حجتالاسلام حسن روحانی، رئیس جمهوری با حضور در مجلس شورای اسلامی، لایحه بودجه ۹۴ را تقدیم پارلمان کرد.
به گزارش «تابناک»، سقف کل بودجه ۹۴ از سوی دولت ۸۳۷ هزار میلیارد تومان پیشبینی شده که از این میزان برای سال آینده، سقف بودجه عمومی ۲۶۷ هزار میلیارد تومان پیشنهاد شده است.
بنا بر لایحه بودجه پیشنهادی دولت برای سال ۹۴، بودجه نهاد ریاستجمهوری ۱،۱۱۰،۰۰۰ میلیون ریال در نظر گرفته شده است که با توجه به رقم سال گذشته، از رشدی بیش از ۸۲ درصد حکایت دارد. این در حالی است که یارانه نقدی نان ـ که در بودجه سال جاری ۳۸۰۰ میلیارد تومان مصوب شده بود ـ در لایحه پیشنهادی سال آینده به ۲۳۰۰ میلیارد تومان تقلیل یافته است. البته در بودجه سال جاری، یارانه نان ۵ هزار میلیارد تومان و یارانه نقدی نان ۳۸۰۰ میلیارد تومان مصوب شده که امسال یارانه نان ۵ هزار میلیارد تومان ماند، ولی یارانه نقدی نان به ۲۳۰۰ تومان کاهش یافت.
نکته قابل توجه دیگر در لایحه پیشنهادی دولت برای بودجه سال آینده، کاهش یارانه انرژی است. طبق بودجه امسال، یارانه انرژی (مابهالتفاوت قیمت برق و سوخت نیروگاهها) ۵۳۰۰ میلیارد تومان مصوب شده بود؛ اما دولت رقم این یارانه را برای سال آینده ۴ هزار میلیارد تومان پیشنهاد کرده است.
اما عضو فراکسیون زنان مجلس، از کاهش ۵۳درصدی بودجه طرحهای حمایت در سال ۹۴ خبر داد؛ متأسفانه، بودجه پژوهشی سال ۹۴ متأسفانه با کاهش ۱۰ رو به رو شده است. بودجه گازرسانی به شهرها و روستاها نسبت به بودجه سال ۱۳۹۳ نیز بیش از ۵۰۰۰ میلیارد ریال کاهش داشته است.
بنا بر قانون بودجه سال ۱۳۹۳، وزارت نفت از طریق شرکت دولتی تابعه، موظف بود، ۱۳۰ ریال را تا سقف ۲۱ هزار و ۵۰۰ میلیارد ریال دریافت کند و به گازرسانی به شهرها و روستاها اختصاص دهد که این میزان در بودجه ۹۴ بالغ بر پنج هزار میلیارد ریال کاهش یافته که این کاهش مربوط به حذف بند اجرای خطوط لوله گازرسانی به شهرها و روستاهای استان سیستان و بلوچستان و شرق هرمزگان بوده است.
کاهش بودجهای دولت به اینجا ختم نمیشود. دولت در لایحه بودجه ۹۴ اعتبارات شوراها را همانگونه که پیشبینی شده و باید ۱۹۷ میلیارد تومان باشد، کاهش و حتی یک سوم آن را نیز اختصاص نداده است.
اقدامات دولت و آمار متناض بودجهای، باعث نارضایتی نمایندگان مجلس شده است و حتی برخی از نمایندگان مجلس بر این باورند که دولت بودجه خود را به منظور برخی اهداف سیاسی بالا برده است، وگرنه دلیلی ندارد در شرایطی که کشور دچار بحران است و بودجه اکثر نهادها کاهش داشته، یکباره بودجه نهاد ریاست جمهوی، افزایش ۸۲ درصدی داشته باشد.
محسن صرامی فروشانی درباره این موضوع گفته است: به این موضوع باید از زاویه دیگر نگاه کرد و گفت، وقتی بودجه خودتان را زیاد میکنید، به همان نسبت بودجه سایر نهادها را هم افزایش دهید و منابع درآمدی را به گونهای مدیریت کنید تا این تبعیضهای فاحش دیده نشود.
جداول بودجه ای نهاد ریاست جمهوری در سال 93 و 94 این نماینده افزود: نهاد ریاست جمهوری به دلیل نزدیک بودن به انتخابات، هزینههای گروهی زیادی دارد و این خرجهای بالا هم نیاز به پول زیادی دارند؛ هر چه باشد انتخابات خرج دارد.
این نماینده گفت: دولت قطعا هزینههایی خواهد داشت تا افراد مورد نظر را وارد مجلس کند؛ اما متأسفانه برخی تحرکات ریز و درشت در این زمینه در بدنه دولت دیده شده و این هزینهها صرف تشکیل گروهها و جلساتی از این دست خواهد شد. هدف کلان از افزایش بودجه ۸۲ درصدی نهاد ریاست جمهوری، هزینه برای انتخابات است.
وی در پایان یادآور شد: دولت میتوانست به جای اینکه بودجه نهاد ریاست جمهوری را افزایش دهد، این بودجه را در نهادهای فرهنگی از جمله آموزش و پرورش و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ـ که از لحاظ مالی در تنگناهای زیادی هستند، قرار میداد. البته هماکنون هم دیر نشده و پیشنهاد میکنم، دلایل جدید بیاورند تا شائبههای سیاسی برطرف شود.
سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.