هزینه «شیمیدرمانی» از مهرماه نصف میشود
معاون غذا و داروی وزیر بهداشت گفت: طرح جدید وزارت بهداشت در تمام بیمارستانها و مراکز درمانی دولتی ارایهکننده خدمات شیمیدرمانی که حدود 80مرکز در کشور هستند اجرا میشود.
تاریخ انتشار: ۲۷ شهريور ۱۳۹۳ - ۰۶:۵۲ 18 September 2014
کد خبر: ۴۳۵۲۶۲
| ۲۷ شهريور ۱۳۹۳ - ۰۶:۵۲ 18 September 2014
| |
رییس سازمان غذا و دارو از اجرای طرح جدید وزارت بهداشت برای حمایت از بیماران سرطانی خبر داد و گفت: از مهر امسال هزینه داروهای شیمیدرمانی بیماران سرطانی در بیمارستانهای دولتی نصف میشود و تمام داروهای مورد نیاز آنها در بیمارستان تامین میشود.
رسول دیناروند، در این رابطه به فارس گفت: طرحی در وزارت بهداشت آماده شده که با همکاری معاونت درمان و سازمان غذا و دارو از مهر امسال اجرا میشود، مطابق این طرح که به تایید وزیر بهداشت رسیده است و طی روزهای آینده ابلاغ میشود، کیفیت خدمات درمانی به بیماران سرطانی در بخش دولتی ارتقا پیدا میکند.
وی ادامه داد: عمده درمان بیماران سرطانی به شیمیدرمانی وابسته است. این داروها حتما باید در یک مرکز معتبر و بهصورت کنترلشده توزیع شود، چون این داروها عوارض جانبی هم دارند و جزو داروهای خطرناک محسوب میشوند و از نظر سمیبودن باید تحت نظارت باشند. این اقدام دولت در شرایطی است که بررسیهای «شرق» از هزینههای درمان سرطان در ایران سال گذشته نشان داد، یک بیمار مبتلا به سرطان ماهانه سهمیلیونتومان باید صرف درمان خود کند؛ هزینه سرسامآوری که در برخی از سرطانها همچون سرطان سینه، مغز و اعصاب محیطی و ریه به مراتب بالاتر است.
براساس برآورد «شرق» که از سوی بیماران مبتلا به سرطان، مراکز درمانی، پژوهشهای دانشگاهی و نظرات متخصصان درمان سرطان و اقتصاد درمان و دارو جمعآوری شده بود، درمان سرطانخون ماهانه دومیلیونو690هزارتومان، سرطان سینه ماهانه سهمیلیونو870هزارتومان، سرطان مغز و اعصاب محیطی ماهانه سهمیلیونو250هزارتومان، سرطان اندامتناسلی زنان ماهانه دومیلیونو630هزارتومان، سرطان گوارش ماهانه دومیلیونو830هزارتومان، سرطان ریه ماهانه سهمیلیونو690هزارتومان، سرطان اندامهای تناسلی مردان ماهانه یکمیلیونو700هزارتومان و سرطان پروستات ماهانه سهمیلیونتومان بهطور متوسط هزینهبردار است و این ارقام جمع هزینههای مستقیم درمانی و هزینههای مستقیم غیردرمانی است. همچنین بخش زیادی از این هزینههای مستقیم مربوط به داروها و هزینههای شیمیدرمانی این بیماران است. حالا میتوان امیدوار بود با اجرای این طرح سهم بیماران مبتلا به سرطان در پرداخت هزینههای درمانی تا حد قابلتوجهی کاهش پیدا کند.
اجرای طرح در تمامی مراکز درمانی ارایهکننده خدمات شیمیدرمانی
معاون غذا و داروی وزیر بهداشت گفت: طرح جدید وزارت بهداشت در تمام بیمارستانها و مراکز درمانی دولتی ارایهکننده خدمات شیمیدرمانی که حدود 80مرکز در کشور هستند اجرا میشود. در این مراکز هزینه داروهای شیمیدرمانی مورد حمایت قرار میگیرند و تمام داروهای مورد نیاز در محل تامین و در همان مرکز تزریق میشود تا جلو سوءاستفادههای احتمالی نیز گرفته شود. دیناروند افزود: در این طرح داروهای شیمیدرمانی در سهگروه دستهبندی میشوند. گروه اول، داروهای خط اول شیمیدرمانی هستند که کاملا تایید شده هستند و هیچ شبههای در مورد
هزینه- اثربخشی آنها وجود ندارد. این داروها به محض اینکه از سوی پزشک متخصص بیماران سرطانی در بخش دولتی تجویز شوند مورد حمایت دولت قرار میگیرند.
وی گفت: هزینه این داروها هماکنون بهصورت 90درصد سهم دولت و 10درصد سهم بیمار است که در طرح جدید سهم بیمار به پنجدرصد کاهش پیدا میکند، 90درصد حمایت دولتی از این داروها که تاکنون بوده است با همکاری بیمهها و حمایت وزارت بهداشت انجام میشد که در طرح جدید حمایت وزارت بهداشت باز هم افزایش یافته بهطوریکه سهم بیمار به پنجدرصد و سهم حمایتی به 95درصد افزایش مییابد، درواقع سهم بیمار برای هزینه این داروها در بیمارستانهای دولتی نصف میشود. رییس سازمان غذا و دارو افزود: گروه دوم داروهای شیمیدرمانی با توجه به عوارض جانبی باید براساس پروتکلهای خاصی تجویز شوند و اگر در این پروتکلها تجویز شوند مورد حمایت قرار میگیرند البته در مورد میزان حمایت دولت هنوز درصد حمایت، نهایی نشده است.
وی گفت: دسته سوم داروهای گرانقیمت شیمیدرمانی هستند که هزینه- فایده آنها قابلتوجیه نیست و دولت نمیتواند این داروها را تحت حمایت قرار دهد،گر چه ممکن است تجویز آنها برای مدتی درد و ناراحتی بیماران را کم کند اما چون اعتبارات دولتی محدود است ما باید بودجهها را در جایی هزینه کنیم که قابل دفاع باشد و هزینه- اثربخشی بالاتری داشته باشد. دیناروند اضافه کرد: این طرح در مهر امسال در تمام مراکز شیمیدرمانی دولتی برای بیماران سرپایی و بستری اجرا میشود و پزشکان موظف هستند بر اساس پروتکل ابلاغی که طی روزهای آینده ابلاغ میشود عمل کنند.