روزنامه ها دیشب برای پایان سخنان رئیس جمهور در تلویزیون منتظر مانده اند و امروز صحبت های آقای روحانی را بازنشر کرده اند. این در حالی است که برخی روزنامه های اصلاح طلب انتقادات شدیدی به این گفت و گو ابراز داشته اند. همچنین موضوعات دیگری از جمله زنجانی و برجام از دیگر موضوعات مهم امروز بوده است.
به گزارش «تابناک»، روزنامه های امروز از طیف های مختلف سخنان رئیس جمهور را بازتاب داده اند. با این حال، برخی روزنامه های اصلاح طلب از جمله آرمان و اعتماد نسبت به این گفت و گو انتقادات شدیدی را بیان کرده اند.
روزنامه آرمان در گزارشی با تیتر «ناگفتهها ناگفته ماند» نوشت: «ساعت ۲۱ و ۴۷ دقيقه، پاستور، دكتر حسن روحاني و لبخند به دوربين صداوسيما كه قرار بود به پخش سخنان رئيسجمهور براي ملت بپردازد. در دقايق اوليه سخنراني رئيسجمهور چهره مخاطبان دلسوز كشور در هم رفته بود؛ چون آنچه صداوسيما كرد تداعيكننده برنامه روحاني با مردم در سال ۹۲ بود كه برخي ناهماهنگيهاي صداوسيما موجب پخش با تاخير زياد شد و در اذهان هست كه رئيسجمهور در آن سال چنين گفت كه«از مردم عزيزي كه مدت مديدي براي تماشاي اين برنامه پاي تلويزيون بودند عذر خواهي ميكنم» و امسال هم مجرياني انتخاب شده بودند كه اجازه به پايان رسيدن سخنان روحاني را نميدادند و با اظهارنظر در ميان اظهارات رئيسجمهور رشته كلام را پاره ميكردند، اما روحاني هم آن رئيسجمهوري نبود كه ديروز حاميان و بیشتر مردم انتظار داشتند. او ديشب براي خود خط قرمزهاي زيادي ترسيم كرده بود كه با وعدههاي گذشته او مبني بر لزوم اطلاع جامعه از تمام اتفاقات همخواني نداشت. روحاني ديشب آنچه را گفت كه براي مردم تازگي نداشت و بارها ازسوي او و وزرايش بيان شده بود كه تنها دو جدول را بايد موضوع جديد دانست. اظهارات دكتر حسن روحاني در شب گذشته چنان بود كه تماس هاي زيادي با آرمان از سوي حاميان دولت گرفته شد؛ حامياني كه به مشي اتخاذ شده از سوي رئيسجمهور انتقاد داشته و عنوان ميكردند دكتر روحاني وعده داده بود مردم از تمام موضوعات بايد آگاه باشند اما نشان داد كه مردم را آنچنان كه تصور ميشد محرم نميداند و اظهاراتش براي مخاطبان جذابيتي ندارد. روحاني ديشب بيش ازهمه از آنچه گفت كه همه ميدانستند، در حالي كه انتظار همگان از او بيان موانعي است كه دولت با آن مواجه است و تمايل داشتند روحاني از اتاق فكر عليه دولت براي مردم بگويد تا با توجه به اين فعاليت هاي تخريبي درباره عملكرد دولت قضاوت كنند، اما افسوس روحاني ديشب معذب بود و اين در حالي بود كه هنوز ۱۵ دقيقه ازسخنان روحاني نگذشته بود كه دلواپسان به انتشار متنهايي به نام پاسخ به اظهارات رئيسجمهور پرداختند؛ پاسخهايي كه مشخص بود از قبل آماده شده بود و به بهانه سخنان روحاني منتشر شد!»
روزنامه اعتماد نیز در گزارشی با عنوان « كمي شفافتر آقاي رييسجمهور! »ضمن اشاره به اینکه سخنان تلويزيوني روحاني پر از عدد و رقمهاي اميدوارانه بود، خسته نباشيد اما در ادامه نوشت: «این موضوع که روحاني از نبايدِ توهين به مردم گفت، از توهينكنندگان نگفت - از كاهش قاچاق گفت، از مبادي قاچاق نگفت از دستاوردهاي مثبت اقتصادي گفت، از موانع و سد راههاي آن نگفت».
نگاهی به عملکرد دولت
اما این پایان مناظره بر سر عملکرد دولت نیست. روزنامه کیهان در گزارشی با عنوان « 1100 روز گذشت /365 روز باقیمانده را دریابید » لیست وعدههای دولت را ردیف کرده است. فهرست وعدههای دولت به قدری طولانی و متنوع است که برای انتشار آن به تنهایی، به بیش از 2 صفحه کامل روزنامه احتیاج داشتیم و به خاطر همین از انتشار آن گذشتیم!
طبیعتا برای همه مردم چه آنها که روحانی منتخب آنها بود و چه آنها که نبود، تحقق آن همه وعده، آرزویی بزرگ بود چرا که سرجمع تحقق وعدهها، رشد و ارتقای ایران اسلامی و سربلندی ملت بود.
اما برخلاف آن انتظار و آن رویای شیرین، اکنون پس از سه سال اوضاع نه آنگونه که گفته بودند، که به جهاتی به مراتب بدتر هم شده است.
مثلا قرار بود طی یک برنامه صد روزه در معیشت مردم گشایش ایجاد شود.
قرار بود اشتغال برای جوانان ایجاد شود.
قرار بود مسکن، برای همه در دسترس و سهلالوصول شود.
قرار بود مشاغل خرد و صنایع متوسط توسعه پیدا کند.
قرار بود یارانههای تولید بیشتر و بیشتر شود.
قرار بود احترام و عزت به پاسپورت ایرانی داده شود.
قرار بود ارزش و اعتبار پول ملی احیا شود.
قرار بود با تولید ملی، راه واردات مسدود شود.
قرار بود از میادین مشترک نفتی و گازی با حداکثر صرفه کشورمان بهرهبرداری شود.
قرار بود با سد کردن واردات، به جای ایجاد اشتغال برای جوانان خارجی، برای جوانان ایرانی شغل تولید شود.
قرار بود تولیدات کشاورزی به مرحله خودکفایی و صادرات برسد.
قرار بود اقشار محروم و مستضعف به مرحلهای برسند که 45 هزار تومان یارانه برایشان هیچ باشد وقرار بود قرار بود صدها قرار بود دیگر!
حالا 1100 روز از آن وعدهها گذشته است 1100 روز سه چهارم یک دوره ریاست جمهوری است و تقریبا هر کاری که میشده باید تا الان خود را نشان میداده است. هر طرح و پروژه، هر برنامه و ایدهای بوده، باید تاکنون یا به پایان میرسید، یا آثار آن در زندگی مردم هویدا میشد. اما واقعیت چیست و چه اتفاقی افتاد؟ آیا مردم همه آن وعدهها - یا نه، کسر کوچکی از آن وعدهها- را در زندگی خود و در مقام عمل، عینیت یافته میبینند؟!
الهه کولایی نیز در یادداشتی در روزنامه ایران با عنوان « تدبیر در یک سال باقی مانده» نوشت: « دولت تدبیر و امید در چهارمین سال فعالیت خود، برای دستیابی به اهداف مورد انتظار مردم، در وهله نخست، باید ضمن رصد کردن از نزدیک و دقیق نیازهای جامعه، از فرصت باقی مانده برای تمدید نخستین دور ریاست جمهوری خود، بهره گیرد. همچنین دولت روحانی باید به فضای دانشگاهها تازگی و شادابی بخشد و از معاونت زنان حمایت کند تا در مسیر تأمین خواستههای زنان، همراه با فراکسیون زنان در مجلس دهم، گامهای عملی و اجرایی بردارد. از سوی دیگر، باید شرایط را برای تأمین حقوق اساسی مردم بویژه در حوزه اقتصاد و نیازهای روزمره مردم فراهم کرده و در این مسیر گامهای عملی بردارد، همان گونه که قانون اساسی جمهوری اسلامی بر او تکلیف کرده است. همواره باید به خاطر داشت که فرصت بسیار کوتاه و به سرعت در گذار است».
برجام پایان می پذیرد؟
روزنامه سیاست روز در گزارشی عجیب با عنوان « احتمال باز شدن پلمبهای هستهای» ادعا می کند که وقتی نقض عهدهای آمریکاییها کار دستش دهد! این روزنامه در بخشی از این گزارش نوشت:« واکنش صریح مقام معظم رهبری به نقض عهدهای آمریکا در دیدار با اقشارمختلف مردم سیستان و بلوچستان درحالی بیان شد که بسیاری ازناظران سیاسی ضمن تاکید بر آشکار شدن حقانیت هشدارهای منتقدین معتقدند که اگر آمریکاییها همچنان بخواهند بر مدار بدعهدی با ایران ادامه دهند، احتمال تکرار دستور رهبری در سال ۸۲ درباره فک پلمب تأسیسات هستهای وجود دارد. اکنون بیش از۶ ماه ازاجرای برجام می گذرد و هنوز آمریکا درراه توافق هستهای کارشکنی میکند. در این ۶ ماه گذشته تنها ایران در اجرای برجام پایبند بوده است. در حالی که بر اساس توافق انجام شده قرار بر این بود همزمان تحریمهای ظالمانه علیه ایران برچیده شود. »
روزنامه شرق نیز در گزارشی به موضوع بابک زنجانی پرداخته است. این روزنامه در این گزارش با تیتر «زنجانی، وثیقهگذار زنجانی» به رونمایی از «رستم»، شریک خارجی متهم فساد نفتی می کند و نوشت: «رستم، شریک تاجیکستانی بابک زنجانی اعلام کرده حاضر است ضمانتنامهای بانکی برای پرداخت بدهی شریکش صادر کند؛ اما با این شرط که به محض امضای ضمانتنامه، زنجانی از زندان آزاد شود». این خبر را روز گذشته غلامرضا مهدوی، وکیل شرکت ملی نفت ایران در گفتوگو با «تسنیم» اعلام کرد.
وثیقهگذار زنجانی کیست؟
رستم کیست؟ این مبلغ پول را از کجا آورده است؟ سایت رسمی رئیسجمهوری تاجیکستان در آگوست ٢٠١٤ رستم سعیداف را تاجری محلی معرفی کرده و مینویسد: «در روستای هیسور رئیسجمهوری، امامعلی رحمان، در راهاندازی یک هتل زیبا و مرکز خدمات زیبایی مدرن با استانداردهای بینالمللی که به وسیله تاجر محلی، رستم سعیداف ساخته شده، مشارکت داشت». رستم سعیداف عضو هیأتمدیره شرکت هواپیمایی آسیااکسپرس در تاجیکستان است. خبرگزاری رسمی دولت تاجیکستان در گزارشی که در سال ٢٠١٣ منتشر شد، اعلام کرده بود غیر از شرکت هواپیمایی آسیااکسپرس، شرکت اتوبوسرانی دوشنبه باس ترمینال و همچنین سیتیسنتر دوشنبه در مالکیت بابک زنجانی است. سایت خبری
Iran watch در تاریخ ٢٤ جولای ٢٠١٣ دراینباره نوشته بود: «کنت (بانک ارزش) متعلق به بابک زنجانی است که گفته میشود برای کمک به دولت ایران برای دورزدن تحریمها از آن استفاده میشد. شرکت هواپیمایی آسیااکسپرس از شرکتهای زیرمجموعه کنت است. رستم سعیداف عضو هیأتمدیره این شرکت است
رستم، وثیقهگذار بابک زنجانی، در واقع کارمند اوست. رستم عضو هیأتمدیره شرکت هواپیمایی آسیااکسپرس است که متعلق به زنجانی بوده و سال ٢٠١١ به علت آنچه دورزدن تحریمهای ایران عنوان شده، تحریم شده بود؛ حتی در افتتاح آسیااکسپرس شخص رئیسجمهوری تاجیکستان به دعوت بابک زنجانی در مراسم جشن افتتاح حاضر شد. بانک کنت تاجیکستان، مالک آسیااکسپرس، سرمایهگذار اصلی بانک FIIB مالزی است. بانک FIIB هم که متعلق به زنجانی و درواقع محل اصلی وقوع جرم در پرونده زنجانی است. درواقع میتوان اینطور نتیجه گرفت که زنجانی در تلاش است برای خودش وثیقه بگذارد. پیشازاین سخنگوی قوه قضائیه اعلام کرده بود وثیقه بابک زنجانی مبلغی حدود ١٠ هزار میلیارد تومان است».
سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.