دادستان کل کشور در سال های اول پیروزی انقلاب در گفت و گو با تابناک:

امام دوبار به آیت الله منتظری اجازه داد وضعیت زندانیان را بررسی کند/ بیش از چند صد نفر از منافقین مورد عفو قرار گرفتند

آیت الله سید حسین موسوی تبریزی که در زمان حیات امام خمینی(ره) و تا سال 1363 دادستان کل انقلاب(کشور) بوده است به فایل صوتی منتشر شده از سخنان آیت الله منتظری درباره اعدام های سال 1367 واکنش نشان داد و گفت: امام پس از نامه هایی که آقای منتظری برای ایشان نوشت، اجازه تشکیل یک هیات به ایشان داد تا وضعیت زندان ها و زندانیان را در سراسر کشور بررسی کنند و پس از آن حداقل 2 یا 3 بار لیستی از زندانیان که توسط این شورا تهیه شده و مورد تائید آیت الله منتظری قرار گرفته بود، توسط امام خمینی(ره) مورد عفو قرار گرفتند.
کد خبر: ۶۱۳۸۵۳
|
۲۲ مرداد ۱۳۹۵ - ۱۳:۲۲ 12 August 2016
|
25141 بازدید
آیت الله سید حسین موسوی تبریزی که در زمان حیات امام خمینی(ره) و تا سال 1363 دادستان کل انقلاب(کشور) بوده است به فایل صوتی منتشر شده از سخنان آیت الله منتظری درباره اعدام های سال 1367 واکنش نشان داد و گفت: امام پس از نامه هایی که آقای منتظری برای ایشان نوشت، اجازه تشکیل یک هیات به ایشان داد تا وضعیت زندان ها و زندانیان را در سراسر کشور بررسی کنند و پس از آن حداقل 2 یا 3 بار لیستی از زندانیان که توسط این شورا تهیه شده و مورد تائید آیت الله منتظری قرار گرفته بود، توسط امام خمینی(ره) مورد عفو قرار گرفتند.

دادستان کل انقلاب (کشور) در سال های ابتدایی پیروزی انقلاب با اشاره به انتشار فایل صوتی آیت الله منتظری که وسیله ای برای سوء استفاده دشمن علیه کشور شده است، گفت: فایل صوتی متعلق به آقای منتظری است و صدا همان صداست، اما مطلب جدیدی نیست چون قبلا هم در خاطرات ایشان این موضوعات گفته شده بود.

آیت الله سید حسین موسوی تبریزی در گفت و گو با خبرنگار «تابناک» در پاسخ به سئوالی درباره دلایل انتشار این فایل صوتی در این مقطع زمانی، اظهار کرد: نمی دانم چرا باوجود اینکه این مطلب قبلا در خاطرات آیت الله منتظری گفته شده بود، دفتر ایشان بار دیگر در این مقطع زمانی نسبت به انتشار فایل صوتی در اینترنت اقدام کرده و متاسفانه این موضوع مورد سوئ استفاده دشمنان انقلاب و نظام قرار گرفته است.

وی در پاسخ به این سئوال که مگر بخشی از وظایف در ارتباط با بررسی وضعیت زندانیان از سوی امام به آقای منتظری سپرده نشده بود؟ افزود: به این شکل نه؛ چون آیت الله منتظری عضو شورای عالی قضایی نبود. اما در زمانی که بنده دادستان کل بودم، در 2 مرحله یادم هست که امام پس از نامه های آیت الله منتظری اختیاراتی به ایشان محول کرد.

دادستان کل انقلاب (کشور) در سال های ابتدایی پیروزی انقلاب تصریح کرد: آقای منتظری در 2 مرحله درباره امور زندانیان نامه هایی به امام نوشته و خواسته بود که شرایط زندانیان مورد بررسی قرار گیرد و اگر مشکلاتی در این زمینه وجود دارد، مرتفع شود.

وی ادامه داد: امام در سال 1362 این اجازه را به آقای منتظری دادند و پس از آن هیاتی متشکل از آیات ابطحی کاشانی، محمدی گیلانی، سید جعفر کریمی و قاضی خرم آبادی شکل گرفت تا برای بررسی وضعیت زندانیان و شرایط آن ها در زندان و همچنین بررسی شرایط عفو آن ها به تمامی زندان های کشور بروند و اوضاع را بررسی کنند.

موسوی تبریزی در عین حال تاکید کرد: حتی بنده در آن زمان به عنوان دادستان کل به دادستان های تمامی استان ها نامه نوشتم که با هیات مذکور همکاری لازم را داشته باشند و البته بنده هم حتی در 2 بازدید به همراه این هیات حاضر شده و وضعیت زندان ها و زندانیان را از نزدیک مورد بررسی قرار دادیم.

وی یادآور شد: هیات مذکور در 2 مرحله و پس از انجام بررسی های لازم لیست هایی از زندانیان آوردند تا مورد عفو قرار گیرند. این لیست ها توسط آیت الله منتظری مورد تائید قرار گرفت و طی آن بیش از صدها زندانی در آن زمان با نظر مستقیم امام خمینی(ره) مورد عفو و رأفت اسلامی قرار گرفتند. در آن زمان آیت الله موسوی اردبیلی رئیس دیوان عالی و رئیس قوه قضائیه بودند که در خبر بی بی سی عنوان ایشان اشتباه درج شده بود.

دادستان کل انقلاب (کشور) در سال های ابتدایی پیروزی انقلاب خاطر نشان کرد: امام خمینی(ره) چندین بار لیست هایی که برای عفو زندانیان سیاسی به ایشان ارائه شد، مورد تائید قرار دادند که اتفاقا اکثر این افراد هم از همین اعضای مجاهدین خلق(منافقین) بودند.

وی افزود: عمده افرادی که مورد عفو قرار گرفتند، افرادی بودند که اقدام مسلحانه ای علیه مردم و کشور انجام نداده بودند و یا کسی را نکشته بودند و از رفتار خود پشیمان بودند، حتی از زندانیان زمان طاغوت هم که چنین اعمالی را مرتکب نشده بودند در لیست هایی که مورد عفو قرار گرفتند، افرادی حاضر بودند. آن هایی هم که مرتکب جنایت و کشتن افراد بی گناه و مردم عادی کشورشان شده بودند، خوب حکم شان صادر شده بود.

موسوی تبریزی در بخش دیگری از گفت و گو با تابناک، گفت: در سال های پایانی جنگ اطلاعاتی به امام(ره) دادند مبنی بر اینکه منافقین قصد دارند در سه مرحله علیه کشور توطئه کنند، اول اینکه به خاک کشور حمله کنند، دوم اینکه آن هایی که در شهرها هستند به منافقین بپیوندند و سوم هم، منافقین زندانی در زندان ها شورش کنند که این بخش را باید از آقای ری شهری که وزیر اطلاعات وقت بودند، بپرسید. البته مسئولیت شورای عالی قضایی وقت هم بر عهده مرحوم آقای نجفی، آقایان موسوی اردبیلی، موسوی بجنوردی، مقتدایی و موسوی خویئنی ها بود.

وی در پاسخ به این سئوال که انتشار این فایل صوتی در حالی که منافقین اخیرا نشست خود را با حضور برخی سیاستمداران کشورهای عربی و مخالف جمهوری اسلامی برگزار کرده، چه دلیلی می تواند داشته باشد؟ خاطر نشان کرد: مسلما اگر این جلسه ای که می گویید هم نبود، منتشر کردم این فایل صوتی در حال حاضر باعث سوء استفاده دشمن شده است.

دبیر مجمع محققین و مدرسین حوزه علمیه قم با بیان اینکه انتشار فایلی که پیشتر متن آن در خاطرات آیت الله منتظری منتشر شده ضرورتی نداشته و ندارد و ای کاش این اتفاق نمی افتاد، گفت: من معتقدم انتشار این فایل به ضرر کشور است و صلاح نبود که منتشر شود.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما تبلیغ پایین متن خبر
برچسب منتخب
# قیمت طلا # مهاجران افغان # حمله اسرائیل به ایران # انتخابات آمریکا # ترامپ # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سردار سلامی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
عملکرد صد روز نخست دولت مسعود پزشکیان را چگونه ارزیابی می کنید؟