تلفن همراه یک قرن پیش با گوشی ۳۶ کیلویی!

اسنادی که به دست آمده نشان می دهد تلاش ها برای برقراری تماس های وایرلس همچنان ادامه داشت و در این زمینه آلمان پیشتاز بوده است. شاید جنگ جهانی اول عاملی شد که به این تکنولوژی در این کشور با جدیت بیشتری توجه شود.
کد خبر: ۴۳۵۹۳۵
|
۳۰ شهريور ۱۳۹۳ - ۰۹:۱۷ 21 September 2014
|
13900 بازدید
|
۲
وقتی الکساندر گراهام بل در سال 1876 تلفن را اختراع کرد و برای نخستین بار موفق به شنیدن صدایی از چندمتر آن طرف تر، آن هم از طریق یک سیم شد هرگز باورنمی کرد زمانی برسد که هیچ سیمی در کار نباشد و انسان‌ها با وجود دور بودن از یکدیگر آن هم کیلومترها ،به آسانی بتوانند صدای یکدیگر را بشنوند و از همه مهم تر این که تصویر همدیگر را نیز ببینند؛ تلفن‌هایی که روز به روز بر قابلیت های آن افزوده می شود و طرفداران بیشتری پیدا می‌کند به صورتی  که هواداران یک برند خاص روزها به انتظار می نشینند تا جزو نخستین کسانی باشند که این گوشی ها را در اختیار دارند.

به گزارش ایران، تمایل به استفاده از تلفن هوشمند تا آنجا پیش  رفته است که طبق آمار اعلام شده از سوی گارتنر گفته می شود روزانه 8/1 میلیون دستگاه گوشی هوشمند در سراسر دنیا به فروش می‌رسد که این رقم 5 برابر تولد نوزادان در سراسر دنیا است. به هرحال ذکر این نکته ضروری است که همیشه تلفن‌های همراه اینقدر شیک و ظریف با کاربردی ‌آسان نبوده و روزگاری این دستگاه‌ها بسیار بزرگ،سنگین و پردردسر بودند.

این گوشی ها هم در یک قرن گذشته،روزهای پرفراز و نشیب فراوانی پشت سر گذاشتــه اند و می تــوان ردپای این وسایل ارتباطی که روزبه روز بر قابلیت های آنها افزوده
می شود از جبهه های جنگ تا کاخ ملکه انگلستان،میدان تحریر قاهره و... دید.

 جرقه تلفن همراه در سال 1900

 
هرچند بسیاری ظهور نخستین تلفن همراه جهان را به سال 1973مربوط می دانند ولی تصاویر و اسناد نشان می‌دهد تلاش ها برای داشتن تلفن همراه از مدت ها قبل وجود داشته و در واقع می‌توان گفت ایده تلفن همراه برای نخستین بار در 23دسامبر سال 1900 در ذهن Reginald Fessenden شکل گرفت.وی با برقراری نخستین تماس تلفنی بدون سیم،شاهکاری بزرگ انجام داد و نخستین کسی محسوب می شود که موفق شد صدای انسان را ازطریق امواج رادیویی انتقال دهد. به بیان دیگر یک سیگنال را از یک برج رادیویی به برج دیگر فرستاد. این کار وی،هرچند زمینه را برای پخش برنامه های رادیویی هموار کرد ولی پایه ای برای تلفن های همراه شد.

 آلمان پیشتاز استفاده از تلفن بی سیم


اسنادی که به دست آمده نشان می دهد تلاش ها برای برقراری تماس های وایرلس همچنان ادامه داشت و در این زمینه آلمان پیشتاز بوده است. شاید جنگ جهانی اول عاملی شد که به این تکنولوژی در این کشور با جدیت بیشتری توجه شود.

در سال 1918یک مکالمه آزمایشی شفاف بین 2 قطار ارتشی که بین برلین و Zossen در تردد بودند با موفقیت انجام شد و به این ترتیب آلمان نخستین کشوری شد که توانست از تلفن همراه استفاده کند.تصاویری هم وجود دارد که نشان می دهد ارتش آلمان در طول جنگ جهانی اول از تلفن بی‌سیم استفاده می‌کرده که خود جهشی بزرگ در عرصه تلفن های همراه و آینده آن محسوب می شد.این تلاش ها ادامه داشت تا این که در سال 1924تماس های تلفنی به صورت تجاری بین قطارهای برلین و هامبورگ برقرار شد و با ادامه این روند، در سال 1925 شرکت Zugtelephonie A.G برای تأمین تجهیزات تلفن قطارها راه اندازی شد تا راه دسترسی مسافران ثروتمند و به اصطلاح 1st class را به این تلفن ها هموار کند که این اتفاق در سال 1926افتاد و برقراری تماس تلفنی در قطار به امری معمول برای پولدارها تبدیل شد.

  رشد تلفن همراه در جنگ جهانی دوم


اما باز هم جنگ جهانی دیگری در راه بود؛جنگ جهانی دوم که از سپتامبر ۱۹۳۹تا اوت ۱۹۴۵درگرفت و با وجود خسارات جانی و مالی فراوانی که در جهان برجای گذاشت، یک ویژگی برای دنیای فناوری داشت. این جنگ جهانی دوم بود که سبب توسعه استفاده ارتش از
تلفن‌های رادیویی و اختراع فرستنده و گیرنده رادیویی دستی درسال 1940 شد.

پس از جنگ اما تلاش برای پیشرفت تلفن های همراه در سایر نقاط جهان نیز شدت گرفت و سرانجام در سال 1946 تلفن های همراه برای اتومبیل ها با ارائه نخستین سرویس در سنت لوئیس میسوری عملاً به راه افتاد؛اتفاقی که نقطه عطفی برای صنعت تلفن همراه محسوب می شود.

 گوشی‌های تلفن همراه 36 کیلوگرمی


در سال 1947نیز یک مهندس با نامWilliam Rae Young پیشنهاد داد برج های رادیویی با الگوی شش ضلعی، می توانند از شبکه تلفن همراه حمایت کنند.وی با همکاری مهندسی دیگر به نام D.H. Ring بر روی ایده اش کار کرد و سرانجام 10سال بعد، تلفن‌های رادیویی از راه رسیدند.البته این گوشی ها شاید برای شما قابل تصور نباشد چون وزنی حدود 3/36کیلوگرم(80 پوند) داشتند و برقراری تماس خصوصی نیز با آن چندان امکانپذیر نبود چون ممکن بود صدای شما را برخی دیگر نیز بشنوند.این،تازه آغاز ماجرا بود و فعالان این عرصه به فکر کوچک تر کردن  گوشی ها و قابل حمل کردن آن افتادند. هرچند ابتدا چندان در این زمینه موفق نبودند.Leonid Kupriyanovich یک مهندس اهل مسکو بین سال‌های 1957 تا 1961 مدل‌های تجربی از تلفن‌های همراه دستی  را ارائه داد ولی همچنان تلفن های خودروها در اولویت قرار داشتند و کسی توجه چندانی به طرح های وی نمی کرد.

 شاهکار مارتین کوپر در عرصه تلفن همراه


تولد تلفن همراه اتوماتیک به سال 1965 برمی گردد زمانی که یک شرکت بلغارستانی در نمایشگاهی در مسکو یک تلفن همراه اتوماتیک را با ایستگاه همراه آن ارائه داد. با وجود همه
ایده ها و ابتکارات،به هرحال این شرکت امریکایی موتورولا با مدیریت John F. Mitchell و ایده پردازی مارتین کوپر بود که در 3 آوریل1973مقابل چشمان حیرت زده گزارشگران،از یک تلفن همراه نسبتاً کوچک تر با 9/22سانتیمتر طول و1/1کیلوگرم(5/2 پوند) وزن رونمایی کرد و دریچه ای برای ورود گوشی های بعدی گشود. البته کوپر درجایی گفته بود که ایده ساخت تلفن همراه را از کاپیتان James T. Kirk در برنامه تلویزیونی تخیلی Star Trek گرفته است و به این ترتیب امریکا در دهه 70، نمونه ای واقعی از عالم تخیل تولید کرد.

شاید تصورش برای شما سخت باشد که یک گوشی یک کیلویی را در دست بگیرید ولی برای آن زمان در مقایسه با گوشی های 36کیلویی،یک انقلاب بزرگ محسوب می شد. نکته دیگر این که کاربر فقط به مدت 3ساعت می توانست از خدمات این گوشی استفاده کند و پس از آن مجبور بود آن را به مدت 10ساعت شارژ کند.

این Mitchellبود که موتورولا را به سوی توسعه محصولات ارتباطی وایرلس و کوچک تر و قابل استفاده تر شدن این محصولات پیش برد و سرانجام در سال 1983موتورولا مدل گوشی DynaTAC 8000x را به بازار عرضه کرد که نخستین نمونه تجاری تلفن های هوشمند محسوب می شد.در سال 1989 نیز موتورولا  MicroTAC که فرم تاشو داشت و نسبت به گوشی قبلی کوچک‌تر بود و می‌شد آن را داخل کیف یا جیب حمل کرد را به بازار ارائه کرد و بسیار مورد استقبال قرار گرفت.
این، تازه ‌آغاز ماجرا بود و هر روز شرکت های تازه ای با ابداعاتی نوین در این زمینه فعال شدند تا گوشی ها کوچک و کوچک تر شوند و بر قابلیت های آنها افزوده شود.حالا دیگر تلفن های هوشمند با صفحات لمسی، نبض بازار را به دست گرفته‌اند؛گوشی‌هایی که با آنها می‌توان ایمیل‌ها را چک کرد، سلامتی را مورد ارزیابی قرار داد، آخرین آهنگ های روز را دانلود کرد،ازطریق اینترنت در جریان آخرین اخبار و اطلاعات قرار گرفت و...

به هرحال این روند روبه رشد همچنان ادامه دارد و بسیاری، منتظر آینده ای هستند که تلفن های همراه به کوچکی یک تراشه شوند و برای گرفتن شماره،ارسال پیامک و... دیگر نیازی به لمس کردن صفحه نباشد.
 
 
اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما تبلیغ پایین متن خبر
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۱۷
انتشار یافته: ۲
محمد جعفر
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۳۲ - ۱۳۹۳/۰۶/۳۰
گوشی گراهام بل واقعا سنگین بود و من همون موقع هم در این مورد بهش تذکر دادم که دلیل قانع کننده ای هم ارائه نداد.
پیرپشندی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۳۶ - ۱۳۹۳/۰۶/۳۰
خوب بود عکس هم میزاشتید!
برچسب منتخب
# قیمت طلا # مهاجران افغان # حمله اسرائیل به ایران # ترامپ # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سردار سلامی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
عملکرد صد روز نخست دولت مسعود پزشکیان را چگونه ارزیابی می کنید؟