سرپرست دفتر آموزش و ارتقاي سلامت وزارت بهداشت تاکيد کرد که هر نوع تبليغ و تشويق مستقيم و غيرمستقيم سيگار يا تحريک افراد به استعمال آن ممنوع است.
به نوشته ابتکار، دکتر شهرام رفيعيفر گفت: طبق ماده 3 قانون جامع کنترل و مبارزه ملي با دخانيات در کشور، هر نوع تبليغ و تشويق مستقيم و غيرمستقيم استعمال دخانيات ممنوع است؛ چرا که در دنيا ثابت شده، رسانهها مسئول تقريبا 60 درصد ايجاد انگيزه براي شروع به مصرف دخانيات هستند. وي همچنين گفت: شرکتهاي دخاني ميتوانند از طريق فيلمها و سريالها با نمايش صحنههاي تحريک کننده براي مصرف دخانيات، به طور غيرقانوني و در بستري از عدم اطلاع رساني و ناآگاهي، بدون اجازه به داخل منازل وارد شده و خانوادهها را دچار تنش کنند.
سرپرست دفتر آموزش و ارتقاي سلامت وزارت بهداشت ادامه داد: اگر سري به فضاي مجازي بزنيد شايد بيش از هرچيز ديگر شاهد تضييع حقوق شهروندان در موضوع دخانيات باشيد. اين فضاي گسترده بدون نظارت بزرگسالان به طور نامحدود توسط جوانان مورد جستجو قرار ميگيرد و اميدواريم که حداقل شرکتهاي داخلي دخاني در آن به تبليغ مصرف مواد دخاني نپردازند.
رفيعيفر گفت: جملاتي نظير «با کدام آهنگ سيگار ميچسبد؟» يا «آيا در باران سيگار کشيدهايد؟» که در فضاي مجازي به وفور يافت ميشوند، موجب تبليغ انواع مواد دخاني تدخيني و غيرتدخيني شده و تحريک جوانان و نوجوانان به مصرف سيگار را به دنبال دارند.
وي همچنين با اشاره به تاکيد قانون مبني بر عدم عرضه مواد دخاني در اماکن عمومي، افزود: بر اساس نتايج حاصل از يک مطالعه 92 درصد افراد جامعه با ممنوعيت مصرف قليان در اين اماکن موافق هستند که البته نيمي از آنها با ممنوعيت مشروط به فرهنگسازي موافقند و تنها 8 درصد مخالف اجراي اين طرحند. در چنين شرايطي سوال اين است که آيا حقوق 92 درصد جامعه بايد فداي 8 درصد خواهان مصرف مواد دخاني در اماکن عمومي شود؟