«
هشدار: این فیلم حاوی تصاویر دلخراش است»؛ اینقدر فیلم سگکشی اخیر دردناک است که چنین هشداری هم نمیتواند رنج دیدنش را توصیف کند؛ رنج دیدن و از آن بدتر، شنیدن زوزههای حیوانی که تنها جرمش پرسه زدن در نزدیکی مناطق زندگی امثال ماست!
به گزارش «تابناک»، به تازگی فیلمی در شبکههای اجتماعی دست به دست میشود که در آن چند نفر سگهای اسیر کرده را به فجیعترین شکل ممکن، با تزریق مایعی زجرآور میکشند (بخوانید زجرکش میکنند) و مدعی هستند به ازای هرسگی که به این روش از بین ببرند، ۱۵ هزار تومان حق الزحمه دریافت میکنند.
البته نه سگکشی در کشورمان موضوع جدیدی است و نه مورد اخیر در قیاس با دفن زنده زنده سگها در آهک در تبریز در سالهای گذشته، موضوع جدیدی به شمار میآید؛ اما کافی است چند ثانیه ابتدایی فیلم منتشر را تماشا کرده (فیلم این کشتار بی رحمانه را
اینجا ببینید) و زجههای حیوان فلک زده را بشنوید تا به این نتیجه برسید که سالهای سال هم که از این فاجعه بگذرد، این دست ماجراهای دردناک فراموش کردنی نخواهد بود.
آن گونه که شنیده میشود، این کشتار به کمک تزریق اسید به بدن حیوان رخ میدهد و مکان وقوع این جنایت، جایی حوالی شیراز است، ولی حسینعلی ابراهیمیکارنامی، مدیر کل حفاظت محیط زیست استان فارس بر این باور است: هر چند هنوز اطلاع دقیقی از مکان و زمان انجام این اقدام غیرانسانی و اشخاص مجری و آمران معدوم کردن سگها توسط تزریق ماده سمی در دست نیست و باید درباره اصالت فیلم منتشر شده هم کنکاش و بررسی شود، قطعا مرتکبین مورد پیگرد و مجازات قرار خواهند گرفت.
وی در ادامه میافزاید: عمل غیر انسانی و غیر اخلاقی کشتن سگها در هر جا انجام شده باشد، خلاف مقررات بوده و ما ضمن اینکه با استانداری و مقامات انتظامی و قضایی استان در این باره مکاتبه کردهایم، معاون فنی اداره کل محیط زیست استان فارس را مأمور پیگیری موضوع برای حمایت از حقوق حیوانات کردهایم.
ابراهیمیکارنامی با تأکید بر اینکه پیگیری ماجرا تا شناسایی و مجازات عوامل کشتار بیرحمانه سگها ادامه خواهد یافت، میگوید: برابر قانون و آخرین دستورالعملها، بخشنامهای ابلاغ شد و تکلیف هم بر عهده شهرداریهاست. بر اساس آن سگها باید زندهگیری شده و معاینه شوند و اگر بیماری مشخص شد، معدوم شوند که آن هم طبق قانون روش معدومسازی مشخص شده است.
اما این تأکیدات قانونی در حالی بیان میشوند که حافظه مخالفان معدوم کردن سگهای ولگرد (اگر لفظ ولگرد برای این حیوانات بیخانمان درست باشد!) پر است از تخلفاتی از این دست؛ اینقدر که پیمانکاران معدوم سازی، کشتن سگها به روش یوتانایز (مرگ بدون درد با تزریق آمپولهای ویژه) را به صرفه نمیدانند و از هر روشی برای انجام کارشان بهره میگیرند.
از جمله این روشها، استفاده از سلاح گرم برای کشتار سگهاست که اگر به شلیک اشتباهی به شهروندان منجر نشود (
اینجا را بخوانید) و آزار و اذیت شهروندان را به همراه نداشته باشد (
اینجا)، باز یک مشکل بزرگ دارد؛ از اساس
غیرقانونی است!
بنابراین، عجیب است که بشنویم با وقوع نوع دیگری از سگکشی، مسئولی از ضوابط و مقررات و قانونها در این باره سخن بگوید و توقع داشته باشد با این دست یادآوریهای قانونی فراموش کنیم که معدوم کردن سگها به روشی که در قانون پیش بینی شده، هرگز اجرایی نشده و نمیشود، زیرا احتمالا اشکالی در قانون وجود دارد.
به عبارت بهتر، محکوم کردن کشتار بیرحمانه سگها توسط مسئولان محیط زیست، بیاثرترین واکنشی است که میتوان انتظارش را داشت، مگر آنکه بگوییم چرا بر اساس ضوابط عمل نشده و کدام نهاد یا نهادها قصور کردهاند که تا این لحظه درباره فیلم دردناک اخیر، چنین رویکردی دیده نشده؛ نه محیط زیست استان فارس در این باره اظهار کرده و نه شهرداری، استانداری، شورای شهر، دادستانی، نیروی انتظامی و نه دیگر نهادهای استانیِ عضو کارگروهی که بودجه معدوم سازی این حیوانات از زیر دستشان میگذرد درباره این کشتار درناک سخن گفتهاند.
شاید به باور برخی، این توقع که بخواهیم چنین نهادهایی درباره امری به کوچکی سگکشی، هرچقدر دردناک و زجرآور هم که باشد، اظهار نظر کنند، زیاده خواهی باشد، ولی وقتی میبینیم قانونگذار در این باره اظهارنظر صریح دارد و برای این امر در لوایح بودجه سالانه ردیف خاص در نظر گرفته میشود و به رغم همه اینها، باز سگکشی تداوم مییابد و شیوههای اجرایش روز به روز وحشتناکتر میشود، توقع بازنگری در قوانین قابل قبول به نظر میرسد؛ توقعی که متأسفانه میدانیم برآورده نمیشود، چون ثابت شده که
حقوق حیوانات خریداری ندارد!