مهرماه سال جاری 140 مدرسه ساخته شده توسط ستاد اجرایی فرمان حضرت امام (ره) در 31 استان کشور با ظرفیت 844 کلاس درس پذیرای دانش آموزان مناطق کمتر توسعه یافته کشور خواهند بود.
به گزارش خبرنگار تابناک، رییس ستاد اجرای فرمان حضرت امام (ره) در مراسم افتتاحیه و آغاز بهره برداری از این مدارس که به با حضور رییس دفتر مقام معظم رهبری، معاون اجرایی رییس جمهور و وزیر آموزش و پرورش به طور همزمان در استان های مختلف انجام شد، اظهار کرد: مدارس « برکت» با اخرین استاندارهای ساخته شده است و تاکنون 560 مدرسته توسط این ستاد به بهره برداری رسیده است.
وی با بیان اینکه برای این 140 مدرسه 555 میلیارد ریال اعتبار صرف شده است، افزود: این مدارس پذیرای 18 هزار و 750 دانشآموز خواهند بود و ان شاءالله همه دانشآموزانی که در این مدارس تحصیل میکنند خدمتگزار صدیق جمهوری اسلامی باشند.
وی با تاکید بر اینکه راهبرد اصلی ستاد اجرای فرمان امام (ره) رفع محرومیت از طریق توانمندسازی اقتصادی است، اظهار کرد: با توجه به تاکیدات مقام معظم رهبری مبنی بر اقتصاد مقاومتی، سعی داشته ایم تا تمام فعالیتهای ستاد منطبق با چارچوب اقتصاد مقاومتی باشد و امروز می توانیم ادعا کنیم بیش از 75 درصد فعالیتهای ما منطبق با بخشنامه ابلاغی اقتصاد مقاومتی است و امیدواریم 25 درصد باقی مانده ظرف یکسال آینده در این مسیر قرار گیرد.
رییس ستاد اجرای فرمان حضرت امام (ره) خاطر نشان کرد، این ستاد با هدف شناسایی فرصت های بخش خصوصی به عنوان موتور توانمندسازی اقتصادی در مناطق کمتر توسعه یافته کشور از طریق بنیاد برکت در راه اندازی طرح های عمرانی، زیربنایی اقتصادی، مدرسه سازی و تاسیس و توسعه پروژه های اقتصادی در بخش های کشاورزی و صنعتی نیز به گونه ای عمل می کند که پروژه ها، دارای تاثیر کلی بر توسعه اقتصادی مناطق محروم و کمتر توسعه یافته کشور، افزایش فرصت های شغلی، توسعه کارآفرینی، فقر زدایی و جلوگیری از مهاجرت نیروهای محلی داشته باشند.
وی افزود: یکی از علل موفقیت این ستاد در توانمندسازی اقتصادی اقشار محروم، واگذاری امور و عدم دخالت در مدیریت و مالکیت بنگاههایی است که ایجاد کردهایم به گونه ای که از 215 طرحی که طی چند سال گذشته در مناطق محروم آغاز کردیم، در 100 پروژه حضور نداریم.
وی با انتقاد از اجرایی نشدن کامل اصل 44 قانون اساسی و واگذاری فعالیت های دولتی به بخش خصوصی و مردم، تصریح کرد: مهمترین بخش اقتصاد مقاومتی، مردمی کردن اقتصاد است و توانمندسازی افراد و مشارکت دادن آنها در امور اقتصادی. برهمین اساس هم در پروژه هایی که داشته وداریم و 3 هزار و 259 میلیارد تومان سرمایهگذاری در این بخش انجام شده است و 140 هزار فرصت شغلی ایجاد کرده ایم.
مخبر خاطر نشان کرد که از سوی ستاد متبوعش در حال حاضر نزدیک به 400 مسجد و حسینیه یا تکمیل شدهاند یا در دست تکمیل هستند و به 17 هزار نفر وام قرضالحسنه اعطا شده است و 150 هزار مستعضف را در روستاها تحت پوشش بیمه تکمیلی بردیم
وی با اشاره به فعالیت های درمانی ستاد اجرای فرمان حضرت امام (ره) افزود: هزار زوج نابارور که توانمندی مالی نداشتند در روستاها هدفگذاری کردیم که تاکنون امکان درمان برای 300 زوج فراهم شده است. همچنین تا سال آینده 10 بیمارستان با هزار تخت بیمارستانی تکمیل میشود و به وزارت بهداشت و درمان تحویل می دهیم. همچنین 18 هزار کودک یتیم زیر 10 سال را از طریق کمیته امداد تحت پوشش بردیم.
مخبر با اشاره به تاکیدات مقام معظم رهبری مبنی بر حفظ محیط زیست، از شروع فعالیت در حوزه جنگلکاری در هزار هکتار زمینهای تهران خبر داد و گفت: همچنین از سوی این ستاد، تامین نسخه 30 هزار بیمار صعبالعلاج انجام شده و تفاهمنامهای با کمیته امداد برای اعطای دو هزار جهیزیه به دو هزار زوج جوان داریم.
بنابر این گزارش، حجتالاسلام والمسلمین محمدی گلپایگانی، رییس دفتر مقام معظم رهبری نیزدر این مراسم اظهار کرد: باید مراکز آموزشی، حوزههای علمیه و دانشگاهها در هدایت، راهنمایی و تربیت نسل آینده احساس مسوولیت کنند.
وی با بیان اینکه 140 مدرسه ای که ستاد اجرای فرمان امام (ره) ساخته و در اختیار آموزش و پرورش قرار می دهد، خدمت بزرگی است، افزود: تقارن آغاز بهره برداری این مدارس را با سالروز ازدواج حضرت علی (ع) و حضرت فاطمه (س) را به فال نیک می گیریم.
وی اظهار کرد: آموزش و پرورش اهمیت بسیار بالایی دارد چرا که امروز بیش از 40 میلیون مخاطب دارد و ما باید آسیبهای پیش رو را بشناسیم. چند روز گذشته در محضر رهبری جلسهای متشکل از سران سه قوه و مقامات دیگر در باب خطراتی که فضاهای مجازی برای نسل جوان دارند، تشکیل شد و باید گفت که خطر جدی است.
رییس دفتر مقام معظم رهبری با بیان اینکه دشمن در خانههای مردم نفوذ کرده و در حال مختل کردن ارتباط اعضای خانواده با یکدیگر است، گفت: در یک خانواده چهار الی پنج نفری، وقتی پدر به منزل میآید میبیند که هر کدام از فرزندان در گوشهای نشستند و یک گوشی در دستشان است که اینها ارتباط را منفصل می کند.
وی به وضعیت موادمخدر در کشور نیز اشاره و عنوان کرد: اکنون داد مسوولان برای وضعیت موادمخدر بلند است و متاسفانه به مراکز آموزشی هم کشیده شده است؛ خطر بزرگی که نسلی را از بین میبرد. بسیار خانوادهها را میشناسیم که یک معتاد بنیان خانوادهاش را از هم گسیخته است.
رییس دفتر مقام معظم رهبری ضمن تاکید بر اینکه باید مراکز آموزشی ، حوزههای علمیه، دانشگاه در هدایت، راهنمایی و تربیت نسل آینده، احساس مسوولیت کرده و کمک کنند، گفت: یک حلقه مفقوده داریم که آن هم این است که نسل قدیم در حال از بین رفتن است. اکنون چه تعداد از مسوولان اوایل انقلاب که یار امام بودند، باقی ماندهاند. نسل در حال عوض شدن است و این نسل جدید نه حضرت امام (ره) را دیدهاند و نه مظاهر فسادهای قبل از انقلاب را دیدهاند.
در این مراسم همچنین محمد شریعتمداری، معاون اجرایی رییس جمهوری نیز اظهار کرد: در ابتدای فعالیت دولت با 70 هزار پروژه نیمه کاره مواجه بودیم که برای تکمیل آن بالغ بر 400 هزار میلیارد تومان اعتبار نیاز بود و برای حل این مشکل، سیاست جلب مشارکت نهادهای عمومی غیردولتی در پیش گرفته شد.
وی با اشاره به بهره بردای 140 مدرسه « برکت » گفت: باید شاکر خداوند بود که ستاد اجرایی فرمان امام (ره) در جایگاهی قرار دارد که خدماتش در گوشه و کنار کشور به مناطق محروم غیرقابل انکار است،
شریعتمداری افزود: بنیاد برکت که وابسته به ستاد اجرایی فرمان حضرت امام (ره) است از همراهان ما در این مسیر است و با هدفمند توامندسازی اقتصادی محرومان فعالیتهایی را شکل داده است. باید ترتیبی اتخاذ کرد که منابع موجود به سمت توانمندسازی، اقتصادی اقشار محروم سوق پیدا کند.
براساس این گزراش وزیر آموزش و پرورش نیز در این مراسم با بیان اینکه 1300 پروژه آموزشی جدید با بیش از 8 هزار کلاس درس و یک میلیون و 350 هزار متر مربع زیربنا تکمیل است و از ابتدای مهر پذیرای دانشآموزان خواهد بود، گفت: برای این امر بیش از هزار میلیارد اعتبار صرف شده است که بیش از 20 درصد آن توسط مردم و نهادهای بیرون از آموزش و پرورش از جمله بنیاد برکت آماده شده است.
وی خاطر نشان کرد: امسال علیرغم آنکه دولت با مشکلات اعتباری روبهرو بود در 5 ماه اول بیش از 93 درصد اعتبارات عمرانی آموزش و پرورش تخصیص یافته که یک امر بیسابقه است.
فانی پیشبینی کرد تا پایان سال جاری، 700 مدرسه دیگر به مجموعه مدارس آموزش و پروش اضافه شود.
وی در پایان ابرازامیدواری کرد اقدامات خوب بنیاد برکت بیش از پیش ادامه یابد و بتوانیم سیاست توسعه مشارکت در آموزش و پرورش را بیش از گذشته شاهد باشیم چرا که معتقدیم همه باید به آموزش و پرورش کمک کنند. این وزارتخانه به تنهایی قادر به اداره امور آموزشی و تربیتی 13 میلیون دانشآموز نیست.