یکی
از شهروندان ایلامی در گفتگو با خبرنگار تابناک ایلام گفت: میزان بهای برق
مصرفی که در قبض آخرین دوره درج شده است نسبت به دوره های قبل افزایش زیادی
داشته است که باوضعیت پیش آمده توان پرداخت این مبلغ را بصورت یک جا نداریم.
یکی دیگر از شهروندان که مدیر یک موسسه غیردولتی بود دراین باره گفت: در قبض این دوره شاهد افزایش چند برابری بهای برق مصرفی هستیم این درحالیست که در طول شبانه روز ما فقط 5ساعت از کولر آبی ودو دستگاه رایانه استفاده می کنیم و19ساعت عملا از برق استفاده ای نمی کنیم چرا باید مبلغ 270هزارتومان پرداخت کنیم؟ و این افزایش بها چه معنایی دارد؟
مشاهدات میدانی خبرنگار ما نیز موید این حقیقت است که در آخرین دوره منتهی به فصل تابستان بهای برق مشترکین ایلامی با افزایش چشمگیری روبرو بوده است که عملا با ادعای مسئولین شرکت توزیع برق در تضاد می باشد.وی از گمرک ایران درخواست کرد با
کامیوندارانی که برای رونق صادرات و ترانزیت، شبانه روز در جاده های بیابانی و پر
خطر تلاش می کنند و هزینه های سربار فراوانی بر آنها تحمیل می شود، بیشتر همراهی
کنند و از اعمال مقرراتی که قابل تعبیر است و در سایر نقاط
مرزی با این شدت عمل نمی شود سبقت نگیرند تا اقتصاد منطقه و کامیونداران، هم سالم
بچرخد و هم توسعه یابد و از این طریق درآمدهای گمرکی نیز تقویت شود.
همه ساله با آغاز فصل سرما و یخ بندان به خصوص در مناطق سردسیر و کوهستانی یکی از مهمترین مشکلات مردم قطع پی در پی جریان گاز است این مناطق که در این فصل به خاطر سرمای هوا به شدت به سوخت و انرژی نیازمند می شوند در اوج سرما و نیازمندی با قطع گاز روبرو شده که مشکلات فراوانی را برای مردم به وجود می آورد.
مدیرعامل شرگت گاز خراسان شمالی در گفتگو با تابناک خراسان شمالی، با اشاره به اینکه تا ابتدای تشکیل استان 9 شهر و 26 روستای استان معادل 69 درصد جمعیت شهری و 12 درصد جمعیت روستایی از نعمت گاز بهره مند بودند،افزود: در حال حاضر 21 شهر و 421 روستای استان معادل 99.5 درصد جمعیت شهری و 67 درصد جمعیت روستایی از نعمت گاز بهره مند هستند.
عرب مقصودی با اشاره به کمک رسانی به استان های همجوار مانند گلستان در بحران سال 86 که باعث قطع گاز در بسیاری از مناطق شمالی کشور شد،افزود:با توجه به اینکه در استان قطع گاز نداشتیم؛ اما برای پیشگیری از بروز این اتفاقات شرکت گاز استان با مشارکت شرکت توسعه گاز، محور جنوبی را با اجرای خط انتقال 48 اینچ خراسان رضوی منتقل شده وخط انتقال 42 اینچی به طول 108 کیلومتر از سنگ بست تا ایستگاه تقویت فشار دشت اجرای شد که با اتصال آن به خط انتقال 30 اینچ امکان بهره برداری از گاز جنوب نیز برای استان مقدور شد و علاوه بر محور انتقال گاز سرخس نکا و میامی دشت هم اکنون استان می تواند از محور جنوبی که از خطوط سراسری می باشد استفاده کند.
دستان و نخها در پوست گردو؛ یونسکو به دنبال ثبت فرش ابریشم
فرش دوروی ابریشم یک فرش خاص با شرایط خاص می باشد که از حیث نوع تکنیک و ظرافت، نقش و نگاره ها و ترکیب بندی و رنگ یک هنر شاخص در ایران و جهان می باشد که قريب به اتفاق توليدات آن در شهرستان راز و جرگلان انجام مي شود و بافندگان اين فرش نفيس در اين بخش به طور عموم در روستاي «دويدوخ» ساکن هستند و در حال حاضر 300 نفر در این روستا مشغول به فعالیت در این حرفه می باشند.
مجتبی مهرآبادی، در گفتگو با تابناک خراسان شمالی، گفت: فرش دوروی ابریشم یک فرش خاص با شرایط خاص می باشد که از حیث نوع تکنیک و ظرافت یک هنر شاخص در ایران و جهان می باشد که در سبد خانوار کشورمان جزو کالاهای غیر ضروری محسوب می شود.
مهرآبادی با بیان اینکه ثبت فرش دورو در یونسکو برای حفظ ارزش فرهنگی و ملی و بین المللی، امر بسیار مهمی تلقی می شود، ادامه داد: ثبت این هنر ظریف دردی را برای تجارت دوا نخواهد کرد و ما باید برنامه های دقیق تری برای بهبود وضعیت تجارت و فروش این فرش داشته باشیم تا تولیدکنندگان بدون اطلاعات دقیق و شفاف، تولید کورکورانه و خودسرانه نداشته باشند.
وی به تحول ایجاد شده در زندگی روزمره روستائیان و در مقابل پایبند بودن بافندگان به اصالت فرش این خطه و جلوگیری از تغییر طرح ها ، اندازه و رنگ فرش استان اشاره کرد و گفت: فرش دوروی خراسان شمالی در حال ثبت در کتابخانه اسناد ملی به عنوان نشان شاخص منطقه ای فرش در ایران می باشد.
به گفته عباسپور، مسوول حوزه فرش اداره کل صنعت، معدن و تجارت خراسان شمالی، فرش ترکمن و فرش کردی استان در مرحله ثبت در یونسکو می باشد و ثبت جهانی فرش دوروی تمام ابریشم به نام ایران و روستای دویدوخ نیز باعث ماندگار شدن این هنر به نام این منطقه و جلوگیری از دست اندازی دیگر کشورها به تملک آن خواهد شد.طی هفته های گذشته بحث احداث آزادراه نوکنده به آشخانه مطرح بوده بطوریکه در مصاحبه تابناک خراسان شمالی با موسی الرضا ثروتی، نماینده 5 شهرستان استان در مجلس، به معطلی و عدم تعیین تکلیف احداث آن اشاره شده است.
نماینده مردم شهرستان های بجنورد، مانه و سملقان، راز و جرگلان، گرمه و جاجرم در مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه طرح احداث آزاد راه مشهد به گرگان از 5 سال گذشته مصوب شده است، گفت: ماجرای پشت پرده بلاتکلیفی پروژه آزاد راه مشهد- گرگان به واگذاری این طرح به بخش خصوصی بر میگردد که هنوز محقق نشده است.
موسی الرضا ثروتی افزود: پروژه آزاد راه محور مشهد به گرگان در 3 قطعه گرگان – آشخانه، مشهد- قوچان و آشخانه به قوچان مصوب شده است و در حال حاضر مانند خیلی از پروژه های دیگر سرگردان و بلاتکیف می باشد.
این روزها کشمکش های سیاسی، مانع پیشرفت شهرستانهای استان شده است، به طوری که بجنورد پس از گذشت 4 ماه و راز و جرگلان حدود 9 ماه است که بدون فرماندار هستند. شهرستان بجنورد به عنوان مرکز خراسان شمالی از خرداد ماه سال جاری فاقد فرماندار می باشد و راز و جرگلان نیز که محرومترین شهرستان استان است و وجود فرماندار در این منطقه بیش از هر جای دیگری احساس میشود، از دی ماه سال گذشته بدون فرماندار به سر می برد.فاطمی کیا یادآور شد: اجرای طرح از سال سال پیش شروع شده و امسال برای چهارمین سال متوالی اجرا می شود. از دو ماه قبل نسبت به انجام عملیات اصلی برای پرداختن به کارهای طرح اقدام می کنیم. ولی برنامه ریزی ها و هماهنگی ها در طول سال انجام می شود. سال اول طرح اطعام برای هفت هزار نفر، سال دوم ۱۰ هزار نفر، سال های سوم و امسال نیز برای ۱۴ هزار نفر اجرا می شود. همچنین مشابه این طرح در سجادیه کوت عبداله برای ۱۴ هزار نفر اجرا می شود.
کارون همچنان مقصد فاضلاب شهری و کشاورزی است
در حالی که ورود فاضلاب های شهری و پساب های کشاورزی و صنعتی روز به روز وضعیت رودخانه کارون را بغرنج تر می کند معاون عمرانی استاندار خوزستان از بدهی 670میلیارد تومانی شرکت آب و فاضلاب خوزستان خبر می دهد.
معاون عمرانی استاندار خوزستان در گفتگو با خبرنگار تابناک خوزستان، درباره مشکل ورود فاضلاب شهری به رودخانه کارون گفت: متاسفانه به دلیل بدهی بالای 670 میلیارد تومانی شرکت آب و فاضلاب استان به پیمانکاران و مشاوران پروژه های بسیاری از طرح های عمرانی روی زمین مانده است. استاندار خوزستان در حضور وزیر نیرو مذاکرات خوبی با معاون اول رئیس جمهور در این خصوص داشتند.
وی تاکید کرد: باید یک بسته حل مشکلات آب و فاضلاب خوزستان تهیه شود اما تا زمانی که این بدهی ها وجود داشته باشند نمی توان کاری انجام داد. حل مشکل فاضلاب شهر اهواز نزدیک به هزار میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد. وزارت نیرو قرار شده که از اعتبارات خود مبلغ 40 میلیارد تومان برای اتمام پروژه تصفیه خانه فاضلاب شرق اهواز اختصاص دهد.
احمدرضا لاهیجان زاده مدیرکل حفاظت محیط زیست استان خوزستان هم در گفتگو با تابناک خوزستان، گفت: در بحث مدیریت فاضلاب شهری اقدامات خوبی از جمله انتقال فاضلاب به شرق اهواز و احداث دو تصفیه خانه فاصلاب در شهرهای دزفول و شوشتر انجام شده است اما این اقدامات کافی نیستند.
لاهیجان زاده درباره آخرین وضعیت تصفیه خانه فاضلاب شهر اهواز گفت: این تصفیه خانه یکی از مجهزترین و پیشرفته ترین تصفیه خانه های فاضلاب در خاورمیانه است که درحال حاضر با 80 درصد پیشرفت فیزیکی در شهر اهواز در حال احداث است. اگر 50 میلیارد تومان اعتبار موردنیاز این پروژه تامین شود تا یکسال آینده شاهد بهره برداری از آن خواهیم بود. این تصفیه خانه می تواند در روز حجمی بالغ بر 130 هزار متر مکعب فاضلاب را تصفیه کند.
نقطه سیاهی در تاریخ شیراز
حدود یک سال است که فاجعه ای در شیراز در حال رخ دادن است و شاید این برهه زمانی تبدیل به نقطه سیاهی در تاریخ شیراز شود.سخن از تخریب 87 خانه تاریخی و چندین حمام و مسجد قدیمی با ارزش است که قرار است بر این تعداد افزوده بشود...در 57 هکتار از بافت تاریخی شیراز927 خانه تاریخی و هزار و 236 خانواده وجود دارد که بیش از 500 خانه آن به لحاظ تاریخی و تزئینات منحصر بفرد آیینه کاری شیرازی در حد فوق العاده است. همچنین در این محدوده تعداد زیادی خانه در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده است.
هیئت دولت در سفر اخیر خود به استان فارس تصویب کرد تا 57 هکتار از بافت تاریخی اطراف آرامگاه شاهچراغ نوسازی و بهسازی شود.اما انگار آقایان واژه بهسازی را در این مصوبه ندیده اند.
تابناک فارس گزارش داد، طرح های مسکن مهر شیراز در شهر صدرا در غرب شیراز؛لپویی در شمال شیراز وروستای سلطان آباد در شرق شیراز اجرا می شوند و نکته مهم در مورد آنها در نظر نداشتن فضای آموزشی برای این طرح است. مسأله آنجا مهم می شود که جمعیت وارد شده به این مجتمع های مسکونی را در نظر بگیریم. کمبود فضای آموزشی در شهر صدرا از گذشته مطرح بوده.یعنی زمانی که هنوز مسکن مهر در صدرا نبوده و جمعیت این شهر حدود 40 هزار نفر بوده است.
حالا اما نزدیک به 35 هزار واحد مسکن مهر ساخته و یا در حال ساخته شدن است و این یعنی جمعیت شهر صدرا در زمانی بسیار کوتاه بیش از 2 برابر خواهد شد و به 100 هزار نفر خواهد رسید و این در حالی است که هیچ فکری برای تأمین فضای آموزشی این 35 هزار واحد نشده.
یعنی وضعیت آموزشی صدرا می شود قوز بالای قوز و این واقعاً یک بحران است و معلوم نیست چه برنامه ای برای این بحران ریخته شده است؟
مدیرکل نوسازی مدارس فارس می گوید: برای 35 هزار واحد مسکونی جدید طرح های مهر صدرا، حدود 70 باب مدرسه با افزون بر 600 تا 700 کلاس درس نیاز است اما نفرمودند که برای ساخت این 70 باب چه برنامه ای ریخته شده و آیا اصلاً عزمی برای ساخت این تعداد مدرسه وجود دارد؟ هرچند همه می دانیم که اینجا ایران است و غیر ممکن است 70 باب مدرسه همزمان با تحویل 35 هزار واحد مسکن مهر آماده شود. مشکل فضای آموزشی محدود به صدرا نیست و مسکن مهر لپویی در 25 کیلومتری شمال شیراز نیز با این مشکل مواجهند.