با صدور رأی پرونده سرای دلگشا؛

خطر از بیخ گوش تنها بنای جهانی تهران گذشت!

اگر بدانیم بیشترین ارتفاع مجاز برای ساخت و ساز در محدوده بازار 7.5 متر است، چه بسا مالک بنا باید از قصور مدیران سابق میراث فرهنگی و گردشگری متشکر باشد، چراکه در غیر این صورت یک طبقه ارزشمند تجاری با وسعت بالا را از دست می‌داد!
کد خبر: ۴۰۴۷۵۷
|
۱۱ خرداد ۱۳۹۳ - ۱۷:۳۴ 01 June 2014
|
22761 بازدید
گویا قرار است، بحرانی که گریبان تنها اثر ثبت جهانی شده تهران را گرفته و حتی خطر سرایت آن به دیگر بناهای تاریخی کشورمان موجبات نگرانی‌‌‌ها‌ فراوانی را فراهم آورده بود، ‌دست از سر میراث کهن سرزمینمان بردارد!

به گزارش «تابناک»، ثبت جهانی مجموعه کاخ گلستان تهران که در اواخر عمر دولت دهم و پس از پشت سر گذاشتن مرمتی پر ابهام به انجام ‌و مشروط به شروطی به تأیید یونسکو رسیده بود، از همان ماه‌های ابتدایی تحت تأثیر قصوری نابخشودنی در همان دولت آنچنان به مخاطره افتاد که هر آینه احتمالش می‌رفت کان‌لم‌یکن شده و ثبت دیگر کاندیداهای کشورمان برای جهانی شدن را هم تحت تأثیر قرار دهد.

ماجرا به تخریب سرایی با قدمت حدود 150 سال در نزدیکی کاخ گلستان و در محدوده بازار پانزده خرداد بر‌می‌گشت که چند سال پیش، مالک قدرتمندش توانسته بود با طرح شکایت قضایی و در سکوت مطلق مسئولان وقت میراث فرهنگی و گردشگری، نخست آن را از فهرست میراث فرهنگی ثبت ملی شده بیرون کشیده و سپس تخریبش کند.

البته مالک این بنا قصد ضدیت با تاریخ را نداشت، بلکه می‌خواست در ملک ارزشمند آن بنای تجاری عظیمی بنا کرده و ثروتمندتر از قبل شود و در راستای رسیدن به این هدف، به شکل عجیبی توانسته بود قوانین را هم دور زده و مجوز بلند‌مرتبه سازی دریافت کند؛ اینقدر که حریم کاخ گلستان به خطر افتاده و ثبت جهانی آن در آستانه لغو قرار گیرد.

بدین ترتیب، همه امور مالک با قدرت پیش می‌رفت و توانست مجوز ساخت عمارتی بلند‌تر از قانون محدوده واقع شدن ملک دریافت کند؛ اما به آن هم اعتراض داشت و نزدیک بود در میان بهت و حیرت عمومی، آن محدوده را هم پشت سر گذاشته و اتفاقی شگرف رقم بزند که خوشبختانه خبر می‌رسد این گونه نشده است!

علی اکبر بختیاری، مدیرکل حوزه ریاست دیوان عدالت اداری در این باره به مهر گفت: سی‌ویکم اردیبهشت ماه امسال به پرونده معروف به سرای دلگشا در شعبه تجدیدنظر دیوان عدالت اداری رسیدگی شد. در این جلسه، مستندات و دفاعیات طرفین پرونده ‌بررسی شد و شهرداری تهران و سازمان میراث فرهنگی، خواستار اجرای ساخت و ساز در این مجتمع بر پایه مصوبه کمیسیون ماده 5 شهرداری شدند.

وی در ادامه افزود که شعبه تجدیدنظر دیوان عدالت، اعتراض به رأی دادگاه بدوی در خصوص پرونده سرای دلگشا را پذیرفت و گفت، ساخت‌ و ساز در این مجتمع، باید بر پایه ضوابط کمیسیون ماده 5 شهرداری باشد.

وی افزود: هیأت قضایی شعبه تجدیدنظر در مهلت قانونی رأی پرونده را صادر کرد که بر پایه این رأی، اعتراض شهرداری و میراث فرهنگی در پرونده سرای دلگشا وارد دانسته شد و شعبه تجدیدنظر شکایت اولیه شاکی مبنی بر درخواست ابطال مصوبه کمیسیون ماده 5 شهرداری تهران را رد کرد.

مدیرکل حوزه ریاست دیوان عدالت اداری ادامه داد: این ساخت و ساز در حریم کاخ گلستان ـ که جزو میراث فرهنگی ثبت شده است ـ انجام شده بود و بنا بر‌ رأی صادره تخریب و نوسازی سرای دلگشا باید طبق مجوز کمیسیون ماده 5 شهرداری باشد و ساخت این مجتمع با ارتفاع بیش از 10.5 متر خلاف قانون است.

بدین ترتیب مالک باید به ابطال مجوز سال 89 شهرداری مبنی بر اجازه ساخت یازده طبقه تن ‌داده و به کمیسیون ماده پنج شهرداری تکیه کند که ساخت و ساز در این بنا را محدود کرده و به مالک اعلام می‌کند، ضمن عقب نشینی از حریم خیابان، اجازه دارد تا 10 و نیم متر ارتفاع ساخت و ساز کند.

البته اگر بدانیم بیشترین ارتفاع مجاز برای ساخت و ساز در محدوده بازار 7.5 متر است، چه بسا مالک بنا باید از قصور مدیران سابق میراث فرهنگی و گردشگری تشکر می‌کرد، زیرا در غیر این صورت، یک طبقه ارزشمند تجاری با وسعت بالا را از دست می‌داد!
اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
مطالب مرتبط
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # الجولانی # فیلترینگ
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
سرمربی بعدی تیم پرسپولیس چه کسی باشد؟