شورای پول و اعتبار در نشست ویژه سودی خود تصمیم گرفت که نرخ سود تسهیلات مبادله ای از ۲۲ درصد به ۲۰ درصد و تسهیلات مشارکتی از ۲۴ درصد به ۲۲ درصد کاهش یابد. ضمن آنکه در این نشست با کاهش ۲ درصدی سود سپرده ها موافقت شد.
به گزارش تسنیم، شورای پول و اعتبار در نشست ویژه سودی خود تصمیم گرفت که نرخ سود تسهیلات مبادله ای از 22 درصد به 20 درصد رسید.
همچنین اعضای شورای پول و اعتبار مصوب کردند که نرخ سود تسهیلات مشارکتی از 24 درصد به 22 درصد کاهش یابد.
شورای پول و اعتبار همچنین با توافق اخیر بانکی ها برای کاهش نرخ سود بانکی موافقت و مصوب کردند نرخ سود سپرده های یک ساله از 20 درصد به 18 درصد کاهش یابد.
در این نشست همچنین مصوب شد که نرخ سود سپرده های سه ماهه 10 درصد باقی بماند.
به گزارش تسنیم، درحالی چند ماه بعد از کاهش تورم سرانجام مدیران بانکی شورای پول و اعتبار رأی به کاهش نرخ سود بانکی دادند که ابتدای هفته رئیس جمهور به بانک مرکزی دستور داد نرخ سود غیردستوری کم شود.
حجت الاسلام حسن روحانی رئیس جمهوری روز شنبه با حضور در جمع بانکی ها در بانک مرکزی باردیگر از کاهش تورم به عنوان یکی از دستاوردهای اقتصادی دولت یازدهم نام برد و در ادامه گریزی به وضعیت سود بانکی زد؛ روحانی یک بار دیگر به کاهش نرخ سود بانکی به عنوان یکی از ضروریت های اقتصادی همزمان با کاهش تورم اشاره کرد.
روحانی در بانک مرکزی بازهم ضرورت کاهش سود بانکی را مورد تأکید قرار داد و گفت: وقتی دولتی تورم را مهار و تک رقمی میکند، سود بانکی بالا نادرست است و به اقتصاد لطمه میزند.
البته رئیس جمهور تأکید دارد که نباید نرخ سود دستوری تغییر کند و به همین خاطر به سیف و بانکی ها گفت: اقتصاد با دستور درست نمیشود و باید با ابزار اقتصادی، سود بانکی، تسهیلات و سپردهها را کاهش داد.
بعد از آنکه این دستور روحانی در برج میرداماد به بانک مرکزی داده شد از بانک های دولتی و خصوصی خبر رسید که نرخ سود با توافق بانکی ها 2 درصد کاهش یافته و از 20 درصد به 18 درصد رسیده است.
و چند ساعت بعد از انتشار این خبر در رسانه ها، بانک مرکزی اطلاعیه ای صادر کرد و ضمن استقبال از تصمیم بانکی ها برای کاهش نرخ سود به آنها اعلام کرد که همزمان با کاهش نرخ سود سپرده ها به فکر کاهش نرخ سود تسهیلات هم باشند.
و بعد از آن شورای پول و اعتبار امروز تشکیل جلسه داد و مصوب کرد که نرخ سود سپرده و تسهیلات کم شود؛ ولی با توجه به دستور روحانی برای کاهش غیردستوری نرخ سود می توان گفت که بانکی ها برای عمل به این دستور عجله کرده و بازهم دستوری نرخ ها را کاهش دادند.
به گزارش تسنیم، کاهش سقف نرخ سود سپردههای بانکی از 22 درصد به 20 درصد، کاهش نرخ سود تسهیلات عقود غیرمشارکتی از 22 درصد به 21 درصد، تعیین سقف نرخ سود مورد انتظار برای تسهیلات عقود مشارکتی در سطح 24 درصد، کاهش نسبت سپرده قانونی بانک های تجاری از 13.5 درصد به 13.0درصد، سپردهگذاری در بازار بینبانکی و ساماندهی بدهی بانک ها به بانک مرکزی، از مهمترین تصمیم های شورای پول و اعتبار در زمینه کاهش نرخ سود بانکی در سالجاری است.
سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.