بهره‌برداری از فولاد سفیددشت نمونه مدیریت‌جهادی

کد خبر: ۶۴۱۰۰۹
|
۲۵ آبان ۱۳۹۵ - ۱۶:۱۵ 15 November 2016
|
7537 بازدید
مشارکت و حمایت فولاد مبارکه این بار قفل چندین ساله طرح های هفت گانه استانی فولاد کشور را گشود تا با به بهره برداری رسیدن فاز اول فولاد سفیددشت چهارمحال و بختیاری این دومین پروژه ای باشد که بعد از ورزشگاه نقش‌جهان با نقش آفرینی فولاد مبارکه قفل محکم آنها بر روی بهره برداری باز می شود.

به گزارش خبرنگار فولاد، اولین واحد احیای مستقیم شرکت فولاد سفیددشت، نخستین واحد از طرحهای هفت گانه استانی، در استان چهارمحال بختیاری و با حضور معاون اول رئیس جمهور، وزیر صنعت، معدن و تجارت و رئیس هیئت عامل سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیدرو)، مدیرعامل فولاد مبارکه و جمعی از مسئولین استان چهارمحال بختیاری به بهره برداری رسید.

بنابراین گزارش در آیین بهره‌برداری از طرح آهن اسفنجی فولاد چهارمحال و بختیاری، که با سرمایه‌گذاری ۶۵ درصدی شرکت فولاد مبارکه و ۳۵ درصدی ایمیدرو مورد بهره‌برداری قرار گرفت، دکتر جهانگیری معاون اول رئیس جمهور گفت: بهره برداری از فاز اول شرکت فولاد سفیددشت چهارمحال و بختیاری نمونه بارز مدیریت جهادی و اقتصاد مقاومتی است. این طرح با مدیریت جهادی و اقتصاد مقاومتی و مدیریت مدبرانه مورد بهرهبرداری قرار گرفت، از اینرو نباید مدیران را به بهانه های مختلف انگ زد.

وی افزود: مدیریت باتجربه و با شناخت کافی در بخش تولید معجزه میکند و باید قدر این مدیران را دانست و نباید آن ها را از میدان خارج کرد، چراکه آنان سرمایه اصلی کشور هستند.

وی گفت: طرح فولاد چهارمحال و بختیاری نماد بارز اقتصاد مقاومتی در کشور است که مهروموم این طرح در اختیار دولت بود، اما با مشارکت بخش خصوصی این طرح وارد چرخه تولید شد.

جهانگیری با بیان اینکه بهره برداری از ۲ طرح فولادی در چهارمحال و بختیاری باعث میشود این استان به سرعت به سمت صنعتی شدن حرکت کند، گفت: با بهره‌برداری از طرح‌های فولادی و صنعتی جدید، زیبنده استان چهارمحال و بختیاری نیست از آن به عنوان استان کمتر توسعه یافته نام برد.


معاون اول رئیس جمهور گفت: چهارمحال و بختیاری به دلیل موقعیت جغرافیایی، دارا بودن نیروی انسانی جوان و متخصص و اینکه در مرکز ایران واقعشده و به دو استان اصفهان و خوزستان متصل است، میتواند از حضور بخش خصوصی برای سرمایه گذاری بهره ببرد.
جهانگیری که در این سفر، کارخانه ورق های پوششدار تاراز را نیز افتتاح کرده بود، اظهار کرد: طرح های فولادی جدید در چهارمحال و بختیاری مهمترین مواد اولیه بخش های تولیدی از جمله صنایع لوازمخانگی و صنایع ورق خودرو را تأمین می‌کنند.

وی با تأکید بر اینکه دولت منابعی برای سرمایه گذاری ندارد، اما نهادهای عمومی ممکن است وضعیتی بهتر از دولت برای سرمایه گذاری داشته باشند، افزود: درنهایت این بخش خصوصی است که هم از دولت و هم نهادهای عمومی وضعیت بهتری دارد.

به گفته وی، اقتصاد مقاومتی همین مسئله است که بخش خصوصی میداندار شود و مردم موتور محرکه سرمایه گذاری و تولید شوند و دولت تنها سیاستگذار باشد.

جهانگیری گفت: برای سرمایه گذاری باید از بخش خصوصی حمایت کرد. از این رو هر استانی که موفق به جذب بخش خصوصی شده زمینه های توسعه را برای خود فراهم کرده است از سوی دیگر بخش خصوصی نیاز به آرامش و احساس امنیت دارد، بنابر این باید شرایط را برای این بخش مهیا کرد.

وی در ادامه با اشاره به اینکه افتتاح دو طرح ورق تاراز و فولاد سپید دشت دارای یک پیام مهم بود گفت: افتتاح طرح های فولادی در استان چهار محال و بختیاری خبر از توسعه این استان میدهد. جهانگیری عنوان کرد: افتتاح آهن اسفنجی در این استان در حقیقت نشان از اقتصاد مقاومتی در برابر اقتصاد غیر مقاومتی و اقتصاد خصوصی در برابر اقتصاد دولتی است.

استان چهارمحال و بختیاری به سمت صنعتی شدن در حال حرکت است

همچنین در این مراسم، مهندس نعمت زاده، وزیر صنعت، معدن و تجارت نیز با اعلام اینکه استان چهارمحال و بختیاری با توجه به منابع محدود کشاورزی، به سمت صنعتی شدن در حال حرکت است، خاطرنشان کرد: احداث راهآهن اصفهان- چهارمحال و بختیاری - خوزستان، روند صنعتی شدن این استان را سرعت خواهد داد.

وی با ابراز خرسندی از به بهره برداری رسیدن یکی از طرح های هفت گانه تأکید کرد: گرفتن شریک برای هفت طرح فولادی از پیشنهادهای ما برای پیشرفت سریعتر طرحها بود که در بحث فاینانس و قراردادها نیز توانستیم تا ۲۵ درصد، از خارجیان تخفیف بگیریم.

وی ادامه داد: این طرحها شامل طرح فولاد سفیددشت چهارمحال و بختیاری، فولاد نیریز در استان فارس، فولاد شادگان در استان خوزستان، فولاد میانه در استان آذربایجان شرقی، فولاد قاینات در استان خراسان جنوبی، فولاد سبزوار در استان خراسان رضوی، فولاد بافت در استان کرمان و طرح فولاد بافق در استان یزد هستند که در مناطق کم برخوردار اجرا میشوند. وزیر صنعت معدن و تجارت، ظرفیت فعلی تولید فولاد خام کشور را ۲۷.۵ میلیون تن اعلام کرد و گفت: ۱۰ میلیون تن به تولید ورق گرم اختصاص دارد.

بنا بر اظهارات وزیر صنعت، معدن و تجارت، سرمایهگذاران داخلی ازجمله شرکت فولاد مبارکه اصفهان، برای ساخت طرحهای فولادی یکمیلیون تنی انتخاب شده است که این شرکت، برنده مناقصه تولید کنسانتره و گندله سنگان خراسان رضوی نیز شده است.

فولاد مبارکه ازنظر فنی، مشارکت در سرمایه گذاری و کاهش قیمت تمامشده به خوبی عمل کرد

بنا بر همین گزارش در این مراسم؛ دکتر مهدی کرباسیان، رئیس سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیدرو) خاطرنشان کرد: فولاد مبارکه ازنظر فنی، مشارکت در سرمایه گذاری و کاهش قیمت تمام شدۀ طرح فولاد سفیددشت به خوبی عمل کرد.
وی افزود: به دنبال سیاستهای دولت و سازمان حفاظت از محیطزیست، برای تأمین آب موردنیاز این پروژه مقرر شد از پساب بروجن و سفیددشت استفاده شود که قرارداد آن هفته آینده امضاء و فولاد سفیددشت عملیات لوله کشی آن را آغاز خواهد کرد.

وی در بخش دیگری از سخنان خود افزود: در ابتدای کار دولت، سازمان توسعه و نوسازی معادن با شرایطی روبرو بود که پیش از آن، ایمیدرو ۲۱ هزار میلیارد تومان از اموال خود را به نام خصوصی سازی رد دیون کرده بود؛ از سوی دیگر فولاد هرمزگان را نیز به فولاد مبارکه فروخته و پول آن را بهصورت نقد دریافت کرده بودند تا این هفت طرح فولادی تکمیل شود که مبالغ دریافتی به یارانه ها تخصیص یافت و این طرح ها متوقف و به معضلات مالی خاص خود گرفتار شد.

وی بابیان اینکه با پیشنهاد وزیر صنعت، معدن و تجارت تکمیل طرح ها مشترک با بخش خصوصی دنبال شد، گفت: خوشبختانه این راهبرد مؤثر واقع شد تا جائیکه این طرح ها از چرخه دولتی خارج و با همکاری خوب مشارکان خصوصی امروز شاهد بهره برداری از فولاد سفیددشت، یکی از این طرح ها و تا پایان سال هم طرح های شادگان، نی ریز و میانه هستیم.

معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت با اشاره به اهمیت زیرساخت این طرح ها افزود: در طرح فولاد سفیددشت بنا بر سیاستهای دولت و برای حفظ هرچه بهتر محیط زیست، ازآنجاییکه برای ادامه این پروژه به آب بیشتری نیاز داریم، مقرر شد که از محل پساب شهرهای بروجن و سفیددشت استفاده شود که خوشبختانه مذاکرات آن انجام شده و قرارداد آن در هفته پیش رو به امضاء خواهد رسید. کرباسیان با اشاره به اینکه در اواخر سال ۹۲ و اوایل سال ۹۳ گشایش اعتبار این هفت طرح با حمایت دولت انجامشده است، افزود: در این خصوص بانک صنعت و معدن یک میلیارد و ۸۰۰ میلیون یورو گشایش اعتبار کرد، درعینحال توانستیم در بخش کاهش قراردادها بعضاً تا بیش از ۲۰ درصد کاهش هزینه داشته باشیم در همچنین قرارداد تهیه ماشین آلات و تجهیزات را باقیمت مناسبی به انجام رساندیم.

وی افزود: بعد از برجام شرکتهای چینی همکاری بهتری را در حوزه فولاد داشتند، تا جائیکه برای اجرای طرح های فولاد هفت گانه یک شرکت چینی ۶۰ میلیارد تومان بهصورت فاینانس وصول کرد و هفته بعد نیز مقرر شد ۴۰ میلیارد تومان دیگر پرداخت کنند. وی افزود در دولت یازدهم ۶۸۰ میلیون دلار پروژه افتتاح شده است.

تحویل طرح ها از ابتدا به مشارک خصوصی و یا گرفتن بهای طرح نیمهتمام از زمان بهره برداری

در آیین گشایش فولاد سفیددشت، دکتر بهرام سبحانی، مدیرعامل فولاد مبارکه اصفهان اظهار کرد: امروز خوشحالیم از اینکه با حضور معاون اول رئیس جمهوری دو پروژه ورق پوشش دار تاراز و فاز نخست فولاد سفیددشت در استان چهارمحال و بختیاری به بهره برداری رسید.
دکتر سبحانی با اشاره به سابقه شروع پروژه فولاد سفیددشت و بابیان اینکه این کارخانه نیز در چند فاز طراحی شده است، افزود: فاز نخست آن احیا مستقیم است که امروز با ظرفیت ۸۰۰ هزار تن آهن اسفنجی به بهره برداری رسید تا خوراک واحد فولاد سازی سفیددشت را تأمین کند.

مواد اولیه موردنیاز این کارخانه نیز گندله سنگآهن است که فعلاً تا زمانی که واحد گندله سازی همین کارخانه با ظرفیت ۱.۲ میلیون تن احداث گردد، باید از معادن داخلی، فولاد مبارکه یا سایر گندله سازیها تأمین شود.
وی بابیان اینکه این طرح جزو نخستین طرحهای هفت گانه استانی فولاد است که افتتاح میشود، افزود: سرمایه گذار این پروژه به صورت مشترک ایمیدرو با ۳۵ درصد و فولاد مبارکه با ۶۵درصد سهم است.

مدیرعامل فولاد مبارکه در خصوص نحوه مشارکت فولاد مبارکه در این طرح عنوان کرد: فولاد مبارکه اواخر سال ۹۳ طی امضای موافقتنامه ای با ایمیدرو به عنوان سرمایهگذار فولاد سفیددشت معرفی شد و خوشبختانه امروز توانست این طرح را به بهره برداری برساند.

دکتر سبحانی با اعلام این خبر که در فاز دوم، واحد فولادسازی این پروژه نیز با ظرفیت یکمیلیون تن اسلب تا نیمه دوم سال ۹۷ به بهره برداری خواهد رسید، افزود: تجهیزات این واحد حدود ۷۰ درصد ساخته و به کارخانه حمل شده است و بهزودی عملیات نصب آنها آغاز خواهد شد. وی خاطرنشان کرد: در فاز بعدی این پروژه اسلب تولیدشده با احداث نورد گرم به انواع و اقسام ورق های گرم، سرد و پوشش دار تبدیل خواهد شد.

مدیرعامل فولاد مبارکه گفت: با ورود گندله سنگ آهن به این مجموعه کل زنجیره تولید محصول نهایی که تولید ورق گالوانیزه است، در این استان کامل خواهد شد. وی افزود: طبق برآورد انجام شده برای فاز دوم پروژه نیز

۳ هزار میلیارد ریال و ۷۰ میلیون یورو سرمایه گذاری موردنیاز است، باشد که بخش ارزی پروژه به صورت « السی» و از محل فاینانس انجام میشود که از سوی بانک صنعت و معدن گشایش انجامشده است.

مدیرعامل فولاد مبارکه خاطرنشان کرد: اگرچه عملیات احداث طرح های ۷ گانه به کندی پیش رفت، اما فولاد مبارکه از زمان تحویل گیری با سرعت معقولی تکمیل فاز اول را پیش برد.
وی در بخش دیگری از سخنان خود بابیان این که کارخانه تاراز یک کارخانه پیشرفته و نخستین کارخانه ای است که میتواند ورقهای گالوانیزه و گالوالوم را که ترکیبی از روی و آلومینیوم است تولید کند، گفت: ورقهای تولیدشده در این کارخانه که در صنایع پائیندستی مؤثر است، در صنعت خودروسازی، لوازم خانگی، نفت و نماهای ساختمانهای صنعتی کاربرد دارد.

سبحانی در ادامه با اشاره به میزان ظرفیت کارخانه ورقهای تاراز عنوان کرد: ظرفیت این کارخانه ۳۳۰هزار تن در سال است، سرمایهگذار این کارخانه شرکت های سرمایه گذاری آتیه فولاد نقش جهان، توکا فولاد و تعاونی مصرف کارکنان فولاد مبارکه هستند.

سبحانی درباره میزان سرمایهگذاری در این کارخانه گفت: میزان سرمایه گذاری در این کارخانه ۱۳۱ میلیارد تومان و ۱۷.۶ میلیون یورو است که درمجموع حدود ۲۰۰ میلیارد تومان است؛ این خط تولید به طور مستقیم برای ۲۵۰ نفر به طور غیرمستقیم برای ۱۲۵۰ نفر شغل ایجاد کرده است.

وی در همین خصوص خاطرنشان کرد: هم در واحد تاراز و هم فولاد سفیددشت استخدام به طور کامل بومی بوده، مگر در مواردی که به ناچار باید از نیروهای متخصص فولاد مبارکه یا جاهای دیگر استفاده می شد.

دکتر سبحانی از شرکت های بهسازان خاورمیانه، توکا بتن، ایمن فن کار سپاهان، جم صنعت و شرکت ایریسا بهعنوان پیمانکاران این پروژه یاد و تصریح کرد: فولاد مبارکه نیز در مراحل نصب و راه اندازی، پشتیبانی فنی لازم را ارائه نمود.

مدیرعامل فولاد مبارکه در بخش پایانی سخنان خود ضمن ابراز امیدواری به اینکه سایر طرح های هفت گانه نیز هرچه سریعتر به بهره برداری برسند و با اشاره به اهمیت کاهش هرچه بیشتر هزینه ها در تکمیل پروژه های نیمهتمام تصریح کرد: ازآنجایی که این طرح ها با استفاده از منابع محدود دولتی و طبیعتاً با هزینه های بالایی به کندی پیش می روند و در اواسط کار هم با هزینه کارشناسی بالایی به بخش خصوصی واگذار می شوند، در این حالت برای بخش خصوصی نه تنها هیچ جذابیتی ایجاد نمی کند، بلکه بسیار هم گران تمام می شود. این در حالی است که اگر از همان ابتدا بخش خصوصی طرح را اجرا کند، به مراتب با هزینه و زمان کمتری پروژه ها به اتمام خواهند رسید.

دکتر سبحانی با تاکید بر اهمیت ترغیب بخش خصوصی به همکاری افزود: چنانچه طرح نیمه تمامی برای تحویل به بخش خصوصی پیشنهاد می شود، بهتر است بهای آن را از زمان بهره برداری رسیدن طرح، طی مدت معلومی از مشارک خصوصی مطالبه نمایند؛ در این صورت بخش خصوصی به میان آمده و علاوه بر برگشت سرمایه دولت، طرح های نیمه تمام در مدت زمان کوتاهی به بهره برداری می رسند.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما تبلیغ پایین متن خبر
برچسب منتخب
# قیمت طلا # مهاجران افغان # حمله اسرائیل به ایران # ترامپ # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سردار سلامی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
عملکرد صد روز نخست دولت مسعود پزشکیان را چگونه ارزیابی می کنید؟