آخرین وضعیت استخدامی‌های آموزش و پرورش در گفت‌و‌گو با معان نیروی انسانی این سازمان؛

استخدام ۲۰ هزار معلم جدید با وجود ۵هزار دانشجو معلم بلاتکلیف!

معاون برنامه‌ریزی و توسعه منابع انسانی وزارت آموزش و پرورش می‌گوید، این وزارتخانه در سال جاری و در قالب دو طرح جداگانه بنا دارد، جمعاً ۲۰ هزار معلم دیگر را به استخدام درآورد. این اقدام در حالی انجام خواهد شد که همه پذیرفته شدگان استخدامی سال گذشته بلاتکلیف هستند و با وجود گذر از همه فرایندهای استخدامی معمول، همچنان با مانعی بزرگ تحت عنوان ماده ۲۸ روبه رو هستند.
کد خبر: ۶۰۴۴۵۴
|
۱۹ تير ۱۳۹۵ - ۱۶:۵۹ 09 July 2016
|
12394 بازدید
|
معاون برنامه‌ریزی و توسعه منابع انسانی وزارت آموزش و پرورش می‌گوید، این وزارتخانه در سال جاری و در قالب دو طرح جداگانه بنا دارد، جمعاً ۲۰ هزار معلم دیگر را به استخدام درآورد. این اقدام در حالی انجام خواهد شد که همه پذیرفته شدگان استخدامی سال گذشته بلاتکلیف هستند و با وجود گذر از همه فرایندهای استخدامی معمول، همچنان با مانعی بزرگ تحت عنوان ماده ۲۸ روبه رو هستند.

به گزارش «تابناک» در روزهای گذشته، بسیاری از پذیرفته شدگان آزمون استخدامی سال ۹۴ وزارت آموزش و پروش با ارسال نامه‌ای اعتراضی خطاب به وزیر این سازمان و رسانه‌ها از بلاتکلیفی خود، به رغم گذراندن فرایند استخدامی خبر دادند. در این نامه اشاره شده بود که این دانشجو معلم‌ها که تعدادشان حدوداً ۵هزار نفر است، هرچند از میان ۲۰۰هزار داوطلب تحصیلکرده دانشگاهی و در چارچوب یک آزمون سخت گلچین شده‌اند، همچنان در شرایط بلاتکلیفی، دوره آموزشی، پرداخت شهریه و آزمون‌های مشروط دیگر هستند.

همزمان با انتشار این خبر با تیتر «بازی یک بام و دو هوای وزارت آموزش و پرورش با استخدامی سال ۹۴» در «تابناک» واکنش‌های ضد و نقیضی از سوی پذیرفته شدگان این آزمون، مسئولین وزارت آموزش و پرورش صورت گرفت.

بر اساس نظراتی که در این رابطه به «تابناک» رسید و نیز پیگیری‌های انجام شده، پذیرفته شدگان مدعی هستند، آنچه در خبر به آن اشاره شد، تنها بخشی از مشکلات آنهاست و فشار بر آن‌ها فرا‌تر از حد تصور است. از سوی دیگر، سایر خوانندگان نیز به این سبک و سیاق برگزاری آزمون و تحت فشار قرار دادن نیروهای ارزشی و تحصیل کرده جامعه موضع گیری کردند و این نوع برخورد با جوانان جویای کار را نوعی تحت فشار قرار دادن آن‌ها و نشانه سوءمدیریت مسئولین تعبیر کردند.

«علی اصغر فانی» وزیر آموزش و پرورش نیز در گفت‌و‌گو با رسانه‌ها گفت: «همان روز که می‌خواستیم این آزمون را برگزار کنیم، شرایط را اعلام کردیم. ما بنا به شرایط اعلام‌ شده، عمل کردیم و همه نیز از آن اطلاع داشتند. هنوز این افراد به استخدام وزارت آموزش و پرورش درنیامده‌اند و تعهدی به ما نداده‌اند و ما نیز تعهدی از آن‌ها نگرفته‌ایم؛ آن‌ها همانند یک نیروی آزاد هستند».

این اظهارات وزیر آموزش و پرورش در حالی مطرح شد که بر اساس پیگیری و استعلام‌های خبرنگار «تابناک» از دانشجو معلم‌های پذیرفته شده، آن‌ها چنین ادعاهایی را به کلی رد می‌کنند و معتقدند، در دفترچه اولیه آزمون در مورد دوره آموزشی، هزینه دوره آموزشی، منوط شدن استخدام نهایی به آزمون جامع و... مطلبی ذکر نشده است.

این دانشجو معلم‌ها که اکنون در یک گروه تلگرامی تقریباً هزار نفره متحد و یک صدا با یکدیگر به همفکری و درد و دل با هم مشغول هستند، می‌گویند، «در دفترچه اولیه ثبت نام هیچ حرفی از شهریه زده نشد. مسئولین بعداً اعلام کردند که در دو ترم شش ماهه و هر ترم هشتصد هزار شهریه باید شرکت کنیم. آن‌ها ترم اول که شش ماه بود را در پنج روز برگزار کردند. چند عدد فایل پی دی اف به ما دادند و بر اساس آن از ما هزینه خوابگاه، غذا و یک ترم کلاس (هشتصد هزارتومان) را گرفتند».


با توجه به حجم اعتراضات دانشجو معلم‌ها و رد اظهارات وزیر آموزش و پرورش از سوی آن‌ها، «تابناک» تلاش کرد تا این موضوع را از طریق «محمدحسین سلیمی جهرمی» معاون وزیر و رئیس مرکز برنامه‌ریزی و منابع انسانی آموزش و پرورش پیگیری کند.
 
محمدحسین سلیمی جهرمی در رابطه با استخدامی‌های سال گذشته گفت: «بر اساس ماده ۲۸ استخدامی که مصوب شورای عالی انقلاب فرهنگی است، استخدام نیروهای داوطلب، منوط به طی یک دوره آموزشی یک ساله و کسب صلاحیت حرفه‌ای آموزگاری و مهارت آموزی است که بر اساس ارزشیابی نهایی مورد سنجش قرار می‌گیرد. بر این اساس وزارت آموزش و پرورش نسبت به کسانی که در چارچوب مفاد ماده ۲۸ شورای عالی انقلاب فرهنگی قرار بگیرند و شرایط مطلوب داشته باشند، متعهد است و قطعاً این افراد جذب آموزش پرورش خواهند شد».
 
جهرمی ضمن اشاره به اینکه این دوره برای اولین بار در حال برگزاری است و نمونه مشابه تاکنون ندارد، اضافه کرد: «این دوره یک ساله آموزشی شامل ۳۶ واحد درسی از قبیل دروس عمومی و اخلاقی است که در قالب ۹۰۰ ساعت باید برگزار شود و داوطلبان موظف هستند در این دوره‌ها شرکت کنند. در گذشته نیز آموزش و پرورش نیروی متقاضی از دانشگاه‌های دیگر می‌گرفت ولی دوره‌های آموزشی آن‌ها کوتاه مدت بود و ذیل ماده ۲۸ تعریف نمی‌شد؛ ضمن اینکه به دلیل کوتاه بودن دوره و حجم کم نیرو هزینه آنچنانی هم نداشت».
 
معاون وزیر آموزش و پرورش در بخش دیگری از سخنان خود و در پاسخ به اینکه بسیاری از این داوطلبان از کار قبلی خود انصراف داده‌اند و پس از گذشت یک سال دوره آموزشی اگر به استخدام آموزش و پرورش در نیایند، به عبارتی زندگی شان تحت تأثیر قرار می‌گیرد، گفت: «آن‌ها همانند همه انسان در یک مقطع زندگی یک تصمیم سرنوشت ساز برای زندگی شان گرفته‌اند و ما در برابر این تصمیم آن‌ها نمی‌توانیم کاری کنیم».
 
رئیس مرکز برنامه‌ریزی و منابع انسانی آموزش و پرورش همچنین در پاسخ به سئوال که شما از ابتدا در مورد دریافت شهریه به داوطلبین چیزی نگفته بودید، گفت: «ذیل ماده ۲۸ قانون استخدامی مصوب شورای عالی انقلاب فرهنگی هم بحث دوره یکساله آموزشی و هم بحث شهریه ذکر شده است. این دوره آموزشی چون بر خلاف دوره‌های پیشین ما و سایر نهاد‌ها بلند مدت است، هزینه بر است و در این دوره آموزش و پرورش برای هر نفر قریب به ۴ هزینه کرده است. در این هر داوطلب باید کمتر از ۵۰ درصد هزینه انجام شده را پرداخت کند.»

سلیمی جهرمی ادامه داد: «با این حال ما تمام تلاش خود را کردیم که شرایط را برای این عزیزان بهتر کنیم. برای مثال هرچند در ابتدا ۱۲ استان برای طی دوره آموزشی پیش بینی شده بود، برای سهولت رفت و آمد و دسترسی این مراکز را افزایش دادیم و همچنین معاونت پشتیبانی سازمان در تلاش است تا از طریق یکی از بانک‌ها برای آن دسته از افرادی که در پرداخت شهریه مشکل دارند، وام کمک هزینه تأمین کند».
 
معاون وزیر آموزش و پرورش در رابطه با چرایی دریافت ۵۰۰ تا ۷۰۰ هزار تومان شهریه اضافی از متاقضیان انتقالی نیز گفت: «برخی از پذیرفته شدگان با این توجیه که مرکز آموزشی از محل سکونت آن‌ها دور است، درخواست کردند در مرکز استان خودشان دوره آموزشی برگزار شود. با توجه به اینکه پیش بینی یک مرکز جدید آن هم با ۳ یا ۵ دانشجو وزارتخانه را با هزینه اضافی رو به رو می‌کرد، بنا شد به تناسب هزینه هر دانشجوی متقاضی انتقالی ۵۰۰ تا ۷۰۰ هزارتومان مبلغ اضافی پرداخت کند».
 
رئیس مرکز برنامه‌ریزی و منابع انسانی آموزش و پرورش در پاسخ به اینکه آیا قبول دارید در این دوره از استخدام بی‌برنامه و با دستپاچگی عمل کردید، گفت: «اقدام ما بی‌برنامه نبود و ما برای این فرایند استخدامی برنامه مشخصی داشتیم. اما آزمون استخدامی توسط سازمان سنجش دیر برگزار شد، فرایند اعلام نتایج، طی مراحل اداری و... چند ماه طول کشید و ما عملاً با مشکل کمبود زمان رو به رو شدیم. با وجود این، من می‌پذیرم که اگر برنامه دقیق‌تر داشتیم، شرایط بهتر از این بود و ما حتماً از این تجربه در دوره‌های آتی استفاده می‌کنیم».
 
سلیمی جهرمی در بخش دیگری از سخنان خود خبر داد که در سال جاری وزارت آموزش و پروش بنا دارد، ۲۰ هزار نیروی معلم جدید جذب کند که یک روش آن جذب نیرو ۱۰ هزار نفر از طریق آزمون سراسری و از میان دارندگان مدرک دیپلم و یک روش آن نیز جذب ۱۰ هزار نفر از میان فارغ التحصیلان دانشگاه‌ها و مشابه استخدامی‌های ماده ۲۸ سال گذشته بود.
 
بنا بر آنچه آمد، می‌توان گفت نوعی بی‌برنامگی حاصل از کمبود زمان، عدم اطلاع رسانی صحیح و جامع و بی‌تجربگی شرایط سخت و طاقت فرسایی را برای پذیرفته شدگان سال ۹۴ آزمون استخدامی آموزش و پرورش فراهم کرده است. این مهم نیازمند توجه و پیگیری مسئولین است. آن‌ها به ویژه وزیر آموزش و پرورش لازم است ضمن پذیرش خطاهای خود، ‌‌‌نهایت تلاششان را برای فراهم کردن شرایط بهتر برای این داوطلبان فراهم کنند و از تجربه ارزشمند سال گذشته در سال‌های آتی به خوبی بهره ببرند.
اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
مطالب مرتبط
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۷۱
انتشار یافته: ۱۰
ناشناس
|
United States of America
|
۱۷:۱۰ - ۱۳۹۵/۰۴/۱۹
مگر خود جناب فانی نگفته که معلم های موجود هم شاید 20 درصد و یا بیشتر مازاد هستند؟ پس چرا همین معلمان موجود را سازماندهی نمیکند . اگر اضافه هستند که استخدام جدید چه معنا دارد و اگر نیاز دارید که پس چرا اعلام میکنید نیرو مازاد داریم؟
حسن
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۷:۱۴ - ۱۳۹۵/۰۴/۱۹
با عرض سلام
مثل اینکه جناب فانی خبر ندارن یا خودشون رو به بی خبری زده اند. جناب فانی ما دفترچه رو حفظ هستیم. هیچ جایی از اون ذکر نشده قراره یک میلیون و ششصد هزار تومن بگیرید به خاطر 4 تا فایل Pdf که تو سایت بارگذاری می کنید علاوه بر هزینه اسکان، صبحانه و ناهار و شام. هیچ کجا ننوشتید باید زن و بچه مون رو ول کنیم بریم شهر غریب تو لونه موش بخوابیم. هیچ کجا نگفتید مدرک ICDL و روخوانی قران می خواین. حالا نوبت شماست مدرک ارائه بدین و گرنه تو سایت که دفترچه هست. زحمت بکشید مطالعه بکنید. هیچ کجا نگفتید قراره تهدید کنیم اگه پول ندید نمراتتون ثبت نمیشه و نمیزاریم دوره رو ادامه بدید. با این اینکه بعد از ازمون و مصاحبه برای دوره اعلام هزینه کردید ولی هیچ کس نگفت نمیده ولی شما گفتید وام میدیم. کجا رفت وام. کجا رفت قول شما. متن تمام صحبت هاتون تو خبرگزاری های مختلف هست. میگید تعهد ندادیم پس خبر ندارید که تعهد رو همکارانتون گرفتند ولی این شما هستید که تعهد ندارید.... کلا" از ماجرا بی خبر
علی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۷:۱۷ - ۱۳۹۵/۰۴/۱۹
اگه مدرکی دارن که ما باید شهریه بدیم و این هزینه هارو قبلاً اعلام کردن، خب ارائه بدن تا ما هم ببینیم، ما مدرکمون دفترچه آزمونه که اونم بهتون دادیم و دیدید
ناشناس
|
Germany
|
۱۷:۲۴ - ۱۳۹۵/۰۴/۱۹
به اين جوانان عزيز توصيه مي كنم تور رزقشان را جاي ديكري پهن كنند در آموزش وپرورش خبري نيست اين نصيحت معلمي را كه در آستانه ي بازنشستگي است بپذيريد
حسن
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۷:۲۹ - ۱۳۹۵/۰۴/۱۹
سلام
دفترچه رو همه میتونن تو سایت سنجش بخونند
بنده
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۷:۳۱ - ۱۳۹۵/۰۴/۱۹
سلام واقعا معنی تدبیر وامید را فهمیدیم
brz
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۷:۴۳ - ۱۳۹۵/۰۴/۱۹
این دانشجومعلمان قبل از آزمون از کجا باید اطلاع میداشتند که ماده ۲۸ هستند و باید شهریه پرداخت کنند؟
آیا نباید از این موضوع چیزی در دفترچه شرکت در آزمون ذکر می شد؟
بانو
|
Germany
|
۱۷:۵۲ - ۱۳۹۵/۰۴/۱۹
سلام. آقای دکتر سلیمی. شخص شما رو به عنوان فردی محترم و دلسوز و پاسخگو میشناسم. اما این همه استرس و اعصاب خردی از هر منبعی و با هر دلیلی قابل توجیه نیست. کجا دیر آزمون برگزار کرد و کی جواب رو دیر داد مسئلهء همه مسئولینه. از جمله شما. نگید خود افراد باید فکر شریط رو بکنن. اگر قادر به پاسخگویی درباره جزء جزء برنامهء استخدامی نیستید برای رضای خدا هم شده فرد توانمندتری رو مسئول این کار کنید
محسن
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۷:۵۲ - ۱۳۹۵/۰۴/۱۹
جناب سلیمی جهرمی و جناب وزیر اگر جایی عنوان شده که باید شهریه و هزار تا هزینه دیگه رو بدیم خب مدرک ارائه بدین تا ما هم روشن شیم، شما متاسفانه تنها کاری که خوب بلدید توجیه کردن و از سر و کردن و سنبل کاریه! نه برنامه ریزی نه مدیریت نه سازماندهی نه بودجه بندی و نه هیچ چیز دیگه ای رو نمیدونید چی هست!!! الانم هدفتون از این دوره فقط و فقط پول درآوردن بود و بس! میسپارمتون به خدا
ناشناس
|
Netherlands
|
۱۸:۰۳ - ۱۳۹۵/۰۴/۱۹
یک سوال در این رابطه ذهن من را مشغول کرده است:
وقتی اینقدر تقاضا برای شغل معلمی وجود دارد و در حال حاضر در دور افتاده ترین نقاط کشور هم اگر معلمی نیاز باشد صدها نفر برای آزمون آن شرکت خواهند کرد. چرا باید هنوز افرادی در دانشگاه های وابسته به وزارت آموزش و پرورش بورس تحصیلی باشند؟ و هنوز دانشجوی بورسیه برای شغل معلمی پذیرش شود؟! در صورتی که بورسیه دانشحویان دکتری وزارت علوم تقریبا منتفی است آنوفت دانشجوی لیسانس از بورس کشوری استفاده میکند!
نظر شما

سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.

captcha
برچسب منتخب
# قیمت دلار # فیلترینگ # قاضی مقیسه # علی رازینی # ترور # ترامپ
الی گشت
نظرسنجی
ترامپ به ایران پیشنهاد رسمی مذاکره مستقیم خواهد داد؟