در گفت وگو با تلویزیون ملی چین مطرح شد؛

روایت محسن رضایی از کمک ۲۰ میلیون دلاری دولت چین به بشار اسد

ما در منطقه‌ای زندگی می‌کنیم که پیچیده است و شاید درک درستی از گرایش های سیاسی دولت‌ها برای خیلی از کشورهای جهان، حتی انگلیس و آمریکا که بیش از سیصد سال در منطقه هستند، فراهم نشده باشد. آمریکایی‌ها دارند کم کم متوجه می‌شوند که ریشه داعش در عربستان سعودی است، در حالی که سعودی‌ها از دوستان صمیمی آمریکایی‌ها هستند.
کد خبر: ۵۶۳۰۶۸
|
۰۴ بهمن ۱۳۹۴ - ۱۲:۴۸ 24 January 2016
|
12698 بازدید
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: ما معتقدیم که اقتصاد و تجارت بدون امنیت ممکن نیست. اگر امنیت در منطقه نباشد، تأمین انرژی چین و انتقال نفت و گاز به این کشور با اشکال مواجه خواهد شد. در ثانی اگر امنیت در منطقه نباشد، ممکن است امنیت چین هم به مشکل بخورد؛ بنابراین، الان زمان آن رسیده که ایران و چین در تأمین امنیت منطقه با یکدیگر همکاری کنند. این همکاری هم جنبه دیپلماتیک دارد و هم همکاری در زمینه مقابله با تروریسم می‌تواند باشد. به تازگی هم دولت چین ۲۰ میلیون دلار برای کمک به دولت آقای اسد تصویب کرده و نشان می‌دهد، دولتمردان چین مایل اند به منطقه بیایند.

به گزارش «تابناک» به نقل از پایگاه اطلاع رسانی محسن رضایی، دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام در گفت وگو با شبکه تلویزیونی CCTV چین در خصوص سفر رئیس جمهور چین به ایران و چشم انداز روابط و همکاری‌های میان دو کشور به اظهار نظر پرداخت.

دکتر محسن رضایی در ابتدای این گفت وگو در پاسخ به پرسشی پیرامون مقطع زمانی سفر هیأت بلندپایه چین به ایران گفت: این سفر در شرایط خوبی انجام شده است. هم ایران و هم چین در موقعیت خاصی از پیشرفت و توسعه قرار دارند و همچنین می‌توانند در ایجاد امنیت جهانی به هم کمک کنند و از طرف دیگر اتحاد آسیایی می‌تواند در آینده، محور خوبی برای همکاری‌های بیشتر در آسیا در میان دو کشور باشد. لذا من این سفر را در شرایط کنونی هم برای چین و هم برای ایران، بسیار خوب و مناسب می‌دانم. 

ارزیابی رضایی از روابط راهبردی ایران و چین

دکتر رضایی در مورد توافقات صورت گرفته در سفر رئیس جمهور چین به ایران گفت: چین و ایران در حال رشد و توسعه هستند. منابعی در ایران داریم که چین می‌توانند از آن‌ها استفاده کند و فرصت‌های خوبی در چین وجود دارد که ایران می‌تواند از آن‌ها بهره ببرد. ما در ایران از منابع نفت و گاز فراوانی برخورداریم و چین مشتری و نیازمند این منابع است.

از طرف دیگر، چین بازار بسیار بزرگی است که ایران می‌تواند وارد آن بشود و ما می‌توانیم در این نقطه بازار خوبی برای صادرات چین به منطقه بشویم؛ بنابراین، می‌توانیم روابط متقابل خوبی را برقرار کنیم. به لحاظ جغرافیایی ایران و چین می‌توانند یک پل اقتصادی بسیار خوبی را بین شرق و غرب آسیا به وجود بیاورند. چین می‌تواند در پالایشگاه‌ها و پتروشیمی ایران و در راه سازی و راه آهن سرمایه گذاری کند و ظرفیت ایران هم ظرفیت کاملا آماده‌ای است. ما بر خلاف برخی از کشور‌ها هنور خیلی از ظرفیت‌هایمان خالی است و اشباع نشده و نیازمند سرمایه است. همانطور که آقای رئیس جمهور گفتند چین می‌تواند تا ششصد میلیارد دلار در ایران سرمایه گذاری انجام دهد.

دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام پیرامون امضای سند راهبردی میان ایران و چین گفت: این سند دوستی‌ها و همکاری‌های ما را به طور قطع چند برابر خواهد کرد و در سیر تاریخی روابط ایران و چین به ویژه در ده سال اخیر که اعتماد خوبی بین ما و چین به وجود آمده است، می‌توانیم این گام بلند را برداریم و در دیپلماسی و ایجاد امنیت ـ هم در منطقه و هم در جهان ـ همکاری‌های خوبی با یکدیگر داشته باشیم.

دکتر محسن رضایی در ادامه گفت وگو با تلویزیون ملی چین، در خصوص پیامدهای مثبت سفر رئیس جمهور چین به کشورهای منطقه خاورمیانه گفت: ما مخالف این سفر‌ها نیستیم. ما معتقدیم که چین در شناخت منطقه نیاز به تحقیقات بیشتری دارد. ما در منطقه‌ای زندگی می‌کنیم که پیچیده است؛ به عنوان مثال، درک درستی از گرایش های سیاسی دولت‌ها شاید برای خیلی از کشورهای جهان، حتی انگلیس و آمریکا که بیش از سیصد سال در منطقه هستند فراهم نشده باشد. آمریکایی‌ها دارند کم کم متوجه می‌شوند که ریشه داعش در عربستان سعودی است، در حالی که سعودی‌ها از دوستان صمیمی آمریکایی‌ها بودند. ما از این سفر‌ها انتظار داریم که اطلاعات دقیقی به دولتمردان چین داده شود تا ‌آن‌ها با مطالعات بیشتری منطقه را ارزیایی کنند. 

ارزیابی رضایی از روابط راهبردی ایران و چین

دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام در خصوص روابط ایران و چین در دوران پسابرجام گفت: به نظر من، ما می‌توانیم در چند زمینه همکاری‌های خوبی در آینده داشته باشیم. یکی تلاش برای احیای فرهنگ آسیایی است. فرهنگ و تمدن غرب در حال افول و در وضعیت سراشیبی است و دیگر نمی‌تواند نیازهای فرهنگی جهان را تأمین کند، در حالی که در آسیا از نظر فرهنگی و انسانی سابقه بسیار طولانی را شاهد هستیم؛ از کنفسیوس تا اسلام. ما حرف‌های خوبی برای همه دنیا داریم. انسانیت و روح انسانی در آسیا بیشتر از غرب جلوه دارد. مسأله دوم، سرمایه گذاری‌های چین است. چین امروز ۳۶۰۰ میلیارد دلار پول دارد و این سرمایه را می‌تواند در راه سازی و راه آهن و ساخت بنادر جدید در ایران سرمایه گذاری کند و شعار چین مبنی بر «یک کمربند - یک جاده» را از طریق عبور از ایران، اجرایی کند.

مسأله سوم، موضوع آموزش و مسائل پژوهشی و تحقیقات علمی در امور اقتصادی و اجتماعی و ... است که می‌توانیم در کنار هم دانشگاه‌ها و پژوهشکده‌های مشترک تأسیس کنیم. اخیراً به دعوت مجمع تشخیص مصلحت نظام هیأتی از حزب کمونیست چین به ایران سفر داشتند. من به آن‌ها پیشنهاد کردم که یک پژوهشگاه مطالعات غرب آسیا را در اینجا با هم راه اندازی کنیم که با یکدیگر به یک برداشت مشترک در رابطه با منطقه برسیم.

دکتر رضایی در پاسخ به پرسشی پیرامون انتظارات ایران از چین گفت: ما معتقدیم که اقتصاد و تجارت بدون امنیت ممکن نیست. اگر امنیت در منطقه نباشد، تأمین انرژی چین و انتقال نفت و گاز به این کشور با اشکال مواجه خواهد شد. در ثانی اگر امنیت در منطقه نباشد؛ ممکن است امنیت چین هم به مشکل بخورد؛ بنابراین، الان زمان آن رسیده که ایران و چین در تأمین امنیت منطقه با یکدیگر همکاری کنند. این همکاری هم جنبه دیپلماتیک دارد و هم می‌تواند همکاری در زمینه مقابله با تروریسم باشد. چین در هر دو زمینه می‌تواند با ما همکاری داشته باشد و ما در این زمینه‌ها آمادگی داریم. الان روس‌ها با ما در سوریه همکاری می‌کنند، اخیرا هم دولت چین ۲۰ میلیون دلار برای کمک به دولت آقای اسد تصویب کرده و نشان می‌دهد که دولتمردان چین مایلند به منطقه بیایند. ما هم می‌توانیم به آن‌ها کمک کنیم.
اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # الجولانی # فیلترینگ
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
سرمربی بعدی تیم پرسپولیس چه کسی باشد؟