لغو کنسرتها در نیشابور و کشمکش بر سر انتخاب رئیس مجلس دهم همچنان در کانون توجه روزنامههای امروز قرار دارد. در همین حال، موضوع تغییرات احتمالی در کابینه دولت یازدهم و تأثیر برجام بر اقتصاد ایران از دیگر موضوعات مهم امروز بوده است.
به گزارش «تابناک»، روزنامه قانون امروز در واکنش به لغو کنسرت شهرام ناظری در نیشابور در گفت و گویی با شهرام ناظری با عنوان « دريغ دريغ دريغ از آن سحر دريغ » به این واقعه پرداخته و به نقل از وی نوشته: « شهرام ناظري با وقار هميشگياش كه مختص شخصيت بينظير اوست با ما از احوالي كه در اين سالها بر او گذشته است سخن گفت. ناظري كه به گفته خويش 37 سال است مهر وطن به او اجازه نداده دل ازين خاك بركند به «قانون» گفت:« موضوع لغوكنسرتها كه ديگر چرايي ندارد اما برگزاري كنسرت در نيشابور به علت سابقه تاريخي و فرهنگي اين شهر، همچنين وجود عطار و خيام در آن نسبت به ساير نواحي خراسان استثنا بود. اما با تغيير و تحولاتي كه اخيرا در سطح مسئولان اين شهر رخ داده نه تنها شرايط را براي برگزاري رويدادهاي فرهنگي در اين شهر نسبت به سابق بهتر نكرده بلكه حالا شرايط از گذشته هم سختتر شده است.متاسفانه امروزه شرايط به گونهاياست كه مسائلي كه از نظر اخلاقي نياز به برخورد دارد مورد توجه قرار نميگيرند و در عوض با موسيقي كه يك پديده آسماني و معنوياست -آن هم با وجود اشعار فاخري كه ما براي موسيقي استفاده ميكنيم- برخورد ميشود. من حسابم از افرادي كه كشور را ترك كردهاند جداست. علي رغم تمام امكاناتي كه در تاريخ در كشور برايم مهيا بوده و هست 37 سال است به عشق كشور،مردم سرزمينم و براي آنها مقاومت كرده و در ايران مانده ام.من هميشه براي كشورم مجاني كار كردهام و هيچ چشمداشت مالي از زادگاهم نداشتهام. در اين سالها نه حتي ريالي از صداوسيما يا نهاد ديگري حقوق گرفته يا درخواست امكانات و تسهيلاتي مانند وام و غيره را داشتهام ولي با من اينطور رفتار ميشود. اگراين مشكلات براي كسي بهوجود مي آمد كه خارج از كشور زندگي ميكند و حالا به دليل شرايط يا برنامهاي به ايران بازگشته با من كه با وجود تمام سختي ها و مصائب اين همه سال است كه دركشورم مانده و آن را ترك نكردهام متفاوت بود. چنين برخوردي با كسي كه عاشق كشورش است جاي تاسف دارد».
پاواروتي ايراني در ميان گله هايش از لغو كنسرت «ناگفتهها» در نيشابور به بحث مجوزهاي اخذ شده براي اين كنسرت هم اشاره ميكند اما گويا شواليه ايراني موسيقي هم به اين باور رسيده كه صرف داشتن مجوزهاي ارشاد علاج درد لغو كنسرتها نيست.او در اين خصوص هم به «قانون» گفت:
« كنسرت ما تمام مجوزهاي لازم را از ارشاد داشته است اما مسئله
اين است كه براي ارشاد يك نفر يا دونفر تصميم گيرنده نيستند. هركسي ميتواند بيايد
وبنا بر تصميمات خودش عمل كند».»
روزنامه آرمان در گزارشی به موضوع انتخاب رئیس مجلس آینده پرداخته و در گزارشی با عنوان «ناطق محورمذاكرات عارف - لاريجاني » نوشته: «در اين شرايط درخواست صريح از عارف و لاريجاني براي كنار رفتن از كرسي رياست اگر از سوي آنها هم پذيرفته شود اما حاميان و رايدهندگان به اين دو منتخب راضي نخواهند شد، پس لازم است تا معماي كرسي رياست از سوي يك شخصيت با تجربه كه مورد پذيرش دو طرف و حاميانشان است حل شود كه در اين زمان نگاهها به سمت شيخ نور ميرود. حجتالاسلام والمسلمین علي اكبر ناطق نوري كه خود زماني رياست مجلس را بر عهده داشت مشي اعتدالي و فراجناحي دارد. شايد از جمله افرادي باشد كه از عملكرد اصلاحطلبان در خرداد ۹۲ خشنود شد و اكنون هم بهترين گزينه براي مذاكره با عارف و لاريجاني در راستاي انتخاب رئيس مجلس دهم است.
در دي ماه ۹۴ پس از اينكه مخالفان اعتدال با ايجاد شايعاتي مبني بر حمايت ناطق نوري از يك ليست درصدد جنجالسازي بودند با اطلاعيهاي از سوي دفتر او مواجه شدند كه در آن تاكيد شده بود: « ایشان ضمن تاكيد بر حضور همه گروهها در انتخابات با هيچ جريان سياسي همكاري ندارد و از هيچ گروه سياسي خاص حمايت نكرده و همكاري ندارند.» همين بيطرفي او سبب شده تا بسياري از دلسوزان تاكيد كنند او محور مذاكرات قرار گيرد و تكليف كرسي رياست را مشخص كند. ناگفته نماند برخي كه از قدرت اقناع و تاثيرگذاري ناطق نوري هراس داشتند از ابتداي سال گذشته كوشيدند تا با القاي برنامه او براي حضور در انتخابات مجلس به دوقطبيسازي ناطق - لاريجاني يا ناطق - عارف بپردازند كه برنامه آنها خيلي زود برملا شد و ناطق نوري ترجيح داد مانند گذشته در راستاي حل مشكلات گام بردارد. ديروز يك عضو شوراي عالي سياستگذاري هم گفت: در جلسات هر هفته رئيس دولت اصلاحات با فعالان اصلاحطلب رئيس دولت اصلاحات از آقاي نجفي خواستهاند كه براي تعامل بيشتر حاميان دولت با اصلاحطلبان درباره رياست مجلس با دولت رايزنيهاي لازم را انجام دهند. علي صوفي افزود: همچنين رايزني با آيتا... هاشميرفسنجاني انجام ميشود كه در نتيجه اين رايزنيها اعلام شده است. وي از ديدار ناطق نوري با رئيس دولت اصلاحات براي حمايت از لاريجاني خبر داد.»
روزنامه قانون در ستون نیشخط خود در کاریکانتور زیر به موضوع انتخاب ریاست مجلس پرداخته است.
روزنامه کیهان نیز امروز در ستون گفت و شنود خود به دیدار فائزه هاشمی و برخی از بهاییان واکنش نشان داده است و نوشته:
«گفت: این خانم فائزه هاشمی غیر از اینکه دختر آقای هاشمیرفسنجانی است، چه ویژگی و ارزش دیگری دارد؟
گفتم: هیچ!
گفت: پس چرا حزب کارگزاران این خانم هیچ و پوچ را عضو مرکزیت خود کرده است؟!
گفتم: چون دختر آقای هاشمی است.
گفت: آقای هاشمی که بهائیت را یک حزب صهیونیستی و بهائیها را پادوی اسرائیل میداند، پس چرا فائزه هاشمی از آنها دفاع میکند!
گفتم: میخواهد هر طور شده مورد توجه قرار بگیرد! یارو از بیکاری حوصلهاش سر رفته بود، محکم زد پس کله خودش و بعد با خودش گفت؛ مثل اینکه بالاخره یکی پیدا شده که یادی از ما بکنه، برم ببینم کیه در میزنه!»
روزنامه ایران در گفت و گو با وزیر ارتباطات با عنوان « رقابت شبکههای اجتماعی با پوسترهای انتخاباتی میلیاردی » به نقل از وی در رابطه با دو اصل در این دولت نوشته: « بالاخره دولت آقای روحانی دو اصل دارد؛ نخست اینکه به آنچه به مردم وعده داد، متعهد و پایبند باشد، دیگر اینکه در مسیر منویات رهبر معظم انقلاب و نظام گام بردارد. مهم اینهاست، بقیه موارد که شامل خواست گروهها و دستجات هستند، همیشه بوده و دولت بنا ندارد که تحت تأثیر این فشارها باشد.
همچنین محمود واعظی در بخش دیگری از این گفت و گو در رابطه با موضوع شائبه دخالت دولت در انتخاب رئیس مجلس بیان داشت است که دولت اعتقاد دارد که این امر، یک مسأله داخلی پارلمانی است، ضمن اینکه مجلس ایران یک مجلس مستقلی است و این کاملاً در اختیار نمایندگانی است که مردم انتخاب کردهاند. قطعاً دولت هیچ دخالتی نخواهد کرد و بالاتر از آن، معتقدم اتفاقی که در دو ماه گذشته رخ داد و بحث ریاست مجلس به رسانهها کشیده شد، نادرست است. زیرا معمولاً بحثهای داخل مجلس نمیتواند و نباید از سوی افکار عمومی جهت بگیرد و باید در داخل خود مجلس مطرح شود. لذا منتظر هستیم و هرچه که نمایندگان انتخاب کنند، برای ما محترم و قابل همکاری است.
به نظر شما، کلیت ترکیب مجلس به گونهای هست که دولت مسیر هموارتری برای اجرای برنامههای خود داشته باشد؟
ذائقه مردم در این انتخابات شبیه انتخابات خرداد 92 بود. یعنی
همچنان که در خرداد 92 مردم به اعتدال و میانهروی رأی دادند و نشان دادند از بحثهای
جناحی و گروهی خسته شده بودند، یا مخالفت خود را با دعواهای با خارج نشان دادند، در
انتخابات اخیر هم این اتفاق روی داد. چنانکه دیدیم بحثهای موافقان و مخالفان برجام،
موافقان و مخالفان دولت و تندروی و اعتدال مطرح بود و نتیجه را هم که دیدیم. حالا نیز
با ارزیابی و شناختی که از منتخبان دارم، معتقدم مجلس معتدلی خواهیم داشت و قطعاً دولت
نیز با چنین مجلسی بهتر میتواند اهداف خود را پیش ببرد.
روزنامه جوان در گزارشی به موضوع برجام و تأثیر آن در ایران و واژه تقریباً هیچ پرداخته است. این روزنامه در این گزارش با عنوان « دومينوي « تقريباً هيچ» به تختروانچي رسيد » نوشته: « سه هفته بعد از موضعگيري تند و تيز محمدجواد ظريف كه گفته بود «ايران 30 ماه مذاكره نكرد كه يك سند توخالي دستش باشد» و چندي پس از اظهارات علياكبر صالحي در همين باره كه با واكنش رئيسجمهور مواجه شد، عباس عراقچي نفر دوم تيم مذاكره كننده هستهاي هم با گفتن اين جمله كه «بانكهاي بزرگ اروپا هنوز تعاملات خود را با بانكهاي داخل كشور آغاز نكردهاند» پا جاي پاي ولي الله سيف رئيس بانك مركزي گذاشت. حالا مجيد تخت روانچي ديگر عضو تيم مذاكره كننده هستهاي هم به اين دومينوي در حال فراگير شدن پيوسته و با گفتن اينكه «از اجراي برجام رضايت كامل نداريم»، روند نگرانيهاي فزاينده و نااميدي از موفقيت آميز نبودن اجراي برجام را آن هم در داخل «تيممذاكرهكننده هستهاي ايران» كامل كرد، البته تخت روانچي هم مثل عراقچي و ظريف، نوك پيكان انتقاداتش را به سمت واشنگتن گرفته و گفته كه دولت امريكا آن طور كه بايد و شايد به وظايف خود در برنامه جامع اقدام مشترك (برجام) عمل نكرده است. شايد اگر مخاطبان تيم مذاكره كننده مردم عادي بودند نه تجار و شخصيتهاي سياسي همين اعترافات را هم از تيم مذاكرهكننده نميشنيديم. »
سیدمصطفی هاشمیطبا-وزیر و معاون دولتهای جنگ و سازندگی در یادداشتی در روزنامه شرق با عنوان « پیامد تأخیر در تأیید یا رد «ترمیم کابینه» » به موضوع تغییرات در دولت پرداخته است و می نویسد: « اخباری که در رسانههای مخالف یا موافق دولت در قبال تغییرات احتمالی برخی وزرای کابینه دکتر روحانی منتشر میشود، موضوعی است که به طبیعت دموکراسی و تعدد رسانهها بازمیگردد. بهطور معمول در اینگونه موارد، رسانههای مخالف تلاش میکنند با برجستهسازی این اخبار، ذهن دولت و وزرا را درگیر کرده و به آن لطمه بزنند. در پارهای موارد رسانههای حامی دولت نیز از باب وارددانستن نقد به عملکرد برخی وزرا یا وجود مسائل دیگر، چنین اخبار و گزارشهایی را نشر میدهند. نمیتوان جلو این نوع مباحث را گرفت اما آنچه مهم است، نوع عملکرد دولت و رئیسجمهور در قبال آن است. اگر چنین مسئلهای صحت دارد، تأخیر در اجرای آن جایز نیست چراکه به هر دلیلی، رئیسجمهور به این جمعبندی رسیده که برای پویایی بیشتر کابینه خود، دست به تغییراتی بزند و دیر و زودکردن آن به ضرر حرکت دولت و شرایط کشور و مردم است. اینکه این نوع اخبار بهطور رسمی از سوی مقامات ارشد دولت تکذیب نشده و به تواتر نقل شده، نشان از بحث پیرامون آن در سطح دولت دارد. اما واقعیت این است که گمانهزنی و بردن نام وزرا سبب میشود ماجرا به بدنه وزارتخانه و دستگاههای تابعه و افراد و پیمانکاران مرتبط با یک دستگاه دولتی کشیده شود و در فعالیتهای معمول آن خلل وارد کند چراکه گمان میکنند وزیر مربوطه شاید از فردا در سمت خود نباشد. این نوع اخبار روی فعالیتهای معمول و اجرای برنامههای وزیر هم تأثیر میگذارد؛ چون فضای بلاتکلیفی را حاکم میکند. اگر رئیسجمهور احساس میکند وزیر یا معاونی باید تغییر کند، سریعتر این کار را به انجام برساند تا مانع بیثباتی شود و اگر ماجرا در حد گمانهزنیهای رسانهای است، با قدرت آن را تکذیب کند. گاهی اوقات هم اصل تغییر پذیرفته میشود اما گزینه مناسب برای جایگزینی وزیر فعلی یافت نمیشود و مسئولان ارشد دولت تلاش میکنند تا رسمیتنیافتن موضوع، از تأیید یا تکذیب آن خودداری کنند. اما اگر اصل خبر به صورت کذب توسط یک رسانه با نیتی بهجز اطلاعرسانی به مخاطبان بیان شده باشد آنگاه دولت میتواند با ارائه تکذیبیه به روشنگری افکار عمومی بپردازد.»
سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.