بازدید 15524

کالای ایرانی جایگزین یارانه نقدی

از سال گذشته، طرح‌هایی برای ارایه یارانه کالایی کنار یارانه نقدی مطرح کردیم تا اقداماتی برای افزایش تقاضا در سطح بازار برای خرید کالاهای تولید داخل فراهم شود
کد خبر: ۴۹۴۷۸۹
تاریخ انتشار: ۰۶ ارديبهشت ۱۳۹۴ - ۰۸:۵۵ 26 April 2015
این روزها بحث و حاشیه حول‌وحوش وزارت صنعت، معدن و تجارت بسیار است، چراکه شایعه گرانی نان، گرانی خودرو و مسائل مربوط به اقلام مصرفی مردم در این حوزه دسته‌بندی می‌شوند. از همین‌رو مجتبی خسروتاج، قائم‌مقام وزیر صنعت، معدن و تجارت که همزمان سخنگوی این وزارتخانه هم است در نشستی خبری به میان خبرنگاران آمد تا توضیحاتی درباره عملکرد این وزارتخانه در‌ سال گذشته و همچنین، اهم برنامه‌های پیش‌رو ارایه دهد.

به گزارش شهروند، این مقام مسئول که که پیش‌ازظهر روز شنبه در محل دایمی نمایشگاه‌های بین‌المللی صحبت می‌کرد در صحبت‌هایش از استراتژی جدید دولت در بحث پرداخت یارانه‌های نقدی خبر داد که طی آن قرار است، یارانه کالایی جایگزین یارانه نقدی شود تا به واسطه این امر میزان مصرف کالاهای داخلی در کشور قدری افزایش یابد و به‌تبع آن آثار تورمی یارانه نقدی نیز از میان برداشته شود. خسروتاج درخصوص اختلاف‌نظرها و تخلف‌ها در زمینه قیمت نان در کشور نیز توضیح جامع داد. نفر دوم وزارتخانه صنعت، معدن و تجارت در پاسخ به سوالات خبرنگاران در مورد موضوعاتی نظیر انتقاد به برگزاری انتخابات اتاق بازرگانی تهران و همچنین درخواست دیگر کشورها درخصوص پیمان پولی ٢جانبه نیز توضیحاتی را ارایه کرد. گزیده صحبت‌های قائم‌مقام وزیر صنعت، معدن و تجارت را در ادامه دنبال کنید.

یارانه کالایی به جای یارانه نقدی

قائم‌مقام وزیر صنعت درخصوص طرح وزارت صنعت برای جایگزینی یارانه نقدی با یارانه کالایی و پیشنهاد این وزارتخانه به دولت گفت: از سال گذشته، طرح‌هایی برای ارایه یارانه کالایی کنار یارانه نقدی مطرح کردیم تا اقداماتی برای افزایش تقاضا در سطح بازار برای خرید کالاهای تولید داخل فراهم شود؛ همچنین در‌ سال گذشته مذاکراتی هم با وزارت تعاون انجام دادیم و همچنان هم این موضوع در دست بررسی است تا یارانه کالایی در بخش کالاهای صنعتی نیز اجرایی شود.

پرداخت وام برای خرید کالاهای ایرانی


قائم‌مقام وزیر همچنین از اجرای طرح «پرداخت وام به مردم برای خرید کالاهای ایرانی» خبر داد و گفت: این طرح به‌منظور تحریک تقاضای داخلی و رونق تولید در نظر گرفته شده که برمبنای آن قرار شده تسهیلاتی برای خرید کالا به مردم اختصاص یابد و مبلغ آن از طریق پرداخت وام و اقساط بازپرداخت شود. او افزود: وزارت صنعت به‌دنبال طرح‌هایی است که بتواند از طریق اختصاص وام کالایی به مردم، زمینه تقاضا را فراهم کند تا از محصولات داخلی حمایت شود؛ از این‌رو بنا داریم در قالب اختصاص وام به مردم تسهیلاتی فراهم کنیم تا کالاهای بادوام بخرند و این اقدام در راستای تحریک تقاضا بر بازار داخلی همزمان با رونق تولید است.

به گفته خسروتاج این طرح مشترک با وزارت تعاون بوده که براساس آن قرار است تسهیلات در قالب قانون کار به کارمندان و حقوق‌بگیران دولت اختصاص یابد و امیدواریم امسال اجرایی شود.

لایحه رفع موانع تولید


قائم‌مقام وزیر صنعت، معدن و تجارت همچنین درباره لایحه رفع موانع تولید گفت: ایرادات مورد نظر شورای نگهبان هفته گذشته در مجلس برطرف شد و امیدواریم این لایحه در کنار لایحه مالیات بر ارزش افزوده بتواند برای بهبود وضع تولید موثر باشد و به‌طورکلی مصوبات خوبی برای اصلاح دستورالعمل‌های صنعتی، معدنی و حتی بخش تجارت مانند ثبت سفارش و واردات در دستورکار است.

اتحادیه‌ها حق قیمت‌گذاری نان را ندارند


معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت در رابطه با افزایش قیمت نان و اختلاف‌نظرهایی که در این رابطه وجود دارد نیز گفت: براساس مصوبه‌ سال گذشته هیأت دولت و اصلاح قیمت‌ها در‌ سال گذشته افزایش قیمت‌ها تا سقف ٣٠‌درصد مجاز شمرده شد و در آذرماه این موضوع اجرایی شد.  او در رابطه با آزادپزی نانواها نیز اظهار داشت: قرار بر این است که ٢٠‌درصد نانوایی‌ها آزادپز شوند به‌نحوی که تا ٣١فروردین‌ماه این موضوع در استان تهران اجرایی شده است اما در کل کشور فقط ١٢‌درصد از نانوایی‌ها آزادپز شده‌اند.

وی افزود: صنعت نان در سال گذشته ١٠‌هزار‌ میلیارد تومان یارانه دریافت کرده است، این درحالی است که کل درآمد گمرکات از عوارض ١٣‌هزار و ٦٠٠‌میلیارد تومان اعلام شده است. این رقم نشان از آن دارد که باید در بخش نان اصلاحات ویژه‌ای صورت گیرد.  معاون صنایع وزارت صنعت در ادامه این نشست با بیان این‌که آزادپزها سهم خود را از کارخانه به قیمت آزاد خریداری می‌کنند، گفت: اتحادیه‌ها حق قیمت‌گذاری در نانوایی‌های آزادپز را ندارند و به موجب دستورالعمل‌های تدوین شده و لحاظ کردن هزینه‌ها نانوایان آزادپز مجازند ١٠ تا ١٥‌درصد بر قیمت‌های خود اضافه کنند.

پیمان دوجانبه در انتظار تصمیم کمیسیون اقتصادی دولت


وی در پاسخ به پرسشی مبنی بر این‌که با وجود درخواست‌های متعدد طرف روسی و ترکیه‌ای برای انعقاد پیمان‌های دوجانبه پولی با ایران چرا هنوز چنین امری اجرایی نشده است اظهار داشت: پیمان‌های دوجانبه پولی در قالب موافقتنامه‌هایی میان کشورها وضع می‌شود تا در مبادلات تجاری از ارز ملی دو کشور استفاده شود. ایران نیز این موضوع را در اولویت کاری خود برای تسریع مبادلات تجاری خودقرار داده است. خسروتاج با بیان این‌که وزارت صنعت انعقاد تفاهمنامه دوجانبه پولی میان روسیه و ترکیه را به کمیسیون اقتصادی دولتی ارایه کرده است، افزود: برای اجرایی شدن این موضوع منتظر تصمیم این کمیسیون هستیم. وی تأکید کرد: براساس پیشنهادی که به کمیسیون اقتصادی دولت ارایه کردیم چارچوب‌هایی برای پیمان‌های دوجانبه تعیین‌شده تا از ارز صادراتی برای تسهیل تجارت میان کشورها استفاده کنیم.

با وزارت جهاد مشکلی نداریم

سخنگوی وزارت صنعت در رابطه با مشکلات تنظیم بازار کالاهای شب عید که اختلاف‌نظرهایی را میان وزارت صنعت و وزارت جهاد کشاورزی به وجود آورده بود نیز به ارایه توضیحاتی پرداخت و گفت: براساس قانون انتزاع وزارت جهاد کشاورزی در بخش تولید و تجارت کالاهای اساسی وظایفی را برعهده دارد حتی این وزارتخانه در سال گذشته با اعمال ممنوعیتی در واردات کالاهای اساسی اقداماتی را برای حمایت از تولید داخل انجام داده است. وی با اشاره به این‌که وزارت جهاد کشاورزی علاوه‌بر بخش تولید باید خودکفایی کشور در کالاهای استراتژیک و حساس را نیز در دستور‌کار خود قرار دهد، گفت: در بخش بازار شب عید و ابهاماتی که از سوی محافل خبری مطرح شده بود باید این موضوع را عنوان کنم که این وزارت باید به‌عنوان یک بازوی نظارتی وظایف خود را انجام دهد. خسروتاج اضافه کرد: اصولا براساس قانون دو نظارت در بازار صورت می‌گیرد به نحوی که اتاق اصناف مسئول نظارت بر عملکرد واحدهای صنفی و سازمان حمایت از مصرف‌کنندگان و تولیدکنندگان مسئول نظارت بر قیمت کالاهای تولیدی و صنعتی است. وی با تأکید این‌که وزارت صنعت با وزارت جهاد کشاورزی مشکل ندارد، اظهار داشت: در بحث میوه شب عید جلسه‌ای در ستاد تنظیم بازار تشکیل و این موضوع در ابعاد مختلفی مورد بررسی قرار گرفته و مشکلات آن رفع شده است.

افزایش قیمت خودرو در دستور کار نیست

در ادامه این نشست محسن صالحی‌نیا، معاون امور صنایع وزارت صنعت، معدن و تجارت نیز در پاسخ به سوالی درخصوص قیمت خودروهای سواری نیز گفت: براساس مصوبه شورای اقتصاد خودروهای سواری کالاهای انحصاری شناخته شده و باید دستورالعمل قیمت‌گذاری آنها توسط شورای رقابت تعیین شود، برهمین اساس شورای رقابت در ‌سال گذشته براساس نرخ تورم و سطح کیفی محصولات اقدام به تعیین فرمولی کرده است که برهمین اساس با قرار دادن متغیرها قیمت خودرو در هر‌ سال تعیین می‌شود.

وی با تأکید بر این‌که فعلا هیچ افزایش قیمتی در دستورکار شورای رقابت قرار ندارد، افزود: هم‌اکنون به‌جز عوارض گمرکی و نرخ مالیات بر ارزش افزوده خودروسازان افزایش قیمتی در محصولات خود اعمال نکرده‌اند. معاون امور صنایع وزارت صنعت تصریح کرد: اگر خودروسازان درخواست افزایش قیمتی در محصولات خود دارند باید استدلال‌های خود را به شورای رقابت ارسال کنند و این بخش آنها را مورد بررسی قرار دهد. وی در رابطه با وضع درخواست وزارت صنعت مبنی‌بر خروج خودروهای سواری از لیست کالاهای انحصاری که در ‌سال گذشته به شورای اقتصاد ارسال شده بود، نیز افزود: هنوز این موضوع در دستورکار شورای اقتصاد قرار نگرفته است.

صالحی‌نیا در رابطه با اختصاص یارانه به بخش تولید که در ‌سال گذشته اجرایی نشده بود نیز اظهار داشت: متاسفانه در ‌سال گذشته سهم تولید از منابع قانون هدفمندی پرداخت نشد اما امسال درصددیم با تدابیر مناسب سهم تولید را از منابع هدفمندی پرداخت کنیم.

تور تابستان ۱۴۰۳
آموزشگاه آرایشگری مردانه
خرید چیلر
فریت بار
اشتراک گذاری
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۳۷
انتشار یافته: ۳۵
اگه خودمان در خانه نان بپزيم كل مشل حل ميشه ميگي نه يه كمي تبليغ پخت نان را انجام بده!....
ازاین پس روغن وبرنج را به بانک ببریم شاید با آن بتوانیم فیشهای نجومی آب و برق وگاز و.... را بپردازیم .
پاسخ ها
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۱۱:۳۱ - ۱۳۹۴/۰۲/۰۶
کمتر مصرف کن تا نجومی نشود.
علی
| Iran, Islamic Republic of |
۱۳:۲۲ - ۱۳۹۴/۰۲/۰۶
ببخشیدعزیزم .. اگرکسی فیشهای نجومی آب وبرق گاز وتلفن براش میاد یعنی داره مصرف غیرمتعارف انجام میده که ناشی از پولداربودنشه ویا عدم مدیریت هزینه هاش . میتونه برنج وروغنشو بخوره وکمی مصارفشو مدیریت کنه .
اگه خودمان در خانه نان بپزيم كل مشكل حل ميشه ميگي نه يه كمي تبليغ پخت نان را انجام بده!....
کالای ایرانی (سوسیس خمیر مرغی، مرغ هورمونی و ...) کارخانه داران رانت کاران تحمیل مردم بدبخت میشود چون این بنجلها را با افزایش اگاهی مردم کسی نمی خرد.
همه این پیشنهادها خوبه بشرط تولید کالاهای باکیفیت ورعایت حقوق مصرف کننده
خب شاید یکی اون کالا را لازم نداشت
متاسفم براي اين همه بي تدبيري !
اولاً چرا مردم را مجبور به استفاده از كالاهاي داخلي ميكنيد . اگر كالاي ايراني با كيفيت است كه نياز به اجبارندارد مردم خود استقبال مي كنند .مثال : برنج ايراني زعفران ايراني ، كيف وكفش چرم ايراني بعضي از اقلام مواد غذائي وصنعتي .اگر مردم استقبال نمي كنند براي اين است كه كيفيت بسياري از كالاهاي ايراني ضعيف است . مسئولين بجاي توجه به ارتقاء كيفيت فشار بر مصرف كننده را انتخاب كرده وبه بي راهه مي روند
قیمت نان کنجدی از 1000 به 2000 تومان رسیده آن وقت میگن حداکثر سی درصد مجوز رشد داشته
سایت رفاهی رو دوباره راه بندازن منتهی بجای جنسای بنجول شرکتا از جنسای بروز و بدرد بخور بیارن اونوقت شاید بشه یه بخشی از یارانه رو با کالا تعویض کرد
مسئولین محترم ماهیچ کالایی را نمی خواهیم یا طبق وعده دولت قیمتها به سه سال قبل برگردد یا نباید یاریانه را حذف کنید تازه باید زیادتر هم بشود.
چقدر زور داره که ایرانی کالای ایرانی نمی خرد .اما چرا؟خرید کالا دستور نیست.با توجه به تنوع تولید کنندگان وبرند ها,بدیهی است که انسان پول حاصل از رنج خود بابت کالای بی کیفیت ایرانی ندهد.در خودرو متاسفانه مجبور به این کاریم اما در سایر اقلام خوشبختانه خیر.ایانی فکری به حال کیفیت کالای خود بکند مشتری خود شیفته ان خواهد شد.
اقا اقا اقا اقا قرار بود یارانه را مردم برای پرداخت قبض ها که ماهیانه گران می شوند پرداخت شود
بر خلاف عرایض این آقایان، من به هر نانوایی تو مشهد که رفتم قیمتشون رو از 200تا 400تومن ظرف دو هفته گذشته گرون کرده اند.
تا بحال به "تحریک تقاضای داخلی و رونق تولید" به وسیله ی "تولید محصول با کیفیت" فکر کردین؟!!
با سلام
يارانه نقدي در قانون تصويب شده است .برهلاف قانون است اسمش را بگذاريد يارانه كالايي .درضمن دولت لطف كناد ارزش پول 4برابر كم شده چهار برابر يارانه را افزايش دهد .مثلا نفت قيمتش پايين آمده ولي گاز بها وكلا سبد انرژي به همان نرخ دلار خليج فارس و گراني قبل توسط دولت فروخته مي شود .چرا
در اين صورت بايد هزينه سرسام آور آب ، برق و گاز را هم به صورت پاياپاي دريافت كنند
مبالغ هنگفنی بعناوین مختلف از مشترکان آب و برق و گاز گرفته میشود . میتوان از کم مصرف
کنندگان این مبالغ اضافه را نگرفت تا ضمن کمک
به آنها ، فرهنگ صرفه جویی هم اشاعه یابد
پاسخ ها
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۱۱:۰۹ - ۱۳۹۴/۰۲/۰۶
کمتر مصرف کنید تا پول کمتری بپردازید، هیچ جای دنیا مصرف انرژی اینقدر زیاد و اینقدر کم هزینه نیست!
یارانه کالایی به جای یارانه نقدی
فکر خوبیه
اینجوری غلاوه بر فروش و رونق بازار تولیدات داخلی برای فروش بیشتربهبود کیفیت و رقابت هم پیش خواهد امد
پاسخ ها
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۱۲:۳۸ - ۱۳۹۴/۰۲/۰۶
چنین ساله که خودروی ایرانی را می فروشنداگر در گیفیت آن تغییر ایجاد شد در کالاهای دیگر هم می شود ؟
کالا به جای یارانه!... یعنی دوباره شاهد کشته شدن من تو صف ها باشیم! یا سپری شدن زمان های ده ساعتی برای رسیدن به برنج و مرغ منجمد و....
مردم با این اندک بعضی از کارهایشان را روبراه میکنند کالا را میخواند چکار هر شب خواب تازه ای نبینید
چرا نان را كيلويي عرضه نمي كنند كه حقوق مصرف كننده رعايت شود؟
چرا نان را كيلويي عرضه نمي كنند كه حقوق مصرف كننده رعايت شود؟
به نظر من واگذاری سهام شرکتهای دولتی که واگذار می کنن بهترین روش پرداخت یارانه باشه البته برای کسانیکه موافق باشن و یا اینکه شرکتهایی تاسیس بشوند در هر شهر و یا استان که سهم یارانه خانوارهایی که موافق هستند را به صورت یکجا جمع کرده و با تاسیس کارخانه و یا هر زمینه سرمایه گذاری که سود ده باشه سرمایه گذاری کند .
منم با این نظر کاملا موافقم:مسئولین محترم ماهیچ کالایی را نمی خواهیم یا طبق وعده دولت قیمتها به سه سال قبل برگردد یا نباید یارانه را حذف کنید تازه باید زیادتر هم بشود.
مگر مردم با این یارانه یخچال و تلوزیون می خرند؟ مردم با این پول فقط نان میخرند یا پول آب یا برق و یا گاز و تلفنشان را می پردازند. آقایان طراح به پول یارانه به عنوان وجه مازاد می نگرند و از مشکلات مردم بیخبرند.
این چهل وچهار هزار تومان.اکنون معادل چهار هزار تومان.چهار سال قبل.ابتدای یارانهاست.یعنی افزایش پول بنزین..اب..برق..گاز..نان..تلفن و.....دهها برابر قبل شده.چرا.یارانها رازیا د نمی کنید.ما بن خرید نمی خوا هیم.قبض هارا ما نند.قبل کنید.
ببخشید اونوقت با چهل و پنج هزار تومن چه مقدار کالای ایرانی میشه خرید فقط سه چهار کیلو مرغ منجمد !!
کالا که با کیفیت باشه نیاز به یارانه نداره به جاش استاندارد و تکنولوژی تولید و کالا رو افزایش بدید
وقتی قیمت کالای خارجی با تولید داخل زیاد تفاوتی نداره و کیفیت کالای ایرانی پایینتره کالای خارجی روز به روز پیشترفته تر میشه جنس ایرانی روز به روز پست رفت میکنه چه توقعی میشه داشته باشی
به عنوان معوض به مردم کولر گازی بدبد تا جایگزین کولر آبی کنند و ببینید چقدر در مصرف اب صرفه جویی می شود.
این یعنی چاق شدن هرچه بیشتر سرمایه دار!!
برچسب منتخب
# حادثه سقوط بالگرد رییس جمهور # سید ابراهیم رئیسی # حسین امیر عبداللهیان # سیدمحمدعلی آل هاشم # مالک رحمتی
وب گردی