در شرایطی که تلاش های بین المللی برای برگزاری گفت و گوهای صلح میان دولت سوریه و معارضین و به ثبات رساندن اوضاع این کشور همچنان ادامه دارد، توافق ترکیه و عربستان جهت مداخله نظامی در سوریه، اوضاع را همچنان پیچیده نگه داشته است، حال آنکه همزمان با حملات آنکارا علیه مواضع کردهای سوریه، چهره های سیاسی در داخل ترکیه مخالفت شدید خود را با هر گونه مداخله جویی اعلام می کنند.
به گزارش «تابناک»، پس از آنکه مقامات ارشد دولت ترکیه، به ویژه مولود چاووش اوغلو، وزیر خارجه این کشور بر ضرورت اقدام نظامی در سوریه ـ به بهانه آنچه مبارزه با تروریسم می خوانند ـ تأکید ورزیدند، رهبر حزب اصلی اپوزیسیون ترکیه هشدار داده که هر گونه اقدام نظامی در سوریه در مشارکت با عربستان سعودی، می تواند به وقوع پیامدهای بسیار وخیم منجر شود.
به نوشته «تودی زمان»، دولت باغچه لی، رهبر حزب «جنبش ملی گرا» با اشاره به اظهارات روز گذشته چاووش اوغلو گفت: «بی تردید دولت باید از امنیت ملی محافظت کرده و در مقابل تهدیدهای برآمده از آن سوی مرزها، ساز و کارهای بازدارنده اتخاذ نماید؛ اما اگر یک عملیات نظامی، به نام اجرا و یا همراهی در برخی پروژه های جهانی برنامه ریزی و بدین منظور، نسبت به همکاری با عربستان سعودی اقدام شود، نتایج آن وحشتناک خواهد بود. این امر می تواند به پیامدهای بسیار وخیم منجر شود».
گفتنی است، روز گذشته چاووش اوغلو اظهار داشته بود، شاید ترکیه به همراه عربستان سعودی، اقدام به اعزام نیرو برای مبارزه با گروه تروریستی داعش کند و همچنین اشاره کرده بود که سعودی ها قصد دارند جنگنده های خود را بدین منظور در پایگاه هوایی «اینجرلیک» ترکیه مستقر سازند. این در حالی است که بنا بر اعلام برخی منابع، تاکنون 20 فروند از این جنگنده ها در پایگاه مذکور مستقر شده است.
با وجود این، باغچه لی ضمن مخالفت شدید با این طرح گفته: «ترکیه یک عنصر نیابتی نخواهد بود که سناریوهای خشونت و جنایت طرح ریزی شده در پایتخت های خارجی را اجرا کند. در غیر این صورت، پیامدهای آن فاجعه بار خواهد بود». وی همچنین گفته، دولت باید به سرعت پارلمان را از همه جوانب روابطش با عربستان سعودی مطلع ساخته و درباره تحولات جاری توضیح دهد. وی هشدار داده: «عملیات زمینی بدون تأیید پارلمان، می تواند به بهای از دست رفتن میهنمان تمام شود».
اما این هشدرها در حالی مطرح می شود که دولت ترکیه شب گذشته، عملاً فاز نخست مداخله نظامی خود در سوریه را کلید زد و اقدام به بمباران مواضع کردها در شمال سوریه کرد. دولت اردوغان مدعی است که کردهای سوریه تهدیدی مستقیم را متوجه امنیت ملی ترکیه می کنند و باید با آن ها مقابله شود. با وجود این، اعتقاد اغلب ناظران بر این است که هم موضوع کردها و هم داعش، صرفاً بهانه ای در دست ترکیه و عربستان هستند که این دو کشور قصد دارند با توسل به آنها، طرح همیشگی خود مبنی بر براندازی دولت بشار اسد را محقق سازند.