شاید عجیب ترین اتفاق ورزش ایران در سال جاری را بتوان تخلف بزرگ فدراسیون جودو در نحوه گزینش ورزشکاران اعزامی به اردوی ارمنستان عنوان کرد.
به گزارش ایپنا؛ فدراسیونی که به واسطه برخی سوء تدابیر از سوی سازمان ورزش ، هر روز در انتظار اتفاق و حاشیه ای جدید است. پس از خداحافظی رئیس این فدراسیون از اتاق ریاست که دلایلش به نقل از خود وی ، کاملاً غیرورزشی عنوان شده بود خروج قهرمان نامی این رشته از اردوی تیم ملی به دلیل اختلاف نظر با سرپرست فدراسیون اتفاقی جدیدتر بود که تا روزها سوژه نخست رسانه های ورزشی شد.
آن روزها عمده مشکلات جودو به همین مساله خلاصه می شد که فردی همانند آرش میراسماعیلی نمی تواند جدا از خانواده جودو باشد و برخورد نامهربانانه با اینگونه نفرات در نهایت دوری جودو از اصل خود را باعث می شود.
مدیران سازمان تربیت بدنی که به خوبی نسبت به این موضوع آگاه بودند به واسطه اختلاف نظر شدید با رئیس سابق فدراسیون و علاقه مندی برخی ورزشکاران نامدار این رشته به وی ، در مقابل اقدامات مدیران جدید فدراسیون سکوت کردند تا خود به خود مسبب بروز مشکلات بعدی در این خانواده پرحاشیه باشند.
فضا در فدراسیون جودو آن قدر سخت و تنگ شد که به ناچار برای مسابقات مختلف به استفاده از نفرات غیر به جای نفرات اصلی گرفته شد. استفاده از ورزشکارانی با سن و سال بالاتر و توانی مضاعف به جای ورزشکاران جوان تر و بی تجربه به عنوان راهکاری اشتباه مدنظر مدیران ارشد فدراسیون قرار گرفت و باز جالب تر اینکه ناظرانی که قرار بود به عنوان بازوی توانمند کمیته ملی المپیک عملکرد فدراسیون ها را زیرنظر داشته باشند نیز در این میاه سکوت کرده و یا اقداماتی اینچنینی را ندیدند.
***
خبر ، اولین بار روی خروجی سایت خبری تابناک قرار گرفت.
«در حالی ظهر دیروز هواپيماي مسافربري مسير تهران-ايروان در اطراف قزوين سقوط كرد و بر اثر اين حادثه تمام 168 از جمله 10 ملیپوش نوجوانان جودو ایران کشته شدند که اطلاعات برخی منابع خبری حکایت از زنده بودن سه تن از قربانیان این حادثه دارد.
تيم جودو نوجوانان كه 15 مرداد در پيكارهاي جهاني مجارستان حاضر مي شد براي كسب آمادگي بيشتر قرار بود در قالب پرواز 7908 با هواپيمای توپولوف راهی ارمنستان شده تا با ملي پوشان به تمرين بپردازد اما اخبار دریافتی به فاصله یک شبانهروز پس از وقوع این حادثه از عدم حضور سه تن از این ملیپوشان در هواپیمای سقوط کرده و مرگ سه جودوکای دیگر در هواپیما به جای ایشان خبر میدهد.
شنیدهها حکایت از آن دارد که ايمان زيني وند (وزن 55- كيلوگرم)، يحيي باقرپور (وزن 81- كيلوگرم) و مصيب عزيز الهي (وزن 90- كيلوگرم) که از حدود 6 سال پیش در رده نوجوانان حضور داشتهاند هر سه جودوکاهای خرمّآبادی هستند در سلامت کامل به سر میبرند و به جای ایشان سه جودوکای دیگر که یکی از آنها کارت پایان خدمت دریافت کرده، با نام سه جودوکار فوق الذکر در هواپیمای مذکور سقوط کرده و کشته شدند.»
مسئولان فدراسیون بلافاصله در نامه نگاری های مختلف و اظهارنظرهای رسانه ای ، این موضوع را تکذیب کردند و حتی درگذشت سه ورزشکار نوجوان را بار دیگر تسلیت گفتند. اما بعد از انتشار جزئیات بیشتری از این اتفاق ، در تماس با رابطان خبری خود و اطرافیان فئدراسیون نسبت به این موضوع تاکید داشتند که به هیچ عنوان نباید واقعیت ، اعلام رسمی شده و به طور کل بایستی فضا به صورت عادی جلوه کند.
بنابر این با برنامه ریزی از قبل ، با خانواده قربانیان تماس گرفته شده و به هر نحو ممکن از آنها خواسته می شود تا پایان مراسم خاکسپاری نمادین ورزشکاران ، اظهارنظری در این باره صورت نگیرد. نکته جالب در حاشیه مراسم خاکسپاری نمادین ، اعلام نام واقعی ورزشکاران فوت شده ، در کنار نام تقلبی آنها بود. برای نمونه در کنار نام ایمان زینیوند که از سوی فدراسیون به عنوان یکی از درگذشتگان معرفی شده است نام ملکشاهی نیز به چشم می خورد که در واقع ورزشکار واقعی درگذشته بوده است.
***
«خناصان در لباس مصلحان ورزشی نقشه پروازی تو را ترسیم میکنند و به اصطلاح حامیانی به تو ابلاغ، که با این تعریف اگر بمانی آنچه برایت نخواهد ماند همین مقدار شأن و آبروست وگر عزم رفتن کنی، برای آنان که روزی تشویقت کردند و برایت به عشق دعا، پاسخی نخواهی داشت. پس لااقل امروز این میزان پاسخ را از فرزندی چون من که نه گرفتن مدالی رنگین، بلکه چشمپوشی از آن در حمایت از مردم مظلوم فلسطین برایش افتخارست، در این شرایط کافی بدانید.»
آرش میراسماعیلی چند ماه قبل با ادبیاتی اینچنینی نامه خداحافظی اش را امضاء کرد. هر چند درباره ماجرای امروز جوابی به ما نداد و فدراسیون را بهترین مرجع پاسخگویی خطاب کرد ، اما نمی توان این موضوع را کتمان کرد که قهرمانان سابق این رشته که با ورود مدیران جدید عطای کار را به لقایش بخشیدند شاید روزهایی اینچنین را پیش بینی کرده بودند و اعتبار بدست آورده خود را فدای دلمشغولی های زودگذر نکگردند.
***
روی سخن مان با مسئولان ورزش است. مهندس علی آبادی ، مهندس هاشمی و مهندس افشارزاده. شاید بیش از هرکسی حالا شما خود را مقصر و مسبب این ندانم کاری می دانید. شما که باید ناظرانی امین برای مردم و مدیرانی توانمند برای ورزش می بودید و البته نه در این مورد که در مواردی شبیه به این هم چندان موفقیت حاصل نکردید.
شما که توانایی تان در اداره ورزش از نتایج ورزش قهرمانی مان و تاثیرگذاری ورزش همگانی مان و موفقیت های ورزش حرفه ای مان مشهود است. شما که به واسطه برخی ارتباطاتتان ، هنوز اعتقاد به توانمند بودن و هدفمند بودن برنامه های دراز مدت تان دارید. بی نهایت از شما سپاسگذار خواهیم بود اگر توضیحاتی درباره این موضوع به ما بدهید.
ناظران شما بر عملکرد فدراسیون های ورزشی حالا کجا هستند؟ با این ورزشکاران باید قهرمان شویم یا با ورزشکاران واقعی و توان واقعی مان؟ راستی قهرمانی در هر رده و رویدادی ، برای شما هم به اندازه مردم که نمی دانند در پس پرده چه اتفاقاتی رقم خورده است ، لذت بخش است؟
***
روی سخن مان با مسئولان فدراسیون جودو است. خدابیامرزد همه ورزشکاران حاضر در هواپیما را. خدابیامرزد سه ورزشکاری که با حکم و اجبار شما ، جای دوستانشان سوار هواپیما شدند و اگر بی تدبیری شما نبود شاید این سه حالا زنده بودند. شما از عملکردتان بگویید.
در این مدت چه کردید؟ چه می خواهید انجام دهید؟ سفرهای بعدی تان به کدام کشور ها است؟ کدام ورزشکاران را می خواهید به بازیهای بین المللی اعزام کنید؟ بدنیست اگر شما هم جوابی به مردم بدهید تا این نکته واضح شود که شما هم به اندازه دیگر مسئولان ورزش ملزم به پاسخگویی درباره اشتباهاتتان هستید.