ساخت دروازه استانبول در تبریز!
تابناک آذربایجان شرقی گزارش میدهد، صادق نجفی شهردار تبریز با بیان اینکه شهرداری تبریز قصد دارد ورودیهای جادهای را به یکی از مهمترین و زیباترین اماکن دیدنی کلانشهر تبریز تبدیل کند گفت: باید تعریض معابر، ایجاد فضای سبز، بدنهسازی و جمعآوری المانهای زائد در اولویت شهرداریهای مناطق مربوطه قرار گیرد.
شهردار تبریز در ادامه سخنان خود با اشاره به قرار گرفتن پایانههای ریلی و هوایی در حوزه منطقه 6 گفت: پیشنهاد ایجاد بازارچههای دائمی، پارک سوار و امکانات تفریحی در این اماکن بررسی میشود.
وی با اشاره به مشکلات موجود در حوزه منطقه 6، بر لزوم توجه به سرمایهگذاریهای بخش خصوصی و نیز جذب سرمایه گذاران خارجی تاکید کرد.
حمام موقوفه «ملاصدرا» معروف به «بهشت» يكي از دهها اثر تاريخي شهر گلپايگان است كه بازيچه برخي افكار كوتاه قد شده است و براي ماندن جان ميكند.
در اين راستا برخي از شهروندان گلپايگان با پيگيريهاي خود سعي بر حفط اين حمام تاريخي و تبديل آن به نقطه گردشگري براي شهرشان دارند و اين در حالي است كه برخي ديگر از شهروندان براي جلوكيري از ايجاد تردد گردشگران روبروي درب منازلشان قصد برنامهريزي براي تخريب اين حمام و تبديل آن به فضاي سبز را دارند.
عبدالله عباسي،عضو هيات امناي حمام تاريخي «بهشت» با انتقاد از روند توجه اداره اوقاف و امور خيريه شهرستان گلپايگان و ميراث فرهنگي اين شهرستان در خصوص نظارت بر وضعيت اين حمام تاريخي ميگويد: حدود 10 سال است كه اين حمام مامني براي معتادان شده است و بارهاي اين موضوع را در مراسمهاي مختلف گوشزد كردهايم.
وي به برخي تصميمات قبلي گرفته شده در خصوص اين حمام و تبديل آن به خوابگاه دانشجويي در 6 سال گذشته اشاره ميكند و ميافزايد: حدود 6 سال گذشته يكي از خيران استان قصد تبديل اين حمام به خوابگاه دانشجويي را داشت كه به دليل برخي كارشكنيها اجراي اين طرح محقق نشد و اين اثر همچنان در وضعيت بحراني ماند.
موفقیت طرح پاكبان محرم و استقبال شهروندان و مسوولان
کارشناسان اجتماعی و شهری معتقدند مشارکت شهروندان در امور شهری تاثیر بسیار تعیین کننده ای در پیشبرد اهداف و اقدامات شهری دارد و راه حل جلب این مشارکت، تقویت حس تعلق به شهر در شهروندان است. هویتبخشیدن به شهر و درگیرکردن فعالانه نسلهای جدید و قدیم در ارتقای وجهه شهر از کارهای موثر دیگر در جلب مشارکت شهروندان است.
شهر خانه شهروندان است و دخالت دادن شهروندان در مسائل شهرشان لازمه بهبود فرهنگ شهروندی است. شهردار اردبیل در زمان روی کار آمدن با اشرافیت به این موضوع، توسعه اجتماعی–فرهنگی را سرلوحه برنامه های خود در شهرداری اردبیل عنوان کرد که نمونه های عملی شده چون طرح «پاکبان محرم» نشان از عزم «حمید لطف اللهیان» برای تحقق این اولویت مهم است.
چهره متفاوت محرم امسال با حضور «پاکبانان محرم»
در ماه محرم همزمان با سوگواری سالار شهیدان یک حرکت مثبت و فرهنگی دیگر از سوی شهرداری اردبیل در جلب مشارکت شهروندان در امور شهری را شاهد بودیم. طرح «پاکبان محرم» برای اولین بار با حضور داوطلبانه جوانان و فرهیختگان شهر در میان انبوه عزاداران اجرا شد که توجه شهروندان حاضر در معابر را به حفظ پاکیزگی شهر جلب می کرد.
پاکبانان محرم امسال در سطح شهر اردبیل در روزهای تاسوعا و عاشورا با کاورهای سبز رنگ با دستکش در یک دست و کیسه زباله در دستی دیگر اقدام به جمع آوری زباله های سطح شهر در مسیر حرکت دسته های عزاداری می کردند.
این طرح با مشارکت شهرداری اردبیل و فعالان محیط زیست توانست نقطه عطفی در راستای فرهنگ سازی شهروندی و اتفاقی متفاوت در محرم سال 94 اردبیل باشد.
استقبال شهروندان از طرح پاکبان محرم
به گزارش تابناک اردبیل، یکی از شهروندان با مشاهده این حرکت پاکبانان در جمع آوری زباله هایی که اغلب ظروف یکبار مصرف بود و چهره شهر را آشفته کرده بود، اظهار کرد: با دیدن حرکت یکی از پاکبانان که لیوان یکبار مصرف رها شده از سوی یکی از شهروندان را از زمین برداشت، زشتی این کار را بیشتر درک کردم و کاملا مشخص بود که شخصی این کار را انجام داده بود از کار خود شرمگین و پشیمان شد.
وی افزود: فکر می کنم دیگر شهروندان نیز با دیدن این صحنه احساس مسوولیت شان در قبال شهر بیشتر شود.
بانوی شهروند دیگر حضور پاکبانان در سطح شهر در تاسوعا و عاشورای حسینی را یک حرکت مثبت فرهنگی در جهت آگاهسازی شهروندان از مسوولیت شان در قبال شهر برشمرد و افزود: امیدواریم تداوم چنین برنامه هایی باعث ارتقا فرهنگ شهروندی شود.
امام جمعه طبس گفت: بنده با پرواز عازم تهران بودم و می خواستم به قم بروم اما با تاکیدات آقایان من سفرخود را لغو کردم. اما جناب وزیر طبق برنامه، از فرودگاه به مزارشهدا و زیارت امام زاده رفتند و بعد برای سخنرانی در جمع مردم طبس حاضر شدند، اما در حین سخنرانی وزیر ناگهان اعلام کردند که باید سخنرانی زود تمام شود تا ایشان در ساعت هشت و نیم عازم تهران شوند و اگر دیرتر به فرودگاه برسند به هواپیما اجازه پرواز در شب داده نمیشود.
حجت الاسلام مهاجریان مقدم با تاکید براینکه این لغو شدن برنامه ها از سوی یک مسوول کشوری پیامد خوبی ندارد، تصریح کرد: در سفر ایشان از ائمه جمعه، مدیرکلها و مسوولان استانی دعوت شده بود و این لغو شدن که لطمه شدیدی به روحیه دعوت شدگان زد، نشان از این دارد که برنامه ریزی دقیق و حساب شده ای در کار نبوده است.
وی همچنین اذعان کرد: حتی اگر آقای رئیس جمهور هم با ایشان کار داشتند با این عجله و اجرای ناتمام سفر و برنامهها به این کیفیت، به جای اینکه ثمرات مثبت داشته باشد ثمرات منفی برای مسوولان دارد. آقای عبدالله زاده، مسوول سفر وزیرکشور و برنامهریزی برای سفر ایشان بود و شاید هماهنگی های دیگر انجام نشده بوده و همین هم باعث شده بود که مسافرت ابتر و ناقص بماند.
نتیجه بدگمانی به کاندیدا شدن در انتخابات چیست؟!
تابناک خراسان رضوی، محمد سعید احدیان در صفحه اینستاگرام خود نوشت: «این
روزها شایعه کاندیداتوری من در انتخابات مجلس در برخی فضاها مطرح است و
برخی در این باره از من سوال می کنند. در پاسخ باید بگویم که بنده بنای
شرکت در انتخابات نداشته و ندارم.»
وی افزود: «البته نه به این
دلیل که این مساله را کاری مذموم می دانم؛ اصولا یکی از انتقادهای همیشگی
من نسبت به فضای عمومی موجود مبنی بر "بد تصویر کردن ورود به فعالیتهای
انتخاباتی" است، الان اینگونه است که اگر فردی تصمیم ورود به عرصه انتخابات
داشته باشد، چنان در گمانه زنی ها درباره اش حرف می زنند که گویا دارد کار
بدی می کند، نتیجه این فضا این میشود که افراد متخصص و متعهد رغبت کمی
برای حضور در این فضا می کنند. چون در مجلس مثلا در مقایسه با استادی
دانشگاه هم منافع مادی خوبتری ندارد و هم دردسرهای خیلی بیشتری وجود دارد،
به همین دلیل برای متعهدان غیر توانمند یا افراد غیر سالم، میدان خالی
میماند که نتیجه آن لطمات بزرگ به مردم و انقلاب است.»
مدیرعامل
موسسه فرهنگی هنری خراسان و مدیر مسئول روزنامه خراسان در ادامه نوشته است:
«لذا اگر روزی به جمع بندی برای حضور برسم برای شکستن این فضا، صریح و
شفاف و با قدرت وارد عرصه خواهم شد، اما واقعیت این است که جمع بندی قطعی
دارم که این دوره نباید وارد عرصه انتخابات شوم و تکلیفم را این می دانم که
بارهایی که الان به دوشم هست را به جایی برسانم.»
از تقدیر گزینشی از رسانهها تا وعده برخورد با سوءاستفاده انتخاباتی از امکانات شهرداری مشهد
تابناک خراسان رضوی گزارش داد، تقدیر از فعالیت های مثبت و سازنده رویکرد حسنه ای است که به عنوان ابزاری انگیزهافزا می تواند مورد توجه باشد هرچند در صورت عدم رعایت عدالت و برخورد سلیقه ای یا بدون ارائه توضیح کامل و درغیاب اطلاعرسانی شاخصهای مشخص، هرگونه انتخاب ممکن است اثری معکوس داشته و اتفاقا تبعیض آمیز به نظر رسیده و دلسرد کننده یا تخریب و تخدیرگر شود.
شورای اسلامی شهر مشهد امسال ، خلاف سال گذشته که از رسانه های مختلف با گرایشات متفاوت قدرشناسی کرد، در روز پنجشنبه 21 ماه جاری صرفا تعداد بسیار محدودی از نمایندگان رسانه ها را برای تقدیر دعوت نمود و بسیاری از افراد و به ویژه منتقدان برای این جلسه مورد دعوت قرار نگرفتند.
بنابراین گزارش، تابناک رضوی، خبرآنلاین، جوان، خبر 8، مشهد تریبون، هفته نامه مکتوب، صبح توس، مشهد پیام، ایلنا، روزنامه ایران، روزنامه مردم سالاری و ... رسانه هایی بودند که علی رغم پوشش وسیع اخبار شورای شهر و انتقال نظرات بسیاری از اعضای شورا در مقاطع مختلف به افکار عمومی در قالب گزارش، خبر و مصاحبه و یادداشت مورد دعوت و تقدیر قرار نگرفتند.
همچنین شنیده های خبرنگار ما حاکی از آن است که نام یکی از منتقدین مدیریت شهری که در ماههای اخیر نقدهای ویژه ای به مدیریت شهری وارد کرده بود نیز در لیست تقدیر بوده که در دقیقه 90 ، خط خورده است.
در حاشیه این جلسه البته محسن انتظاری هروی طی سخنانی ارزشمند در تالار شهر که ایسنا آن را منتشر کرد، اظهار کرده است: بر اساس قانون ورود تمام دستگاه های دولتی و غیر دولتی مانند شهرداری ها به حوزه انتخابات کاملا منع شده و این موضوع مورد توجه اعضای شورا و شهرداری و شخص شهردار نیز است و هیچ کسی حق ندارد از امکانات شهرداری در زمینه انتخابات سوء استفاده کند.
بودجه خنده دار برای احیای دریاچه های فارس
مظلومیت های متعدد و فراوان استان فارس طی 3 دهه اخیر بسیار زجرآور و دردناک است.از صنعت و معدن و اقتصاد، تا تجارت و محیط زیست و خلاصه همه چیز.
به گزارش تابناک فارس؛ مسئولان مدام از تلاش برای رفع این مظلومیت ها و محرومیت ها می گویند و گاهاً خودشان ازین اوضاع شاکی هستند؛ اما باز هم مشکلات رفع نمی شود.
با این اوصاف 2 شائبه به وجود می آید.یا همه این اتفاقات حاصل بی کفایتی مسئولان استان در طول این 3 دهه است و یا واقعا دست هایی پنهان و قدرتمند در کارند و نمی خواهند این استان پرپتانسل و ارزشمند به جایگاهی که استحقاقش را دارد برسد. تابناک فارس مدتی پیش به اعمال تبعیض و بی توجهی به دریاچه های استان فارس پرداخت.استانی که دارای بیشترین تعداد دریاچه های دائمی در کشور است.
دریاچه های آب شور استان شامل دریاچه مهارلو، بختگان، طشک و هیرم است و دریاچه های آب شیرین استان شامل دریاچه پریشان، تالاب ارژن، دریاچه برم شور، دریاچه کافتر، دریاچه هفت برم ، دریاچه سد درودزن ، دریاچه سدملاصدرا ودریاچه سد سیوند می باشد.
وسعت دریاچه های شور استان تقریبأ 145 هزار هکتار و وسعت دریاچه های آب شیرین تقریبأ 30 هزار هکتار است.
مشاهده می کنید که فارس در حوزه دریاچه در کشور سرآمد است.اما اکنون این دریاچه ها یا خشک شده اند و یا در آستانه مرگند و هیچ کس به فکر نیست. پس از گزارش تابناک فارس در این خصوص حالا یک کارشناس محیط زیست فارس از تشکیل ستاد احیای تالابها درفارس خبر داد و گفت: این ستاد به ریاست استاندار فارس و با حضور کارگروه های تخصصی در استان و کمیته های محلی در شهرستان ها تشکیل می شود.
سهم 2 متر ونیمی هر قمی از فضای سبز تجهیز شده
مطالعات زیست محیطی سازمان ملل متحد در حالی سرانه متعارف فاضای سبز را 20 تا 25 متر مربع اعلام کرده است که بر اساس خوشبینانه ترین حالت سرانه فضای سبز هر قمی به 17 مترمربع می رسد.
به گزارش تابناک قم، فضای سبز شهری به عنوان ریههای تنفسی شهر یکی از مهمترین منبع تولید اکسیژن و جذب دی اکسید کربن محسوب میشود و علاوه بر نقش کلیدی که در گسترش محیط زیست و بهبود وضع زیستی شهروندان دارد میتواند نقش مهم و بسیار اثرگذاری در جلوگیری از گسترش بی رویه شهرها به خصوص در کلان شهرها که با مشکلات آلودگی هوا دسته و پنجه نرم میکنند داشته باشد.