طوفان شرق مازندران فراموش نشود؛ مردم شبها با یک چشم باز می خوابندبر اساس اخبار رسیده مردم روستاهای اسبوکلا، کیاپی، اوسا و مرسم در مازندران در حالی سقف منازل خود را با نایلون پوشانده اند که هر لحظه احتمال وزش باد و بر باد رفتن سقف های نایلونی موجب نگرانی مردم این مناطق شده است.
به گزارش تابناک مازندران، طوفان روز پنچ شنبه هفته گذشته درحالی موجب خسارت های فراوان به مزارع و منازل مردم روستاهایی در 5 شهرستان مازندران شد که اوج این خسارات به دلیل بارش تگرگ های 300 گرمی در میاندورود و ساری گزارش شده اما این مشکلات با توجه به آغاز فصل سرما همچنان ادامه دارد.
بر اساس اخبار رسیده مردم روستاهای اسبوکلا، کیاپی، اوسا و مرسم در مازندران در حالی سقف منازل خود را با نایلون پوشانده اند که هر لحظه احتمال وزش باد و بر باد رفتن سقف های نایلونی موجب نگرانی مردم این مناطق شده است. این روزها فقط یک مساله در این مناطق روستایی دغدغه مردم شده است و آن چگونگی ترمیم سقف منزل قبل از بارندگی بعدی است و دراین بین اغلب حسینیه ها و مساجد نیز به دلیل شکسته شدن ایرانیت های سقف و شیشه های پنجره ها و در نتیجه خیس شدن فرش و موکت شرمنده عزاداران حسینی شده اند..
قیمت شیشه ساختمانی و ایرانیت در برخی از این مناطق به دلیل افزایش تقاضا با افزایش محسوس همراه بوده است و با وجود پیگیری مسئولان بنیاد مسکن برای تحویل ایرانیت لازم به مردم، هنوز هم اغلب مردم با مشکل خرابی سقف منزل مواجه هستند. صحنه ی این روزهای کوچه ها و خیابان های این مناطق ماند روستاهای جنگ زده است و هر فرد یا نردبام حمل می کند و یا روی پشت بام، در حال حمل حلب های کهنه یا به دنبال استادکارایزوگام و ... هستند.
تعلل جهاد کشاورزی و خسارت میلیاردی به کشاورزان؛ نارنگی گران میشود؟ تگرگ روز پنج شنبه هفته گذشته در حالی موجب وارد آمدن خسارت 11میلیاردی به کشاورزی مازندران شد که مثل معروف" همیشه پای یک زن در میان است" اینجا نیز در مورد مسئولان حوزه کشاورزی صدق می کند.
ماجرا از این قرار است که بسیاری از باغداران مازندرانی درماه های گذشته خصوصا در 50 روز اخیر چندین نوبت برای بیمه کردن محصولات خود به بانک کشاورزی و جهاد کشاورزی مراجعه کرده اند اما هربار با یک جواب مواجه شده اند" فعلا دستورالعمل بیمه مرکبات نیامده است"یا"برای بیمه مرکبات شامل انواع نارنگی و پرتقال آبان ماه مراجعه نمایید"
اما نکته مهم اینکه سازمان جهاد کشاورزی مازندران در حالی این تاریخ را زمان انعقاد بیمه مرکبات اعلام می کند که نارنگی ها تقریبا برداشت شده اند. حال که برخی باغداران در اثر تگرگ ضررهای چند ده میلیونی را باید بر سفره خانواده بگذارند و محصول نارنگی آنان تقریبا نابود شده است باید دید چه مسئولی پاسخگوی این برنامه ریزی درخشان! وزارت جهاد کشاورزی است؟
درحال حاضر تقریبا هیچ نارنگی سالمی برروی درختان مناطق خسارت زده به ویژه در ساری و میاندورود وجود ندارد و زیر درختان باغ فرشی از میوه های ریخته شده را می توان دید و اشک های باغداران ریزان و روان است.
طوفان یک گورستان هزار ساله را در مازندران نمایان کرد درحالی که مردم روستا به دلیل خسارات شدید وارده سرگرم بازسازی سقف منازل خود بودند، برخی حفاران غیرقانونی اقدام به کنده کاری در مقبره های گورستان کرده اند.
به گزارش تابناک مازندران، باران، طوفان و تگرگ ساعات پایانی شامگاه پنج شنبه هفته گذشته در مازندران اگرچه موجب واردآمدن خسارات سنگینی به منازل مردم شد و بیش از 11 میلیارد تومان خسارت به کشاورزی استان وارد کرد اما موجب پیدا شدن یک گورستان هزار ساله شد.
این گورستان که در روستای کیاپی میاندورود یافت شده بر اساس اعلام غیررسمی باستان شناسان مربوط به قرن سوم تا چهارم پس از اسلام است. پس از بارش شدید باران در این منطقه و حرکت گل و لای ناشی از بارندگی شدید از روی تپه مجاور زمین فوتبال این روستا به سمت پایین تپه، آثار خشتی و آجری که حکایت از وجود معماری در مقبره دارد در این منطقه دیده شده است.
نکته جالب اینکه درحالی که مردم روستا به دلیل خسارات شدید وارده سرگرم بازسازی منازل خود بودند برخی حفاران غیرقانونی اقدام به کنده کاری و تخلیه برخی از قبور کرده اند. هرچند اهالی از قبل نیز اعتقاد به وجود قبرستان تاریخی در این منطقه داشتند اما نکته مهم وجود خشتهای آجری مربوط به قرن سوم تا چهارم پس از اسلام در این منطقه است که بر اساس علم باستان شناسی این مساله ممکن است نشانه ای از وجود معماری در قبرستان یا وجود آرامگاه فردی مهم در زمان خود بوده باشد.
حواشی عجیب سفر رئیس جمهور به مازندران
سفر یک روزه رئیس جمهوری اسلامی ایران و برخی از اعضای هیئت دولت در حالی لحظاتی پیش با پرواز اختصاصی از فرودگاه ساری به سمت تهران به پایان رسید که حدود یک هزار میلیارد تومان اعتبار برای ساخت و تکمیل پروژه های مناطق مختلف مازندران در قالب 45 طرح اختصاص یافت.
علاقمندان و مسئولان مازندرانی نیز در حالی یک روز پرکار را سپری کردند که سفر یکروزه دولت بالاخره بعد از درخواستها و گلایه های متعدد طرفداران و دوستداران انتخاباتی روحانی انجام شد و مسئولان ارشد اجرایی و امنیتی استان از فشار چند روزه هماهنگی این سفر مهم فارغ شدند.
در این بین اما حواشی وجود داشت که قطعا با طلوع روزهای آینده در رسانه های استان و محافل سیاسی اجتماعی مورد بررسی قرار می گیرد.
موضوعاتی مانند قرعه کشی غیرشفاف بین رسانه ها برای تعیین چهار خبرنگار پرسش کننده از دکتر روحانی در نشست خبری، عدم صدور کارت ورود به نشست با استاندار، شعارها و پلاکارتهایی که بر زبان جاری و روی دست حمل می شد، موضوع بی توجهی به مردم و گروه های هنری که ساعتها مقابل فرودگاه ایستاده بودند، نشستهای بی ثمری که در برخی از شهرستانها برگزار شد، قطع کردن صحبتهای نماینده ولی فقیه دراستان، سوالات کلیشه ای اغلب خبرنگاران در نشست خبری با روحانی، ضعف روابط عمومی استانداری مازندران در تعامل سازنده با رسانه ها، نبود خبرگزاریها و روزنامه ها و سایتهای خبری فعال برای پرسش سوالهای عمقی و چالشی در کنفرانس خبری، روانشناسی سخنرانی استاندار در حضور روحانی، افشای رضایتمندی فلاح جلودار از وضعیت برنج کاران توسط رئیس جمهور و جمعیت اندک استقبال کننده از رئیس دولت در ساری که مجموعا سفری پرحاشیه را در ایستگاه 23 سفرهای استانی دولت یازدهم رقم زد قطعا به فراخور حال رسانه ها در روزهای آینده به آن پرداخته خواهد شد.
یک عکس تامل برانگیز همزمان با سفر روحانی
همزمان با سفر رئیس جمهور به مازندران در بیستم مهرماه جاری، بنرهای متعددی در سطح استان برای ترغیب مردم به حضور در مراسم سخنرانی روحانی نصب شد اما یک بنر با پیامی تمام تبلیغاتی در شهر معنایی دیگر داشت.
هرچند محمد دامادی نماینده مردم ساری و میاندورود در مجلس شورای اسلامی تلاش های فراوانی را برای همسویی با دولت تدبیر و امید در خانه ملت انجام می دهد، اما با توجه به در پیش بودن انتخابات مجلس دهم، این اقدام را نمی توان خارج از چهارچوب تبلیغات انتخاباتی تصور کرد که این مساله جای بسی تامل دارد.
اذعان به شکست یا فشار بر استانداری؟
درپی برنامه ریزی ستاد مردمی استقبال از رئیس جمهور در مازندران و استقبال مردم از دولت تدبیر و امید که رای بالایی را در انتخابات 92 از مردم ساری و مازندران به دست آورده بود، نظرات مختلف گروه های سیاسی اجتماعی و رسانه ای از عملکرد برنامه ریزان این رویداد ارائه شده و همچنان در حال ارائه است اما در روزهای گذشته نگارشی منصوب به ستاد مردمی استقبال از دولت در مازندران در قالب بیانیه رسمی از رئیس جمهور عذرخواهی و به نواقص موجود در کار اذعان کرد.
متن بیانیه عذرخواهی ستاد مردمی استقبال، از رئیس جمهور که در اختیار رسانه ها قرار گرفته است به این شرح است:
"به حول قوه الهی باز خورشید رحمت بر استان نازل شد و رییس جمهور محبوب کشور وارد استان سرسبز و لاله خیز مازندران شده است. ضمن تشکر از تشریف فرمایی رییس جمهور و هیات همراه به استان که دوباره امید در این سرزمین هویدا شد به استحضار مردم فهیم و ولایی مازندران میرساند که به دلایل نامشهود و عدم همکاری دست اندرکاران سفر و مدیران مربوطه در استان با ستاد مخلص مردمی استقبال از رییس جمهور که متشکل از نخبگان و صاحب نظران و همینطور عوامل اجرایی از سلایق مختلف سیاسی و اجتماعی متشکل از جریانات سیاسی اصلاح طلبی-اعتدال و اعضاء ستاد انتخاباتی ریاست جهوری سال 1392 از شرق تا غرب استان بوده است، متاسفانه شاهد استقبال اندک که در خور شان رییس اجرایی و تیم مدیریتی ایشان نبوده است، بودهایم.
باشد تا ضمن عذرخواهی از مردم فهیم استان و همینطور از جناب آقای دکتر روحانی و هیات همراه، این ستاد پاسخگو بودن عوامل مدیریتی استان نسبت به این نادیده انگاشتن عوامل اجرایی ستاد و پیگیری مصوبات سفر را در سرلوحه برنامههای خویش قرار داده است. همچنین این دست اندرکاران به مردم خوب این استان توضیح خواهند داد که استان مازندران که در مهماننوازی و فرهنگ مهمان مداری دارای سبقه تاریخی میباشد چرا مواجه با این حرکت شده است.
محرمعلی خداوردی- رییس ستاد استقبال مردمی ریاست جمهوری"
اما از دیگر سوی بسیاری از اعضای تیم میزبانی رئیس جمهور و علاقمندان دولت نه تنها شرایط میزبانی و برنامه ریزی حضور مردم را مناسب ارزیابی میکنند بلکه هرگونه تلاش برای تضعیف این رویداد ملی را با هدف فشار بر نماینده عالی دولت و رسیدن به اهداف خود تلقی می کنند. در این بین انتشار برخی عکس ها که در ساعات اولیه صبح از استادیوم متقی گرفته شده بود نیز سند عجیب برخی برای اثبات عدم استقبال مردم شده است و شبکه های مجازی فعال در استان و کشور صحنه انتشار عکس های پرجمعیت یا کم جمعیت از استادیوم توسط طیف طرفداران دولت و مسئولان استان و طیف تضعیف برای تاثیرگذاری بر افکار عمومی شده است.
يزد ميزبان گردشگران بين المللي رالي در کوير لوت
گروه 30 نفری گردشگران بین المللی رالی کویر ایران با 19 دستگاه اتومبیل وارد کشورمان شدند.
به گزارش تابناک یزد،در پی افزایش ورود گردشگران خارجی به ایران، اکنون با ورود گردشگران بین المللی با علائق خاص و علاقه مند به انواع مختلف گردشگری مانند: طبیعت گردی، روستاگردی، گردشگری ورزشی نیز مواجه هستیم.
گروه 30 نفری گردشگران بین المللی رالی کویر ایران برای دومین بار امروز یکشنبه 19 مهربا 19 دستگاه اتومبیل از مرز بازرگان وارد کشور شده اند که پس از 22 روز رالی و گذر از استان های: آذربایجان شرقی و غربی، زنجان، قزوین، البرز، تهران، قم، اصفهان، یزد، کرمان و خراسان جنوبی در تاریخ 9 آبان امسال از مرز بازرگان، کشور را ترک خواهند کرد.
این گروه جمعه 24 مهر پس از گذر از کمپ حاشیه ریگ جن وارد شهر تاریخی یزد می شوند و ضمن اقامت در یکی از هتل های ممتاز سنتی، از جاذبه های تاریخی و گردشگری شهر نمونه خشتی جهان بازدید خواهند کرد.
گروه 30 نفری گردشگران بین المللی رالی کویر ایران، با طی کردن مسیر و اقامت در کمپ های آن در کویر لوت که پرونده ثبت جهانی این میراث بزرگ طبیعی به یونسکو نیز ارائه شده است، رالی خود را در یزد ادامه داده و سوم آبان یزد را به سمت استان کرمان ترک خواهند کرد.
مجوز نگران کننده احداث پتروشیمی در "خاتم"برخلاف سند چشم انداز توسعه
چندی است که طرح ارزیابی پروژه مجتمع پتروشیمی اوره و آمونیاک خاتم در دستور کار و بررسی کارشناسان محیط زیست قرار گرفته است. پروژه ای که اگر موافقت اداره محیط زیست را بگیرد می توان گفت که نه تنها تدوین و تهیه سند چشم انداز توسعه این شهرستان کار عبثی بیش نبوده، بلکه خاتم باید با ذخیرگاه آب زیرزمینی، چشم انداز زیبای طبیعی، آسمان آبی، خاک پاک و هوای مطبوعش خداحافظی کند و منتظر سرانجامی چون شهرستان های اردکان و میبد باشد.
پتروشیمی اوره و آمونیاک خاتم، نه تنها یک صنعت پاک محسوب نمی شود بلکه دارای آلودگی های زیست محیطی بالائی است و این مسئله بر خلاف سند چشم انداز توسعه خاتم است و جایی در میان 25 اولویت پیشنهادی صنعت که در چشم انداز سند توسعه شهرستان خاتم دیده شده است، ندارد. پیشنهاداتی چون راه اندازی صنایع ظروف يك بار مصرف گياهي، خميركاغذ از ضايعات كشاورزي، انجماد و فرآوري ميوه، سبزيجات و صيفيجات، فرآوري كشمش، سردخانه، پاستوريزه كردن و بستهبندي خشكبار، دمنوش گياهي و ميوهاي، ماشينآلات توليد نان صنعتي، دمنوش گياهي و ميوهاي، توليد پليپروپيلن، گرانول های زيستتخريبپذير.