رییس سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران معتقد است توزیع کارتهای جشن طلاق در تهران اصلا مرسوم نیست.
حجتالاسلام شهاب مرادی در گفتوگو با ایسنا، در پی انتشار برخی اخبار ضد و نقیض در مورد توزیع کارتهای جشن طلاق در تهران، اظهار کرد: بنده در چند جامعه آماری قابل اعتنا موضوع جشن طلاق را به صورت شخصی پژوهش کردهام که عدد بدست آمده کاملا غیرقابل ملاحظه بود و حتی این عدد در مورد کسانی که این موضوع را شنیده باشند یا در جریان آن قرار گرفته باشند به یک درصد هم نمیرسید.
وی که فعالیت گستردهای در زمینه آموزش جوانان و خانوادههای نو پا دارد و کلاسهای معروف مشاورهاش مورد استقبال جوانان است، با اشاره به اینکه عددی را که در تهران درخصوص توزیع کارتهای جشن طلاق شنیدهام سه مورد بوده است، گفت: در یک مورد از آنها جشنی توسط دیگران گرفته شده بود و در یکی دیگر از این مراسمها تنها شش یا پنج نفر دور یکدیگر جمع شده بودند.
رییس سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران،ادامه داد: این قبیل اقدامها را میتوان در ردیف رفتارهایی که براساس مکانیزم دفاعی انجام میشود، تعبیر کرد.
حجتالاسلام مرادی با تاکید بر اینکه توزیع کارتهای جشن طلاق اصلا مرسوم نیست، بیان کرد: پیگیری این موضوع باید براساس مطالعات علمی انجام شود و ابتدا باید آمار طلاقهای تهران مشخص شده، پس از آن تعدادی از افراد به صورت تصادفی انتخاب شوند و این موضوع از آنها مورد پایش قرار گیرد.
رییس سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران که سالهاست با جوانان مجرد و متاهل در جلسات مختلف و به ویژه کارگاههای خانواده نوپا در ارتباط تعاملی است، خاطرنشان کرد: حتی در این جلسات نیز این موضوع را اصلا نشنیدهام.
وی آقایان را به ابراز مهر و محبت با همسرانشان دعوت کرد و گفت: طلاق یکی از اتفاقات تلخ خانواده است و علاوه بر جداییهای مرسوم متاسفانه شاهدیم در برخی خانوادهها طلاق عاطفی رخ میدهد. برخی دیگر از خانوادهها ارتباط بینشان صمیمی نیست و کم بودن عاطفه و مهربانی درمیان آنها حاکم است.
حجتالاسلام مرادی با اشاره به اثرات زیان بار کاهش محبت بین اعضای خانواده، افزود: در هیچ جای جهان اینکه کودکی توسط پدرش و یا زنی از سوی شوهرش محبت نمیبیند رصد نمیشود، چه رسد به اینکه در این رابطه آماری ارائه شود.
وی با بیان اینکه نباید پس از هشدارهای آماری و بحرانی شدن یک فرآیند سراغ حل مسئله برویم، تاکید کرد: باید مهربانی را در جامعه ترویج داده و این موضوع را از هر طریقی حمایت کنیم.
به گفته رییس سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران هرچند هماکنون شرایط جمعیتی کشور مطلوب است و در نقطه طلایی جمعیتی قرار داریم، اما باید نگران آینده نزدیک باشیم.
حجتالاسلام مرادی نگرانی مقام معظم رهبری، علما، عقلا و بزرگان را نسبت به 20 و 30 ساله کشور قطعی دانست و عنوان کرد: این موضوع مثل یک موج میماند، چرا که گروه جمعیتی که هم اکنون در سن جوانی قرار دارند 20 تا 30 آینده پیر خواهند شد و در آن زمان بخش قابل توجهی از جمعیت کشورمان کهنسال خواهند بود، علاوه بر این در کنار نقاط ضعف سبک زندگی امروز مانند عدم رغبت جوانان به ازدواج، عدم رغبت خانوادههای جوان به فرزندآوری، سست بودن بنیاد خانوادهها و طلاق ، موجب تشدید نگرانیها میشود.
وی با تاکید بر اینکه باید در مورد خانواده و جمعیت در کشور نگران باشیم، گفت: با توجه به آمار طلاق باید موضوعاتی نظیر تحکیم نهاد خانواده، ترغیب جوانان به ازدواج، ایجاد انگیزه و تشویق متاهلین برای فرزندآوری توجه ویژه داشته باشیم.