پرونده بورسیه‌ها از ابتدا تا انتهایش تخلف است

کد خبر: ۴۹۳۷۰۲
|
۰۲ ارديبهشت ۱۳۹۴ - ۱۱:۰۴ 22 April 2015
|
2788 بازدید
رئیس کمیته آموزش عالی مجلس با بیان اینکه پرونده بورسیه‌های غیرقانونی از ابتدا تا انتهایش تخلف است، گفت: ضرورت دارد دیوان محاسبات، سازمان بازرسی کل کشور و دستگاه قضا به پرونده بورسیه‌ها ورود پیدا کنند.

جواد هروی در گفت وگو با خانه ملت،‌ با انتقاد از برخی اظهارنظرها مبنی بر قانونی بودن پرونده بورسیه‌های دانشجویی، افزود: واقعا مشخص نیست برخی‌ها با چه نگاهی، مفسده‌ای با این عظمت و تخلفی به این آشکاری را قانونی اعلام می‌کنند.

نماینده مردم قائنات در مجلس شورای اسلامی، ادامه داد:‌ پرونده بورسیه‌ها  با اصل قانون منافات دارد و متاسفانه عده‌ای با دور زدن قانون و تعرض به حقوق و زیرپاگذاشتن حقوق شهروندی دیگران وارد حریم علم می‌شوند و بدون آزمون وارد دوره‌های دکتری شده و با هزینه دولت تحصیل کرده و بدون هیچ‌گونه رقابتی درخواست استخدام نیز دارند.

این نماینده مردم در مجلس نهم، با تاکید بر اینکه نمی‌توان فساد تحصیلی برخی دانشجویان بورسیه را قانونی جلوه دهیم، تصریح کرد: در صورت قانونی خواندن پرونده بورسیه‌ها چگونه می‌توان پاسخ کسانی را داد که به دلیل آزمون‌های سخت از تحصیل در دوره دکتری محروم شده‌اند؛ آیا کسانی که در دوره دکتری آزاد و پیام نور تحصیل کرده‌اند و هزینه‌های هنگفت بر خانواده‌هایشان وارد شده حقوق شهروندی نداشتند؟

 

هدف ما نگاه سیاسی به پرونده بورسیه‌ها نیست

هروی یادآور شد:‌ اینکه چنین پرونده‌ای رانت است و امتیازاتی به عده‌ای داده شده بدون‌شک تخلفی محرز است و کسانی که ادعا می‌کنند فساد تحصیلی بورسیه‌ها بی‌قانونی نبوده و چشم بر آن بسته‌اند باید گفت که سخت در اشتباه هستند؛ به طور حتم اگر واقعا هدف سیاسی نیست پس طبیعتا می‌توان بورسیه‌های پیش از دولت نهم و دهم را هم بررسی کرد.

وی با بیان اینکه هدف ما نگاه سیاسی به پرونده بورسیه‌ها نبوده و قرار نیست اسم اشخاص خاصی را نیز رسانه‌ای کنیم، افزود: واقعیت آن است که در پهنه مقدس علم واقعه‌ای رخ داده که متاسفانه شرم‌آور است زیرا عده‌ای می خواهند برای تحصیل علم و استخدام به عنوان دانشگاه پا روی حقوق دیگران گذاشته و با تقلب نام خود را نیز استاد دانشگاه بگذارند.

نماینده مردم قائنات در مجلس نهم، با تاکید بر اینکه کسی که با استفاده از رانت قانون را زیرپا گذاشته حق تدریس در دانشگاه را ندارد؛ ادامه داد:‌ چگونه کسانی در آزمونی که از هر 20 نفر تنها یک نفر قبول می‌شوند، شرکت نمی‌کنند و به راحتی و با وقاحت وارد دوره دکتری می‌شوند و جالب آنجا است که شکایت نیز می‌کنند.

وی با انتقاد از اینکه فردی که بورس دکتری را با رانت به دست آورده است چگونه می‌تواند شکایتی نسبت به بررسی پرونده تحصیلی خود داشته باشد، افزود:‌ این افراد بورس دکتری و استخدام را به عنوان عضو هیات علمی دانشگاه به راحتی به دست آورده‌اند اما برخی ها در کمال ناباوری اعلام می‌کنند که این بورس کاملا قانونی بوده است.

 

پرونده بورسیه‌ها از ابتدا تا انتها تخلف است

این نماینده مردم در مجلس نهم، با تاکید بر اینکه پرونده بورسیه‌های غیرقانونی از ابتدا تا انتهایش تخلف است، تصریح کرد:‌ بسیاری از فرزندان ما در مناطق دور دست هستند از چنین رانتی خبر هم ندارند و تنها مرکزنشینان هستند که از این رانت استفاده کرده‌اند و این همان ظلم آشکار است.

هروی یادآور شد:‌ در بحث بورسیه‌ها از نگاه اخلاقی و حقوق اجتماعی عبور شده و قانون شکسته شده و باید مورد بررسی دقیق قرار گیرد.

نماینده مردم قائنات در مجلس نهم، با تاکید بر ضرورت تعیین تکلیف هرچه سریع‌تر پرونده بورسیه‌ها، ادامه داد:‌ مقام معظم رهبری درهمایش مبارزه با مفاسد به صراحت اعلام کرده‌اند به جای آنکه شعار دهید عمل کنید؛ متاسفانه هنوز چند روزی از صحبت‌های معظم‌له نگذشته است که به راحتی مشاهده می‌شود که برخی افراد در پرونده بورسیه‌ها پا روی حق می‌گذارند.

 

دیوان محاسبات و سازمان بازرسی کشور به پرونده بورسیه‌ها ورود پیدا کنند

این نماینده مردم در مجلس نهم، تاکید کرد: به نظر می‌رسد در این زمینه باید برخی نهادهای ذی‌ربط مانند دیوان محاسبات، سازمان بازرسی کل کشور یا دستگاه قضا به پرونده بورسیه‌ها ورود پیدا کنند و وضعیت این فساد تحصیلی را روشن کنند.

وی تصریح کرد:‌ امروز اذهان عمومی ما منتظر نتیجه دقیق و روشن پرونده بورسیه‌ها هستند و به واقع در قبال این سه هزار نفری که قانون را دور زدند و با اشکال و فرمول‌های خودساخته برای تحصیل خود موقعیت ایجاد کرده‌اند باید پاسخ روشنی به اذهان عمومی داد.

هروی با انتقاد از اینکه در پرونده بورسیه‌ها افرادی هستند که دارای معدل زیر 12 یا زیر13 هستند، افزود: در کارشناسی ارشد نیز افرادی هستند که با استفاده از رانت و با معدل‌های زیر 16 از بورس تحصیلی استفاده کردند و از سویی دیگر افرادی نیز هستند که با مدرک معادل کارشناسی ارشد از رانت تحصیلی استفاده کرده‌اند.

این نماینده مردم در مجلس نهم، یادآور شد: امروزه اگر قرار باشد شخصی را جذب هیات علمی دانشگاه کنیم باید رشته تحصیلی وی در دوره کارشناسی ارشد و دکتری با هم هم‌خوانی داشته باشد این درحالی است که برخی از این دانشجویان بدون‌آنکه رشته‌های تحصیلی‌شان با هم هم‌خوانی داشته باشد جذب هیات علمی دانشگاه شده اند حال در این شرایط به صراحت اعلام می‌شود که این بورسیه‌ها کاملا روند قانونی خود را سپری کرده‌اند.

 

برخی افراد از تعیین تکلیف پرونده بورسیه‌ها احساس خطر می‌کنند

نماینده مردم قائنات در مجلس نهم،‌ درباره دخالت برخی افراد که مانع به نتیجه رسیدن پرونده بورسیه‌ها می‌شوند، ادامه داد:‌ به صراحت اعلام می‌کنم کسانی که برای به نتیجه رسیدن پرونده بورسیه‌ها به شدت احساس خطر می‌کنند افرادی هستند که تصور می‌کنند با پیگیری این پرونده چهره دولت نهم و دهم مخدوش خواهد شد.

این نماینده مردم در مجلس نهم،‌ تاکید کرد:‌ برخی نگرانی دارند که پرونده بورسیه‌ها در دولت نهم و دهم کارنامه‌ای منفی تلقی خواهد شد به همین جهت تمایلی به روشن شدن نتیجه آن ندارند لذا باید به آنها این‌گونه پاسخ داد که ما به دنبال تعیین تکلیف این پرونده هستیم و در هر دولتی که چنین فساد تحصیلی عظیمی شکل گیرد باید جلوی آن گرفته شود.

رئیس کمیته آموزش عالی مجلس نهم، با یادآوری باز شدن پای برخی از مسئولان دولت قبل به پرونده بورسیه‌ها،‌ افزود:‌ تا جایی که اطلاع داریم و اسناد نیز آن را تایید می‌کنند باید گفت که بله! در بین این بورسیه‌ها افراد زیادی وجود دارند؛ بالاخره 3 هزار نفر است و دربین آنها افرادی هستند که دارای مناصب بالایی بوده و تحصیلات عالیه دارند لذا طبیعتا می‌توانند در این پرونده قرار گیرند.
اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما تبلیغ پایین متن خبر
مطالب مرتبط
برچسب منتخب
# قیمت طلا # مهاجران افغان # حمله اسرائیل به ایران # ترامپ # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سردار سلامی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
عملکرد صد روز نخست دولت مسعود پزشکیان را چگونه ارزیابی می کنید؟