تنها دو روز پس از آزادسازی شهر باستانی نمرود از اشغال گروه تروریستی داعش، میزان و شدت خسارت های وارد شده به این شهر رفته رفته مشخص می شود.
به گزارش العالم، اغلب مناطق این شهر ویران شده و مجسمه های باستانی آن در هم شکسته و بخش عمده ای از زیگورات (اهرام رافدی) تخریب شده است.
گروه تروریستی داعش سال گذشته ویدیوها و تصاویری را از تخریب آثار باستانی این شهر منتشر کرد.
نیروهای عراقی در چارچوب عملیات گسترده خود در موصل واقع در شمال عراق، که آخرین پایگاه این گروه تروریستی به شمار می رود، شهر نمرود را بازپس گرفتند.
وزارت گردشگری عراق در مارس سال گذشته اعلام کرده بود که تروریست ها با استفاده از بلدوزر و ماشین الات سنگین، آثار باستانی این شهر را تخریب کرده اند.
یک ماه بعد "داعش" ویدیویی را منتشر کرد که اعضای این گروه را در حال تخریب مجسمه ها و کتیبه ها با استفاده از چکش نشان می داد این افراد اندکی بعد کل مجموعه را منفجر کردند.
سازمان علمی، فرهنگی و تربیتی ملل متحد (یونسکو)، خسارت های وارد شده به شهر نمرود در سال گذشته را در حد "جنایت جنگی" دانست.
این سازمان خاطرنشان کرد که گروه تروریستی داعش علنا کمر به نابودی کامل هر گونه نشان از هویت تاریخی ملت عراق بسته است.
گفتنی است تاریخ این منطقه به قرن سیزدهم قبل از میلاد برمی گردد؛ این منطقه یکی از مهمترین مناطق باستانی در عراق و خاورمیانه است.
"نمرود"، اسم عربی شهری است که به زبان آشوری "کالحو" (kalhu) نامیده می شود. این شهر توسط "شلمنسر یکم"، پادشاه آشوری (1274-1245) بر روی دجله ساخته شد. این شهر در طول مدت امپراطوری آشوری، پایتخت آن بود.
باستان شناسان مراتب اندوه و خشم شدید خود را بابت تخریب این شهر باستانی اعلام کرده اند. آلکس بلاس، مسئول سازمان یونسکو در عراق حمله داعش به آثار باستانی این شهر را حمله ای هولناک با میراث و تمدن عراق توصیف کرد. "لمیاء الکیلانی"، باستان شناس عراقی نیز گفت: "آنها تاریخ ما را نابود می کنند."
گروه تروریستی داعش، آثار باستانی را "بت هایی" می داند که باید نابود شوند. این گروه اماکن باستانی بسیاری را در عراق و سوریه ویران کرده است.