پایان تلخ برای یک پرونده پر سر و صدای حوزه سلامت؛

به جای شرکت‌های پالم فروش، ماست‌بندی‌ها تهدید به تعطیلی شدند!

وقتی بدانیم ماجرای پر سر و صدای افزودن روغن پالم به برخی محصولات لبنی در ماه‌های گذشته، به هیچ نتیجه محسوسی ختم نشده، دور از انصاف نخواهد بود اگر قضاوت کنیم، مسئولان وقتی دیدند زورشان به شرکت‌های متخلف لبنی نمی‌رسد، ترجیح داده‌اند با ضرب شست نشان دادن به ماست‌بندی‌ها، قدرت خود را به رخ بکشند!
کد خبر: ۴۹۵۷۲۹
|
۰۸ ارديبهشت ۱۳۹۴ - ۱۹:۵۷ 28 April 2015
|
10668 بازدید
|
ماجرای افزودن روغن پالم به لبنیات را به یاد دارید؟ پایان ماجرا را چه؟ اگر پایان داستان یادتان نمی‌آید، این خبر را بخوانید تا از برخوردی که با شرکت‌های متخلف نشد و برخوردی که وعده انجامش به ماست‌بندان داده می‌شود، شگفت زده شوید!

به گزارش «تابناک»، رئیس سازمان دامپزشکی که در هفته‌های گذشته با اظهارنظر درباره واردات گوشت بوفالوهای هندی در بطن اخبار حضور داشت و مطرح شده بود، امروز در حاشیه همایش هفته سلامت سخنانی بر زبان آورد که احتمالا در روزهای آتی بار دیگر نام وی را در صدر اخبار نگاه خواهد داشت.

البته این بار نه داستان مربوط به گوشت‌های وارداتی و کم چربی یا پرچربی بودن آنهاست و نه کاربردهای این گوشت‌های وارداتی برای تولید سوسیس و کالباس یا ... بلکه سخنان مهدی خلج مخاطبانی دارد که کیلومتر‌ها با این مقوله فاصله دارند و اگر تازگی توجهی به ایشان جلب شده، ناشی از قصور دیگران است.

ماجرا به عرضه کنندگان محصولات لبنی به صورت فله برمی‌گردد که با نام «ماست بند» معرف حضور همه هستند و از قضا با برملا شدن داستان افزودن پالم به محصولات لبنی در کارخانه‌های لبنی، شنیده می‌شود که کمی کسب و کارشان رونق گرفته، زیرا ماجرای پالم به شدت به اعتماد عمومی لطمه وارد آورد.

خلج در این باره به فارس گفت: مراکز عرضه فله لبنیات از شهرداری مجوز لازم را می‌گیرند و در این ارتباط هم ما به عنوان دامپزشکی و هم وزارت بهداشت مخالف فعالیتشان هستیم. در پی آنیم تا با کمک دستگاه‌های مختلف، عرضه لبنیات فله را متوقف کنیم؛ بنابراین، لبنیاتی‌ها یا باید محصولات فراوری شده عرضه کنند یا تعطیل شوند.

رئیس سازمان دامپزشکی افزود: متأسفانه مردم همچنان تمایل دارند تا از محصولات فله استفاده کنند. باید برای ایشان کار آموزشی کرد تا از سمت خرید محصولات فله و سنتی به خرید محصولات فراوری شده گرایش پیدا کنند.

وی در ادامه با بیان اینکه برای مقابله با عرضه محصولات فله جلساتی در استانداری تهران تشکیل شده، گفت: کمیته‌هایی در استانداری تشکیل شده تا بتوانیم با کمک دستگاه‌های مختلف از جمله شهرداری‌ها جلوی عرضه محصولات لبنی به صورت فله را بگیریم، هرچند این کار کوچکی نیست.

بدین ترتیب بی‌آنکه اشاره‌ای به اشکالات کار این مراکز شده یا دست‌کم آمار و ارقامی درباره سلامت یا عدم سلامت محصولاتی که لبنیاتی‌ها و ماست بندی‌ها عرضه می‌کنند، ارائه شود، وعده تعطیلی این مراکز داده می‌شود و حتی راهکاری برای نظارت بر این مراکز معرفی نمی‌شود، الا اینکه مجبورند فله فروشی را جمع کرده و محصولات فرآوری شده بفروشند.

این سختگیری از این روی جالب توجه‌تر به نظر می‌رسد که همزمان با هفته سلامت مطرح شده و از سوی دیگر، شاهدیم که ماجرای پر سر و صدای افزودن روغن پالم به برخی محصولات لبنی در ماه‌های گذشته، به هیچ نتیجه محسوسی ختم نشده است؛ گویی مسئولان وقتی دیدند زورشان به شرکت‌های متخلف لبنی نمی‌رسد، ترجیح داده‌اند با ضرب شست نشان دادن به ماست‌بندی‌ها، قدرت خود را به رخ بکشند.

این گزاره زمانی تقویت می‌شود که می‌بینیم پس از برملا شدن داستان افزودن پالم ‌به جای روغن حیوانی‌ به محصولات فرآوری شده پرچرب و آسیب دیدن اعتماد مردم به این شرکت‌ها، تقاضا برای خرید برخی محصولات لبنی بسته بندی شده کاهش یافت و اخباری درباره استقبال مردم از محصولات لبنی سنتی و فله منتشر شد که حالا تهدید ماست‌بندی‌ها به تعطیلی می‌تواند جبران کننده ضرر ناشی از آن برای شرکت‌های لبنیاتی باشد!

اینجاست که تهدید امروز رئیس سازمان دامپزشکی رنگ و بویی خاص خواهد یافت و به شدت ابهام‌آفرین خواهد بود!
اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما تبلیغ پایین متن خبر
مطالب مرتبط
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۵
در انتظار بررسی: ۲
انتشار یافته: ۴۶
مهدی
|
United States
|
۲۰:۳۶ - ۱۳۹۴/۰۲/۰۸
خیلی احمقانه فکر می کنی !! امروزه حتی در کشورهای مثل هندوستان و افغانستان هم عرضه شیر خام ممنوع است عامه مردم اگر فقط 10 درصد عوراض مصرف شیر خام را می دانستند حتی یک لیوان آن را هم مصرف نمی کردند
دانشجو
|
Iran, Islamic Republic of
|
۲۰:۴۱ - ۱۳۹۴/۰۲/۰۸
من واقعا متوجه نمیشم که سازمان ذامپزشکی کشور که به صورت مستقیم در ارتباط با سلامت جامعه است،چه از نظر سلامت مواد غذایی گوشتی و لبنی و چه از نظر بیماری های مشترک دام و انسان فعایت می کند، باید در زیر مجمعومه وزارت جهاد و کشاورزی باشد در صورتی که نقشی که این سازمان ایفا می کند بیشتر در حیطه وزارت بهداشت است...از خبرگزاری محترم تابناک درخواست دارم نقدی بر این مطلب توسط کارشناسان خبره در امور سلامت و دامپزشکان محترم تهیه بفرمایید.
ایرانی
|
Iran, Islamic Republic of
|
۲۰:۴۹ - ۱۳۹۴/۰۲/۰۸
رو که رو نیست
سنگ پای قزوین است
ava
|
Iran, Islamic Republic of
|
۲۱:۰۱ - ۱۳۹۴/۰۲/۰۸
دست به دست هم دهید و نگذارید حتی یک غذای سالم به دست این ملت برسد.
حسین
|
United Kingdom
|
۲۱:۲۹ - ۱۳۹۴/۰۲/۰۸
بله خوب باید هم تهدید کنند .مادر بزرگ و پدر بزرگهای ما از لبنیات طبیعی استفاده می کردند و نه تنها مشکلی نداشتند بالای 90 سال هم عمر کردند.بنده چندین سال و حتی قبل از اینکه مسئله استفاده از روغن پالم پیش بیاد از و شیر و لبنیات سنتی استفاده می کنم و هیچ مشکلی ندارم .وزارت بهداشت هم بهتر هست به جای اینکه نگران آلوده بودن لبنیات فله باشند به فکر آلوده بودن به قول خودشان محصولات فرآوری باشند که هزاران سم در آن وجود دارد .
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۲۱:۴۲ - ۱۳۹۴/۰۲/۰۸
آخه وارد کردن پالم دست خواص است ولی ماست بندی دست ماست بند است این که واضح است
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۲۲:۰۸ - ۱۳۹۴/۰۲/۰۸
چه آموزشی؟
مردم خیلی زرنگتر و با فهم تر از شما هستند.همین محصولات فله 100 شرف به محصولات فرآوری شده شما دارد و تا زمانیکه مردم متقاضی خرید چنین اجناسی هستند شما نخواهید توانست جایی را تعطیل کنید
محمد
|
Iran, Islamic Republic of
|
۲۲:۲۳ - ۱۳۹۴/۰۲/۰۸
تابناک داری اذیت بی مورد می کنی!
شیر خام تحت پوشش سازمان دامپزشکی بوده و عرضه آن ممنوع است.
محصول پاستوریزه زیر نظر سازمان غذا و دارو و همچنین استاندارد است.
این دو موضوع هم قوانین شان جداست و هم مجریان قانون جداست.
سازمان دامپزشکی در مورد سایر لبنیات (غیر از شیر خام) دخیل نیست و نظری هم نمیتونه بده
داریوش
|
Iran, Islamic Republic of
|
۲۲:۲۳ - ۱۳۹۴/۰۲/۰۸
مساله مشخصه
همه دامداران باید بزور شیر را به کارخانه بفروشند.
کارخانه های سرمایه داران باید شیری که دیگر شیر نیست بدهد یا ماستی که ماست نیست همینطور کره و دوغ وغیره که اصلا شباهتی به اون فراورده ای که قدیم ملت استفاده میکردند ندارد تولید کند
آنهم با استثمار نیروی کاری که اکثرا از روستا مجبور به مهاجرت شده اند.
به مرور دامداران ورشکست و فقط واحدهای بزرگ و کارخانجات بزرگ میماند.
اگر یک تحقیق کوچک کنید میبینید که در مناطقی که لبینات محلی دارند در مدارسش تا روزی سه پاکت شیر مصنوعی صنعتی به خورد بچه ها میدهند تا کم کم مزاجشان از لبینیات سنتی برگردد و اسیر این فراورده های مصنوعی با مواد افزودنی شوند.
سرمایه دار حرف اول را در مملکت میزند.
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۲۲:۳۴ - ۱۳۹۴/۰۲/۰۸
آقایون برن کشک بسابن با این همه اهمیتی که به سلامت مردم میدن.
برچسب منتخب
# قیمت طلا # مهاجران افغان # حمله اسرائیل به ایران # ترامپ # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سردار سلامی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
عملکرد صد روز نخست دولت مسعود پزشکیان را چگونه ارزیابی می کنید؟