ترکی الفیصل: مدیریت حج را رها نمی‌کنیم

شاهزاده عربستانی درخواست‌ها برای واگذاری مدیریت حج به سازمان‌های مشترک اسلامی، در بحبوحه شدت گرفتن انتقادها از بی‌کفایتی عربستان در سازمان‌دهی این مناسک را رد کرد و آن را بخشی از حق حاکمیت ارضی کشورش خواند.
کد خبر: ۵۳۸۵۸۶
|
۲۰ مهر ۱۳۹۴ - ۰۶:۴۶ 12 October 2015
|
5407 بازدید
شاهزاده عربستانی درخواست‌ها برای واگذاری مدیریت حج به سازمان‌های مشترک اسلامی، در بحبوحه شدت گرفتن انتقادها از بی‌کفایتی عربستان در سازمان‌دهی این مناسک را رد کرد و آن را بخشی از حق حاکمیت ارضی کشورش خواند.

به گزارش فارس، شاهزاده «ترکی الفیصل»، رئیس پیشین سازمان اطلاعاتی عربستان سعودی به رغم شدت گرفتن فشارها بر ریاض برای واگذاری مدیریت حج به سازمان‌های مشترک اسلامی پس از فاجعه «منا»، این موضوع را بخشی از حق حاکمیت ارضی کشورش خواند.

پایگاه خبری - تحلیلی المانیتور، روز پنجشنبه در گزارشی از شدت گرفتن انتقادهای کشورهای اسلامی از بی‌کفایتی عربستان سعودی در مدیریت مناسک حج خبر داده و نوشته بود علاوه بر ایران، ترکیه و اندونزی، بسیاری از شخصیت‌های مذهبی و سیاسی در عراق، لبنان، تونس، ترکیه و سایر کشورهای اسلامی با بیان اینکه حج به تمامی کشورهای مسلمان ارتباط دارد و تنها مربوط به دولت سعودی نیست، خواستار واگذاری مدیریت حج به سازمان همکاری اسلامی شده‌اند.

«ترکی الفیصل» که از اعضای بلندپایه «آل‌سعود»، خاندان سلطنتی حاکم بر کشور عربستان به شمار می‌رود، در گفت‌وگویی که یکشنبه با خبرگزاری آمریکایی «آسوشیتدپرس» انجام داده این درخواست را رد کرده است.

شاهزاده می‌گوید: «پادشاهی عربستان بعد از پشت سرگذاشتن سال‌های دشواری که زائرین نمی‌توانستند سفرشان در دوران‌های گذشته برای حج را ضمانت کنند و با عوامل گوناگونی مانند بیماری، ازدحام، اسکان و غیره مواجه بودند، این امتیاز یا مزیت خادم این دو مکان مقدس بودن را از دست نخواهد داد.»

رئیس پیشین دستگاه اطلاعاتی عربستان که بردارش  شاهزاده «خالد الفیصل» فرماندار شهر مقدس مکه است در ادامه افزود: «مردم مکه کسانی هستند که بهتر از همه سرزمین مکه را می‌شناسند و شما نمی‌توانید آن را از مردم مکه بگیرید.»

دوم مهرماه سال جاری هنگام انجام مناسک «رمی جمرات» شمار زیادی از زائران خانه خدا پس از ازدحام جمعیت در دو خیابان منطقه «منا» در شهر مکه عربستان سعودی بر اثر تنگی نفس، نرسیدن آب به زائرین و دیر رسیدن امدادگران کشته شدند.

سعود الفیصل درباره انتقادهای ایران از مدیریت عربستان در مناسک حج گفت: «فکر می‌کنم آنها (ایرانی‌ها) تلاش می‌کنند از این حادثه، سرمایه سیاسی به دست بیاورند که مایه تأسف است.»

وی اضافه کرد: «مصیبت‌های بشری نباید ابزاری برای شیطنت‌های سیاسی باشند. مقامات ایران به کرات به این بازی متوسل شده‌اند.»

ریاض شمار جان‌باختگان این حادثه را 769 نفر اعلام کرده، آماری که با ساده‌ترین محاسبات با تردید روبرو شده است.

خبرگزاری آمریکایی آسوشیتدپرس با محاسبه مجموع ارقام رسمی اعلام شده از 19 کشور، از میان 180 کشور، گزارش داده تا کنون دست‌کم 1453 نفر در این حادثه کشته شده‌اند. تعداد کشته‌های ایرانی در این حادثه ۴۶۵ نفر و تعداد زخمی‌ها ۱۰۳ نفر اعلام شده‌ است.

ایران وعده داده نقش دولت عربستان در بروز این فاجعه را از طریق محاکم قضایی بین‌المللی پیگیری کند.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # دمشق # الجولانی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
تحولات اخیر سوریه و سقوط بشار اسد چه پیامدهایی دارد؟