یک متخصص تغذیه در امور سرطان گفت: کودکانی که به سرطان مبتلا شدهاند بهتر است، رژیم پرکالری و پروتئیندار به همراه میوه، سبزی، فیبر و غلات داشته باشند و برای دفع عوارض داروهای شیمیدرمانی مایعات فراوان مصرف کنند.
به گزارش فارس، سیدحسین داودی گفت: رژیم غذایی نقش بزرگی را در کیفیت زندگی کودکان پس از تشخیص سرطان در آنها بازی میکند در طی بیماری میزان کالری دریافتی تحت تأثیر بیماری یا درمان آن قرار میگیرد به همین دلیل مهم است تا کودک رژیم غذایی متنوع و متعادلی داشته باشد.
وی ادامه داد: ناکافی بودن رژیم دریافتی باعث کاهش تحمل و مقاومت به درمان، قرار گرفتن در معرض خطر بیماریهای عفونی، افزایش عوارض بیماری و هزینههای درمان میشود.
این متخصص تغذیه در امور سرطان در مورد توصیههای تغذیهای برای این کودکان گفت: استفاده از رژیم پرکالری و پروتئیندار برای کودکانی که دچار کاهش وزن شدهاند بسیار مفید است به همین دلیل باید به صورت تدریجی کالری غذایی آنها افزایش یابد و از اسیدهای چربی غیر اشباع مثل روغن زیتون و ذرت استفاده شود.
داودی ادامه داد: مصرف میوه و سبزی مخصوصاً سبزیجاتی که فریز یا کنسرو نشدهاند برای این کودکان مناسب است و در صورتی که کودک میوه نمیخورد به صورت ژله، بستنی یا ماست میوهای میتوان به کودک مواد غذایی مورد نیاز را رساند.
وی تصریح کرد: افزایش مصرف فیبر و غلات کامل شامل میوه، سبزی، حبوبات، مغزها، گندم، جوی دوسر باید در برنامه غذایی کودکان مبتلا به سرطان قرار بگیرد.
این متخصص تغذیه توصیه کرد: تعداد وعدههای اصلی و میانوعده برای این کودکان باید افزایش یابد. همچنین بهتر است وعده غذایی با حجم بالا در ابتدای روز مصرف شود چون حال عمومی بهتر است و کودک خستگی کمتری دارد.
وی افزود: همچنین وعده غذایی سبک قبل از انجام رادیوتراپی و شیمیدرمانی مثل مصرف نان و پنیر، گردو یا شیر و بیسکویت 30 دقیقه قبل از انجام این اعمال پیشنهاد میشود.
داودی گفت: افزایش دریافت مایعات باعث میشود تا داروهای شیمیدرمانی بهتر دفع شوند. بنابراین افزایش مصرف مایعات کافی پس از رادیوتراپی و شیمی درمانی توصیه میشود.