روایت آوارگی دانش‌آموزان استعداد درخشان

سیاست وزارت آموزش و پرورش محدود کردن ورودی و تعطیلی برخی از مدارس استعدادهای درخشان به ویژه در شهر تهران است که انتقادهایی را روانه این وزارتخانه کرده است.
کد خبر: ۵۷۳۰۴۶
|
۱۷ اسفند ۱۳۹۴ - ۰۹:۱۰ 07 March 2016
|
7958 بازدید
|
سیاست وزارت آموزش و پرورش محدود کردن ورودی و تعطیلی برخی از مدارس استعدادهای درخشان به ویژه در شهر تهران است که انتقادهایی را روانه این وزارتخانه کرده است.

به گزارش مهر، «مدارس استعداد های درخشان منحل می شوند، آزمون ورودی مدارس سمپاد برای دانش آموزان تهرانی برگزار نخواهد شد.» همین جملات کافیست تا خانواده ها دچار تشویش و نگرانی شوند و همانند یک شهروند - خبرنگار، اطلاعاتی که این روزها مسئولان نظام تعلیم و تربیت از خبرنگاران پنهان می کنند به گوش رسانه ها برسانند.

برخی از مدارس پایتخت خبر از انحلال فعالیتشان به خانواده ها داده اند و خانواده ها دو راه بیشتر ندارند یا فرزندانشان را باید به مدارس نمونه دولتی بفرستند یا مدارس غیردولتی را انتخاب کنند.

رویکرد آموزش و پرورش نسبت به مدارس سمپاد به همین جا ختم نشده و سختگیرانه تر نیز می شود. در شهر تهران، مدارس سمپاد دیگر دانش آموزِ استعداد درخشان نمی پذیرند. آزمونی برای ورود به دبیرستان های استعداد های درخشان برای دانش آموزانی که سال ها منتظر بودند تا بتوانند با عبور از آزمون در زمره استعدادهای درخشان قرار گیرند برگزار نخواهد شد.

طبق بخشنامۀ رئیس مرکز ملی پرورش استعدادهای درخشان و دانش‌پژوهان جوان، تنها دانش‌آموزان پایۀ نهم مدارس استعدادهای درخشان در تهران که معدل کل سالانۀ هر دو پایۀ هفتم و هشتم آن‌ها در خرداد، ۱۷ و بالا‌تر از آن باشد، بدون شرکت در آزمون ورودی، در پایۀ دهم این مدارس ادامۀ تحصیل می‌‏دهند.

همچنین گروهی از دانش‌آموزان پایۀ نهم مدارس استعدادهای درخشان که معدل کل سالانۀ آنان در خرداد، در یکی از پایه‌های هفتم یا هشتم ۱۷ و بالا‌تر از آن و در پایۀ دیگر (هفتم یا هشتم) بین ۱۶ تا ۱۶.۹۹ باشد، در صورت تأیید در شورای دبیران مدرسه و تصویب در شورای مدرسۀ محل تحصیل فعلی خود، پس از صدور مجوز ادارۀ استعدادهای درخشان و دانش‌پژوهان جوان استان، بدون شرکت در آزمون ورودی دبیرستان‌های دورۀ دوم استعدادهای درخشان، مجاز به ادامۀ تحصیل در پایۀ دهم این مدارس خواهند بود.

همین موضوع موجب شده است تا برخی از خانواده هایی که فرزندانشان در مدارس سمپاد تحصیل نمی کنند و از آزمون نیز به لطف سیاست گذاران نظام تعلیم و تربیت ناکام مانده اند، به دنبال دیدار با مسئولان مختلف آموزش و پرورش باشند تا آنان را قانع کنند که این شانس را از فرزندانشان نگیرند.

مخالفت مدیرکل آموزش و پرورش شهر تهران با برگزاری آزمون


مادری که فرزندش پایه نهم است و در یک مدرسه نمونه دولتی درس می خواند به خبرنگار مهر می گوید: فرزندم در تمام طول تحصیلی معدلش ۲۰ بوده است و تمام وقت خود را صرف مطالعه و خواندن کرده است تا بتواند به مدارس سمپاد راه یابد و هزینه های مختلفی نیز صرف کرده ایم تا بتواند در آزمون مدارس استعدادهای درخشان موفق شود اما این روزها متوجه شده ایم که شهر تهران آزمون ورودی به مدارس استعدادهای درخشان برگزار نمی کند. کاش از مدت ها قبل این موضوع را مطرح می کردند که اکنون ناکامی را در چهره فرزندمان نبینیم.

وی ادامه داد: ما به همراه چند خانواده دیگر به مرکز استعدادهای درخشان نیز رفته ایم تا بتوانیم حق فرزندانمان را بگیریم. وقت ملاقات با فردی که گفته می شد مسئولیتی در این حوزه دارد به ما داده شد و آن فرد به ما گفت که برای سال تحصیلی آینده ۷۰۰ سهمیه در شهر تهران برای پذیرش دانش آموز در مدارس استعدادهای درخشان داده شده است اما مدیرکل آموزش و پرورش شهر تهران قبول نمی کند که آزمون برگزار کند وگرنه حق فرزندان شماست که آزمون ورودی داشته باشند و پیگیر این موضوع از وزیر آموزش و پرورش باشید.

ظرفیت مدارس سمپاد شهر تهران تکمیل است


این در حالی است که مدیرکل آموزش و پرورش شهر تهران تاکید دارد در حال حاضر ظرفیتی نداریم و در ‌‌نهایت آزمونی هم برای سایر دانش‌آموزان در تهران نخواهیم داشت.

سخنگوی آموزش و پرورش شهر تهران نیز صحبت های مدیرکلش را تایید می کند و با توصیه هایی که بیشتر به نوشدارو پس از مرگ سهراب می ماند، خطاب به خانواده دانش آموزان می گوید: با توجه به اینکه آزمونی برای دبیرستان‌های سمپاد در تهران برگزار نخواهد شد لذا والدین با ثبت‌نام دانش‌آموزان برای آماده کردن آنها در آزمون استعدادهای درخشان و برگزاری کلاس‌های مختلف برای قبولی آنها در این آزمون، بهداشت روانی دانش‌آموزان را به خطر نیندازند!

این رویکرد آموزش و پرورش به دلیل رشد بیش از ۱۰۰ درصدی مدارس درخشان در سال های گذشته است که از سیاست های اصلی فانی نیز محسوب می شود.

کاهش ورودی مدارس سمپاد


وزیر آموزش و پرورش نیز در این ارتباط می گوید: در شهرهای مختلف به هیچ وجه مدارس سمپاد را تعطیل نکرده‌ایم. در گذر از دوره متوسط اول به دوم، دانش‌آموزانی که وارد مدارس استعدادهای درخشان در سال‌های گذشته شده‌اند، همچنان در این مدارس باقی می‌مانند، اما ورودی به این مدارس را کاهش می‌دهیم تا به استانداردهای جهانی دست یابیم. با ادغام تعداد محدودی از مدارس استعدادهای درخشان، با توجه به ظرفیتی که در این رابطه داریم عمل می کنیم.

فانی معنقد است شاخص جهانی برای انتخاب دانش‌آموزان تیزهوش برای تحصیل در مدارس استعدادهای درخشان ۲.۲۸ درصد است، یعنی از بین هر ۱۰۰ دانش‌آموز حداکثر ۲.۲۸ نفر می‌توانند وارد مدارس استعدادهای درخشان شوند اما در سال‌ های اخیر این استاندارد رعایت نشده است.

وزارت آموزش و پرورش در دولت گذشته با سیاست گسترش مدارس استعدادهای درخشان به دانش آموزان ضربه زد این بار نیز نظام تعلیم و تربیت دولت تدبیر و امید با محدود کردن ورودی به نوعی موجب عدم جذب استعدادهای موجود پرداخته است که نتیجه آن را در سال های آینده خواهیم دید. استعدادهایی که اگر تقویت شوند توسعه و پیشرفت کشور را به ارمغان می آورند و اگر از همین ابتدا سرکوب شوند نمی توان تضمینی نیز برای توسعه آینده کشور داد.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۴۹
انتشار یافته: ۱۶
رضا از شهر یزد
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۳۹ - ۱۳۹۴/۱۲/۱۷
با سلام وعرض تشکر از پیگیریتان
مدارس تیزهوشان برای استعدادهای برتر ایجاد شد ولی متاسفانه در دولت تدبیر وامیدهمان خود محوری های قبلی باشدت بیشتر ادامه دارد وکسی هم پیگیر وجوابگو نیست پسر حقیر نیز سال نهم است وبا هزینه گزاف وبا تبلیغاتی که میشود درهمه کلاسهای مبتکران قلم چی و... تحت فشار حتی درروزهای تعطیل شرکت کرده وبا معدل 20 امید قبولی درمدارس تیز هوشان راداشته ولی الان سهمیه شهریزد برای رشته تجربی 5نفراست وبقیه را از دانش اموزان قبلی میگیرند واین بی عدالتی موجب سرخوردگی فرزندم شده واموزگارانشان هم میگویند حق شما را پایمال کرده اند وهمین باعث ناراحتی اعصاب وبیماری فرزندم شده است خواهشمند شما که دستتان میرسد به مقامات بالاتر منعکس فرمایید چون مشکل همه خانواده هاییست که فرزند با هوش کلاس نهم دارند . با تشکر
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۵۴ - ۱۳۹۴/۱۲/۱۷
ای بابا اینا همه ش نمایشیه . ما داشتیم بچه هایی که با پارتی بازی و سهمیه حتی خود آموزش و پرورشی ها و... رفتن سمپاد الانم هیچی ازشون در نیومده. اون جا هم با التماس و گریه زاری و شش بار امتحان دادن میان بالا . تازه اینم معدلاشونه 15 و 16 و ... واقعا چند تا دانشمند و علامه و ... از این سمپادیا دراومده؟ چند درصد دانشمندامون از سمپادن؟ همه شون مثل همه ن
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۵۷ - ۱۳۹۴/۱۲/۱۷
اقدام آموزش و پرورش كاملا درست مي باشد، زمان ما بيست سال پيش واقعا افراد تيزهوش به اين مدارس راه پيدا مي كردند، ولي الان اينقدر شعبع اي مختلف مدارس تيزهوشان باز شده (مثله شعب بانك) كه ورود به اين مدارس خيلي آسان هست.
ناشناس
|
United States of America
|
۱۰:۰۵ - ۱۳۹۴/۱۲/۱۷
برخی پدر و مادر های ایرانی واقعا مشکل دارن. گاهی موفقیت فرزندشون براشون از سلامتش هم مهم تره. این آزمون ها هوش بچه ها رو نشون نمیدن بلکه اونها رو وادار میکنن وقت بیشتری رو که میتونه به فعالیتهای اجتماعی که منجر به سلامت روان بچه میشه٫ بگذره به درس خوندن های بی فایده بگذرونن.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۲۹ - ۱۳۹۴/۱۲/۱۷
یه کار درست و مثل آدمیزاد انجام بدبد
نیکنام
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۳۲ - ۱۳۹۴/۱۲/۱۷
سلام، این واقعاً به دور از انصاف و عدالت است اگر دانش آموزان سمپاد از نظر علمی بالاترند نباید از آزمون با حضور دانش آموزان مدارس عادی بترسند و اگر سطح علمی مناسبی ندارند این یک ظلم است که امکانات محدود فقط برای آنها باشد. اینطوری به این بچه ها یاد می دهیم که می شود حق دیگرن را با یک بخشنامه ضایع کرد و تلاشهای چند ساله را بر باد داد. انصافاً باید نام این وزارتخانه چیزی غیر از آموزش و پرورش باشد یا لالقل مسئولانش کمی از آموزش و پرورش بدانند. آقایان بدانند جایی دیگر باید پاسخ کارهای خود را بدهند.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۳۴ - ۱۳۹۴/۱۲/۱۷
به عنوان کسی که هم در این مدارس درس خوانده و تدریس کرده میگم:
در گذشته این مدارس در استان تهران 3-4 عدد بود و کسانی که لااقل من میدیدم واقعا ویژه و خاص بودن. الان متأسفانه کسانی را در این مدارس میبینیم که بعضا از دانش آموزان مدارس عادی نیز پایین تر هستند، و این مدارس به بنگاه‌های لابی و کسب درآمد تبدیل شده. چه بسا مدارس دیگری از آنها کیفیت بالاتری دارند.
نکته دیگر آنکه به دلیل تغییر در ساختار پایه‌های راهنمایی و دبیرستان در دولت قبل، مشکلات جدی و بعضا فاجعه باری از نظر هدر رفت منابع در این مدارس به وجود آمد.
این اقدام آموزش‌پرورش صحیح نیست، اما خوب است که به دلایل این مسئله نیز پرداخته شود.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۳۸ - ۱۳۹۴/۱۲/۱۷
کسایی باید وارد مدارس تیرهوشان بشن که واقعا تیزهوشن نه یه عده خرخون که دست آخر هم مشکلات روحی روانی میگیرن از بس درس میخونن! باید بجای آزمون از دروس که هر خرخون با هوش پایین هم میتونه آزمون رو بخوبی پشت سر بزاره!بیان و آزمون هوش بگیرن! فقط سوالهای هوش! اونوقت بچه هایی با هوش بالا وارد این مدارس میشن
علی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۴۸ - ۱۳۹۴/۱۲/۱۷
به عنوان کسی که از نزدیک شاهد برنامه های درسی این عزیزان هستم نکاتی را به بهانه این مقاله ذکر میکنم:
1- تحت هیچ شرایطی دانش آموز خارج از ضوابط در این مدارس پذیرفته نمی شود.
2- مدارس تیز هوشان به جهت فضای متنوع و آزاد تر به عنوان الگوی مدارس خوب مطرح هستند.
3- خوشبختانه در سالهای اخیر فعالیت خوبی روی علوم انسانی و اجتماعی در این مدارس شده است که امیدوارم از رشته های فنی مهندسی پزشکی هرچه سریعتر فاصله گرفته به علوم نیازمند تفکر انسانی و هنر نزدیکتر شوند.
علی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۵۰ - ۱۳۹۴/۱۲/۱۷
4- علیرغم شیوه آزمون ورودی تستی با این حال دانش اغلب قریب به اتفاق دانش آموزان از خانوادهایی هستند که تحصیل فرزندان براشون اهمیت داره طی یک تحقیق اغلب ماهواره ندار وارد این مدارس می شوند.
5- با برخورد و یک پیمایش ساده و حضوری در کارگاه های پژوهشی این دانش آموزان نشانه های هوش و استعداد در ایشان به آشکار دیده میشود. هر چند لزوما نخبه ترین ها نیستند چون شیوه بهتری از آزمون تستی اجرا شدنی نیستو فعلا نداریم.
6- امیدوارم سایر مدارس پول هنگفت بگیر مثلا غیر انتفاعی و همچنین دولتی از این مدارس الگو برداری کنند در جهت عدم اذیت و فشار درسی بر دانش آموزان بویژه جذب آنها به علوم اجتماعی ، مدیریتی و رفتار شناسی انسانی ،که در این صورت همه دانش آموزان و آموزش کشور موفق خواهند بود و همه برنده ایم .
کلا نظام آموزشی کشور باید اصلاح شود یک شهرستانی یا کسی که نتوانسته از فیلتر آزمون تیز هوشان موفق عبور کند هم نباید روزانه شش ساعت محبوس در یک کلاس سراسر تئوری فنی مهندسی بدون علوم انسانی زندان شود . نتیجه ای که همگی شاهد آن هستیم کشور ما بالاترین آمار نسبی مهندس در دنیارو داره ولی وضعیت صنعتی ما همینی هست که می بینیم .
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # الجولانی # فیلترینگ
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
سرمربی بعدی تیم پرسپولیس چه کسی باشد؟