران به فدراسیون بینالمللی جودو و طرح این موضوع که به دلایل سیاسی محروم شده و در پی آن بخشش محرومیت داخلی این داور از قضاوت در مسابقات با این درخواست که شکایتش را از فدراسیون جهانی پس بگیرد، مطرح شد که این شایعات توسط فدراسیون جودو ایران رد شد و مسائل دیگری بازگو شد.
سخنگوی فدراسیون جودو در گفت و گو با تابناک ضمن رد طرح این شکایت، پیرامون مسائل به وقوع پیوسته اظهار داشت: نامهای توسط شخص یا اشخاصی نامعلوم از داخل ایران به فدراسیون جهانی جودو ارسال شده که مضمون آن، بحث قضاوت رئیس سابق کمیته داوران برای نماینده رژیم صهیونیستی و همچنین بحث عدم مبارزه آرش میراسماعیلی برابر ورزشکار رژیم اشغالگر قدس به انضمام برخی از اخبار سایتها و جراید کشورمان بوده که این موضوعات را پوشش دادهاند که قطعاً اشخاص پیگیری کننده این حرکتها در فکر آرامش ایران نیستند.
وی در ارتباط با سفر مینوکده به ازبکستان برای قضاوت گفت: وی توسط اتحادیه کوراش آسیا برای این قضاوتها دعوت شده و با مجوز شورای برون مرزی به این مسابقات رفته ولی بخشش وی صحت نداشته و همچنان نمیتواند در جودو قضاوتی داشته باشد.
با این اظهارات چنین پرسشی مطرح میشود که چه کسی یا کسانی مصالح ملی و داخلی را بدین شکل در اختیار نهادهای بینالمللی ورزشی قرار داده و با اطلاعات دادن به فدراسیون جهانی جودو پیرامون حریمهایی مشخص شده است، جودو ایران را در معرض محرومیت قرار داده اند؟
آیا چنین اقداماتی به مفهوم وطن فروشی و خیانت به مصالح و اعتقادات ملی ورزش که یکی از آنها عدم به رسمیت شناختن اسرائیل برای دفاع از مردمی مظلوم میباشد، نیست؟
آنچه مسلم است در سناریوی تازه، اشخاصی زخم خورده در خارج از سازمان ورزش و فدراسیون جودو که در نبود خود برایشان نبود این رشته و حتی نابودی ورزش نیز هیچ اهمیتی ندارد، قصد دارند در درجه اول به فدراسیون جودو و پس از آن به سیستم ورزش کشور ضربه زده و ورزش ایران را به واسطه این اقدام انقلابی، منزوی سازند که میبایست با تدبیراندیشی و دقت عمل برابر این موضوع ایستادگی کرد و اجازه سوء استفاده به برخی اشخاص نداد. با این حال در موقعیتی که همه در پی عامل یا عاملان داخلی ناشناخته در این مارجا هستند، سرعت عمل در بررسی این موضوعات، امری ضروری تلقی میشود که نباید به آن بیتوجه بود.