با فاصله گرفتن از انتخابات به تدریج حال و هوای روزنامهها از فضای انتخاباتی خارج میشود؛ اما به تدریج درگیریهای جناحی بر سر دو جایگاه ریاست مجلس خبرگان و همچنین ریاست مجلس شورای اسلامی بالا گرفته است. برخی روزنامهها از این درگیریهای اخیر با عنوان جدال نگاهها! یاد کردهاند.
با این حال موضوعاتی از قبیل درخت کاری رهبر انقلاب و همچنین موضوع هدف مندی یارنه ها از دیگر موضوعات مهم امروز بوده است.
به گزارش «تابناک»، روزنامه های اصلاح طلب با پوشش گسترده جلسه آخر مجلس چهارم خبرگان رهبری عموماً عکس جالب نگاه هاشمی و جنتی به یکدیگر را به عنوان عکس در صفحه اول خود انتخاب کرده اند و از این صحنه به عنوان این که وقتی نگاه ها حرف می زنند یاد کرده اند.
«روزنامه آرمان» در واکنش به حکم اعدام بابک زنجانی در گزارشی به واکنش مسئولان کشور به این حکم می پردازد. این روزنامه در این گزارش با تیتر « آخرش نفهمیدیم <م.س> کیست؟» به واکنش علی لاریجانی می پردازد و می نویسد: « ديروز مجلس هم تحت تاثير حكم اعدامي بود كه براي بابك زنجاني صادر شده است. علي لاريجاني رئيس مجلس در واكنش به نطق ميان دستور حسيني صدر كه از قول بابك زنجاني درباره شخصي به نام «ميم.سين» صحبت كرد گفت: آخرش هم ما نفهميديم اين ميم سين كيست! مويد حسيني صدر در نطق خود در جلسه علني ديروز مجلس گفت: آقاي رئيسجمهور درباره حكم اعدام مفسد اقتصادي گفتند كه يك فرد به اعدام محكوم شده اما پولهاي نفت كجا رفته و چه كساني از اين مفسد حمايت كردند؟ بايد ريشه را پيدا كرد وگرنه فساد از بين نميرود. وی با تاكيد بر اينكه فساد با اعدام بابك زنجاني تمام نميشود، بايد ريشه فساد را پيدا كرد ادامه داد: بابك زنجاني در دادگاه گفت كه «ميم سين» ۵ ميليارد دلار پول نفت را نداده است. آقايان مسئول ناظر، «ميم. سين» كيست؟ بابك زنجاني گفت كه «ميم.سين» امالفساد است و در همه جا ريشه دارد و به خيليها وصل شده است و ما داريم به اين باور ميرسيم كه «ميم.سين» همه جا نفوذ كرده است. وي همچنين گفت: ميگويند امثال «ميم.سين» به مجلس نماينده كه نه، نفر ميفرستد و ميگويند هزينههاي سرسامآور انتخاباتي بعضيها را تامين كرده است. ميگويند «ميم.سين» خيليها را خريده است. اين عضو كميسيون صنايع و معادن مجلس افزود: پولهاي كثيف حتي جان ما را تهديد ميكند! آقاي رئيسجمهور و آقاي لاريجاني، اگر با امثال «ميم.سين» برخورد نكنيد ميترسم كشور مافيايي شود و ديگر انتخابات سالمي برگزار نشود. اميدوارم در مجلس بعدي ريشه فساد مالي و امثال «ميم.سين»ها خشكانده شود.»
«روزنامه شهروند» در گزارشی به سرنوشت یارانه های نقدی می پردازد. این روزنامه در این گزارش با عنوان «یارانه ١٠ گروه از سال آینده حذف میشود» می نویسد: « مجلس در آخرین روزهای سال ٩٤ حذف یارانه ١٠ گروه خانوار ایرانی را از سال آینده به تصویب رساند. بر این اساس عمده خانوادههایی که میزان دریافتی سالانه آنها از ٣٥میلیون تومان بیشتر است در لیست حذفشدگان یارانه نقدی قرار میگیرند.
محمدرضا پورابراهیمی، سخنگوی کمیسیون تلفیق لایحه بودجه ٩٥ با اعلام این خبر توضیح داد: موضوع تمدید مهلت اجرای قانون برنامه پنجم توسعه تا زمان اجرایی شدن قانون برنامه ششم توسعه، در صحن علنی مجلس در روز سهشنبه تصویب شد؛ بنابراین احکام قانون هدفمندی یارانهها برای سال ٩٥ نیز تسری پیدا میکند.
او ادامه داد: در پیشنهادهای دولت هیچگونه موضوعی با عنوان غربالگری و حذف یارانه خانوادههای پردرآمد مطرح نبود؛ اما کمیسیون تلفیق بودجه ٩٥ مصوبهای داشت که براساس آن ١٠ گروهی که نمیتوانند از سال آینده یارانه نقدی دریافت کنند به این شرح اعلام شده است: تمامی پزشکان عمومی و ردههای تخصصی بالاتر، تمام اعضای هیأت علمی موسسات آموزشی و پژوهشی دولتی و غیردولتی و همه کارکنان دولت که دریافتی آنها در سال بیشتر از ٣٥میلیون تومان است.
دو گروه دیگر این لیست شامل همه مدیران و اعضای هیأتمدیره شرکتهای دولتی، غیردولتی، وابسته به دولت و نهادهای عمومی غیردولتی و نیز تمام کارکنان نیروهای مسلح میشود که دریافتی آنها در سال از ٣٥میلیون تومان به بالا است. در گروه بازنشستگان نیز تمام بازنشستگان، حقوقبگیران و مستمریبگیرانی که مجموع دریافتی آنها در سال بیش از ٣٥میلیون تومان باشد، در لیست حذفشدگان قرار گرفتهاند.
علاوه بر این یارانه نقدی تمام نمایندگان مجلس، قضات دادگستری نیز قطع میشود. همچنین کارکنان قوه قضائیه که مجموع دریافتی آنها در سال بیش از ٣٥میلیون تومان باشد، نیز در دسته حذفشدگان قرار میگیرند. پورابراهیمی همچنین تأکید کرد: قرار است وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی گزارشی در مورد فرمول دولت برای حذف یارانه نقدی افراد که تا به حال انجام شده است به کمیسیون تلفیق ارایه کند.»
«روزنامه شرق» در صفحه آخر خود در کاریکاتوری در حاشیه شکایت فراکسیون زنان مجلس از قاضی پور می پردازد. این کاریکاتور را آروین به تصویر کشیده است.
«روزنامه کیهان» در ستون اخبار ویژه خود در خبری با تیتر «ادعای سود روزانه 170 میلیون دلار فقط برای اجرای برجام بود؟!» می نویسد:« بنابر ادعای مقامات دولتی باید از زمان اجرای برجام تا امروز بالغ بر 10 میلیارد دلار به کشور آمده باشد اما کمترین خبری دراینباره نیست.
برخی مقامات دولتی و مشاوران آنها در یکی دو ماه باقی مانده به اجرای توافق به شکل ترجیعبند تکرار میکردند تاخیر در اجرای برجام موجب از دست رفتن روزانه 170 میلیون دلار میشود. اکنون که قریب 50 روز از شروع اجرای برجام میگذرد با یک حساب سرانگشتی میتوان فهمید که طبق ادعای مذکور باید بیش از 7/5 میلیارد دلار به دست کشور رسیده باشد. چنین رقمی در طول یک سال، بالغ بر 60 میلیارد دلار میشود(!)
از سوی دیگر با گذشت یک ماه و نیم از اجرای برجام، مسئولان دولت و بانک مرکزی تاکنون درباره سرنوشت 32 میلیارد دلاری که قرار بود آزاد شود، توضیح ندادهاند و در بازارهای داخلی نیز هیچ اثری از تزریق دلارهای جدید نیست.»
«روزنامه جوان» نیز در گزارشی با عنوان «گمرک ایران لای پتو! » با اشاره به این موضوع که 13 میلیون قرص اعتیادآور ترامادول از قاچاقچیان در تهران کشف شد، می نویسد:« محموله مخدر صنعتي قرص ترامادول به ارزش ۱۳ هزار ميليارد ريال كه به عنوان محموله پتو بارگیری شده بود، به دست وزارت اطلاعات كشف و ضبط شد. اين در حالي است كه به گفته كارشناسان سازمان غذا و دارو، ايران واردات رسمي داروي ترامادول از هيچ كشور خارجي ندارد و با توجه به مخدر بودن داروي مذكور، واردات آن نيازمند دريافت مجوز از سازمان غذا و دارو است. هفت ماه پيش نيز محموله 23 ميليوني قرص ترامادول در پوشش كارتنهاي لامپ كشف شد.
محموله قاچاق حاوي حدود 13 ميليون قرص ترامادول كه از بندر خرمشهر با رويه ترانزيت كالا و به عنوان محموله پتو بارگيري شده بود، در حالي كه براي تخليه محموله قاچاق از مسير منحرف شده بود، از سوي سربازان گمنام امام زمان عج، در انباري در اطراف تهران كشف و توقيف شد.
در صورت تخليه داروها و بارگيري پتو به جاي آن و بستن پلمبها هيچگونه مشكلي بابت ترخيص كالا در گمرك مقصد به وجود نميآمد، چراكه (در مقصد) بار محموله و اظهارنامه با هم مطابقت داشتند. قاچاقچيان داروهاي مذكور را تخليه نمودند و در حال بارگيري پتو بودند كه طي عملياتي هماهنگ، عناصر اصلي اين شبكه دستگير و روانه زندان شدند.»