حشرات سفید و ماجرا ساز این روزهای شهر تهران که از آنها با نام مگس یاد می شود در حقیقت پروانه های سفید هستند.
به گزارش تسنیم، طی روزهای اخیر حضور حشره ای کوچک و سفید در سطح شهر تهران خبرساز شده حشره ای که در رسانه های مختلف از آن به عنوان مگس سفید یا عسلک یاد شده این در حالی است که یحیی ابطالی معاون کنترل آفات سازمان حفظ نباتات کشور در گفتوگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم با بیان اینکه این حشرات مگس نیستند بلکه پروانههای سفید نام دارند گفت: چون اندام آنها حتی از مگس هم کوچکتر است آنها را به اشتباه مگس میخوانند ضمن اینکه گاهی اوقات نیز این حشرات به غلط عسلک نامیده میشوند.
براساس این گزارش، وی در رابطه با نگرانی های مردم در مورد افزایش جمیت این حشره و همچنین این مساله که برخی مسئولان وزارت جهاد کشاورزی را مسئول حضور آن در تهران عنوان کرده اند گفت: این پروانه تنها در مرحله پورگی خود از شیره گیاهان تغذیه میکند زمانی که آب و هوا گرم میشود جمعیت آفات افزایش پیدا میکند. اینها ممکن است روی برخی از گیاهان مشکلاتی ایجاد کنند اما مقدار شیرهای که این حشرات از آن تغذیه میکنند آنقدر زیاد نیست که مسئلهای برای نگرانی باشد. از سوی دیگر طول عمر این پروانهها بسیار کوتاه است و اگر تغییرات جوی در کشور ایجاد شود اینها از بین خواهند رفت.
ابطالی با بیان اینکه زمانی که این پروانهها در منازل تک درختی مردم هستند ما نمیتوانیم با آنها مبارزه کنیم اظهار کرد: در گلخانههایی که این حشرات مشکل ایجاد میکنند یا در مزارع بویژه مزارع گوجهفرنگی، بادمجان و جالیزهای تهران جمعیت آنها مدیریت و کنترل میشود اما تاکنون در چنین مکانهایی از وجود این پروانه اعلام خسارت نشده است.
معاون فنی سازمان حفظ نباتات کشور ادامه داد: این حشرات در مرحله تکامل یافته خود که با چشم دیده میشوند اصلا تغذیه ندارند چون شبیه به مگسها هستند و از لحاظ شکل ظاهری و... به این حشرات بسیار نزدیکند به هیچ عنوان تغذیه کننده از شیره نباتی نیستند که نگرانی در این زمینه ایجاد شود.
ابطالی افزود: نگرانی مربوط به مرحله رشد ثابت آنها است که روی گیاهان مستقر میشوند (این مرحله پوره نامیده میشود، مرحله نابالغ حشره) آن هم در جاهایی که جمعیت آنها در حد نگران کنندهای بالا برود مبارزه انجام میشود.
وی اظهار کرد: کشاورزانی که جمعیت این پروانه در مزارع آنها افزایش نگران کنندهای داشته باشد میتوانند از کارشناسان مراکز خدمات و کارشناسان جهان کشاورزی مشاوره بگیرند و با استفاده از سادهترین و کم خطرترین سموم که از نظر مسائل زیستمحیطی مشکل ایجاد نمی|کنند با آنها مبارزه نمایند. ضمن اینکه حتی با آفتکشهای غیر شیمیایی نیز میتوان جمعیت آنها را مدیریت و کنترل کرد.
معاون کنترل آفات حفظ نباتات کشور ادامه داد: این پروانههایی که عموم مردم آنها را میبینند جمعیتشان روی تکدرختیها، تکبوتهها و گلهای داخل باغچهها افزایش پیدا کرده است اگر جمعیت آنها در داخل محصولات زراعی و یا باغی افزایش یابد کشاورزان میتوانند با کارشناسان کشاورزی هماهنگ کنند مشاوره بگیرند و از آنان تقاضای بازدید از مزارعشان را نمایند.
ابطالی ادامه داد: ما بیش از 4 هزار کارشناس شبکه پیش آگاهی داریم که به صورت بخش خصوصی هستند و با ما عقد قرارداد دارند. کشاورزان میتوانند با این کارشناسان هماهنگی کنند و از آنها مشاوره دریافت نمایند.
براساس این گزارش مسئول بخش حشرات دفتر موزه تاریخ طبیعی و ذخایر ژنتیکی سازمان حفاظت محیط زیست کشور نیز در گفت و گو با تسنیم وجود پروانه های سفید را نگران کننده ندانست و گفت: این حشره برای شهروندان بیماری به دنبال ندارد و مشکلاتی ایجاد نمیکند.
سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.