نه اینکه موضوع جدیدی باشد و کسی تاکنون از دایر بودن این بازار پر رونق مجازی آگاه نشده باشد که فعالان حیات وحش از گزارش چندباره این تجارت شوم به مسئولان میگویند و از بی تفاوتی آنها به این گزارش ها مینالند!
به گزارش «تابناک»، اگر گشتی در اخبار حوادث روزنامه ها یا سایت های اینترنتی بزنید، با موارد متعددی از زندهگیری حیوانات مختلف در سطح شهرها به دست مأموران آتش نشانی برخورد خواهد کرد و احتمالا این را از خود خواهید پرسید که مگر خرید و فروش و نگهداری از حیواناتی مثل پلنگ، شیر، عقاب، مار پیتون، انواع و اقسام میمون و... آزاد است که این گونه های غیربومی در سطح شهرها دیده میشوند؟
پاسخ به این سؤال سخت نیست و تنها موجب ابهام بیشتر خواهد شد، زیرا با علم به ممنوع بودن خرید و فروش و نگهداری از این حیوانات، آن وقت با این سوال مواجه خواهیم شد که پس چگونه و از چه راه هایی این حیوانات به کشورمان وارد میشوند و از آن مهم تر، از چه راهی به دست آن عده از شهروندان میرسند که همه حیوانات را خانگی فرض میکنند و دوست دارند در منزلشان، گربه سانی مثل شیر یا پلنگ نگهداری کنند یا در منزل طاوس و مار پیتون داشته باشند؟
کافی است، کمی درباره این سؤالات و ابهامات مرتبط با ماجرا دقیق شویم تا به این نتیجه برسیم که عدهای در کار قاچاق این حیوانات هستند و به کمک بازار فروش غیرقانونی و به ظاهر مخفی که برای این منظور دایر شده، به فروش محصولات عجیب و غریب خود(!) مشغول اند؛ تجارتی شوم که از هر جهت به آن نگاه کنیم، هم غیر قانونی است و هم اشکالات فراوان دیگری دارد اما ظاهرا کسی به فکر مقابله با آن نیست!
این را میشود از صفحات برخی بازیگران و افراد مشهور در دنیای مجازی هم فهمید که با نسخهی خانگی حیواناتی که جهان عادت دارند در قاب حیات وحش تماشایشان کنند، عکس میگیرند و هوادارانشان را تهییج میکنند؛ عکس هایی که نوعی تفاخر در داشتن حیوانات هم در آن به چشم میخورد تا تکرارشان در صفحات اجتماعی افراد مشهور در شبکه های اجتماعی مختلف، ثابت کند چشم و هم چشمی این ستاره های پوشالی، تأثیر زیادی در پر رونق شدن بازار غیر علنیِ خرید و فروش حیوانات دارد.
البته تنها این سلبریتی ها نیستند که صفحات اجتماعی شان را با حیوانات تزئین میکنند، زیرا جز ایشان، عدهای کسب و کارشان همین کار شده؛ آنهایی که پیشتر از تمرکزشان در بازار مولوی تهران داستان ها منتشر میشد و میگفتند در بساطشان همه جور حیوانی میشود یافت و بعد مسئولان ظفرمندانه خبر دادند که بساطشان را برچیدهاند و حالا معلوم میشود که کوچ کرده بودند.
کوچ به دنیای مجازی و نرم افزارهای ارتباطی تلفن همراه که در محدوده مجاز و غیر مجاز قرار دارند و ظاهرا برخی مطالب در آنها هرگز رصد نمیشوند که اگر میشدند، دلالان و قاچاقچیان حیوانات و شکارچیان غیر مجاز جرأت نمیکردند که کردار خلاف قانونشان را در آنها جار بزنند و به صفحاتشان، شماره تلفن و مشخصات ضمیمه کنند؛ یعنی تجارتی با بی پروایی کامل در صفحات عمومی و نه خصوصی!
به این تصاویر دقت کنید تا متوجه عمق فاجعه شوید؛ تصاویری که مجبوریم مشخصات مندرج در آنها را پنهان کنیم تا مبادا ناخواسته برای این تاجران غیرقانونی تبلیغ کرده باشیم! میگوییم تبلیغ چون بارها شنونده فعالان حیات وحش در این باره بودهایم؛ فعالانی که میگویند بسیاری از این فروشندگان را به مسئولان معرفی کرده و اطلاعاتشان را گزارش کردهاند، به این امید که با همکاری با نهادهای مختلف، بساطشان برچیده شود ولی این گونه نشده است.
چرایش را هم نمیدانند؛ درست مثل ما که سعی داریم با انتشار این تصاویر، تیری در تاریکی بیندازیم، بلکه به هدف اصابت کند و مانع از آن شود که بازار مجازی مولوی، بر خلاف نسخه واقعی آن، با هیچ تهدیدی مواجه نشده و کماکان به کار خود ادامه دهد!