صندوق بین المللی پول پیش بینی خود از رشد تولید ناخالص داخلی عربستان را کاهش داد

سقوط دومینویی چشم انداز اقتصاد عربستان

به فاصله کوتاهی بعد از آنکه بانک جهانی چشم انداز خود از رشد اقتصادی عربستان را کاش داد، صندوق بین المللی پول نیز در جدیدترین گزارش چشم انداز فصلی خود از اقتصاد جهان، پیش بینی خود از رشد اقتصادی عربستان در سال ۲۰۱۷ را به میزان محسوسی کاهش داده است. با این حال صندوق نظر خود در مورد اثر برخی اتفاقات همچون برگزیت بر اقتصاد بریتانیا را تعدیل کرده است.
کد خبر: ۶۵۸۰۶۷
|
۲۹ دی ۱۳۹۵ - ۲۳:۱۰ 18 January 2017
|
4292 بازدید
به فاصله کوتاهی بعد از آنکه بانک جهانی چشم انداز خود از رشد اقتصادی عربستان را کاش داد، صندوق بین المللی پول نیز در جدیدترین گزارش چشم انداز فصلی خود از اقتصاد جهان، پیش بینی خود از رشد اقتصادی عربستان در سال ۲۰۱۷ را به میزان محسوسی کاهش داده است. با این حال صندوق نظر خود در مورد اثر برخی اتفاقات همچون برگزیت بر اقتصاد بریتانیا را تعدیل کرده است.

به گزارش اقتصادنیوز، صندوق بین‌المللی پول در جدیدترین ویرایش فصلی خود از پیش‌بینی‌‌ «چشم‌انداز اقتصاد جهان» که شب گذشته منتشر کرد، برخی از پیش‌بینی‌هایی را که در گزارش اکتبر خود اعلام کرده بود، مورد بازبینی قرار داد. بر این اساس، این صندوق پیش‌بینی خود از رشد اقتصادی عربستان در سال 2017 را با کاهشی 6/ 1 درصدی از 2 درصد به 4/ 0 درصد رساند. صندوق همچنین پیش‌بینی خود از رشد اقتصادی آمریکا را 1/ 0 درصد افزایش داده و دلیل آن را سیاست‌های دولت آینده آمریکا به ریاست دونالد ترامپ اعلام کرده است‌.

بر این اساس، رشد اقتصاد جهان در سال گذشته میلادی (2016) 1/ 3 درصد برآورد شده است که مطابق با پیش‌بینی قبلی صندوق است. رشد اقتصادی جهان در سال‌جاری میلادی و سال بعد نیز 4/ 3 درصد و 6/ 3 درصد پیش‌بینی شده که مطابق پیش‌بینی قبلی صندوق است که در ماه اکتبر منتشر شده بود. صندوق بین‌المللی پول اما در بازبینی جدید خود از چشم‌انداز اقتصاد جهان پیش‌بینی خود در مورد برخی از اقتصادهای مهم را مورد تغییر قرار داده و دلایل این تغییر را نیز عنوان کرده است.

مهمترین بخش این گزارش جایی است که صندوق بین‌المللی پول پیش‌بینی خود از رشد اقتصادی عربستان را کاهش داد. صندوق اعلام کرد که دلیل این کاهش توافق اخیر اوپک برای کاهش تولید است که بر درآمدهای این کشور نفتخیز اثر خواهد گذاشت. در گزارش ماه اکتبر صندوق رشد اقتصادی عربستان در سال2017، معادل 2 درصد پیش‌بینی شده بود که حالا صندوق آن را به 4/ 0 درصد کاهش داده است، کاهشی 6/ 1 درصدی که در نوع خود قابل ملاحظه است.

صندوق همچنین رشد اقتصادی عربستان در سال 2018 میلادی را 3/ 2 درصد پیش‌بینی کرده که نسبت به پیش‌بینی ماه اکتبر 3/ 0 درصد کاهش یافته است. این گزارش صندوق در شرایطی منتشر می‌شود که عربستان سعودی به شدت به‌دنبال جذب سرمایه‌گذارهای خارجی به‌عنوان استراتژی بلندمدت خود است تا به این ترتیب بتواند از وابستگی شدیدش به درآمدهای نفتی بکاهد. بلومبرگ اعلام کرده است که عربستان قصد دارد در سال‌جاری میلادی بالغ بر 15 میلیارد دلار از بازارهای بدهی بین‌المللی استقراض کند تا هزینه طرح‌های خود را تامین کند.

این در شرایطی است که پیش از این نیز عربستان بالغ‌بر 5/ 17 میلیارد دلار اوراق قرضه فروخته بود. برخلاف عربستان، صندوق پیش‌بینی خود از رشد اقتصادی چین در سال 2017 را نسبت به گزارش ماه اکتبر خود 3/ 0 درصد افزایش داده و به 5/ 6 درصد رسانده است. صندوق علت این افزایش را تداوم سیاست‌های حمایتی دولت چین از اقتصاد این کشور اعلام کرده، اما در عین حال هشدار داده است افزایش بدهی‌های چین که موجب بروز نگرانی‌هایی در زمینه مسائل مالی این کشور شده است، ریسکی جدی برای اقتصاد این کشور محسوب می‌شود. رشد اقتصادی چین، این دومین اقتصاد بزرگ جهان طی سه ماهه منتهی به سپتامبر در سطح 7/ 6 درصد تثبیت شد که حاصل هزینه‌های دولت و رونق وام‌دهی بانک‌ها و بخش املاک این کشور بوده است اما کل بدهی‌های چین به سطحی معادل 250 درصد تولید ناخالص داخلی این کشور رسیده است که این برای یک کشور در حال توسعه سطحی بسیار بالا محسوب می‌شود.

صندوق در ادامه چشم‌انداز جدیدی که از اقتصاد جهان ارائه کرد، آورده است که هندوستان دیگر به‌عنوان اقتصادی با سریع‌ترین رشد، تلقی نمی‌شود. صندوق اعلام کرد که رشد اقتصادی هند در سال 2016 دوباره به سرعتی کندتر از همسایه شمالی‌اش، چین رسید و برآوردها نشان می‌دهد رشد اقتصادی هند به 6/ 6 درصد رسیده است؛ درحالی‌که این رقم برای چین 7/ 6 درصد بوده است. صندوق همچنین پیش‌بینی خود از رشد اقتصادی هندوستان برای سال‌جاری میلادی را 4/ 0 درصد کاهش داد و به 2/ 7 رساند، اما پیش‌بینی خود برای رشد اقتصادی این کشور در سال 2018 را دست‌نخورده در رقم 7/ 7 ثابت نگه‌داشت.

گزارش جدید صندوق حکایت از آن دارد که با پشت سر گذاشتن ترس‌ها و دلهره‌هایی که از خبر جدایی بریتانیا از اتحادیه اروپا (برگزیت) به‌وجود آمده بود، صندوق پیش‌بینی خود از رشد اقتصادی بریتانیا در سال 2017 را افزایش داده و از 1/ 1 درصد به 5/ 1 درصد رسانده است. افزایش 4/ 0 درصدی بالاترین میزان افزایشی است که صندوق در پیش‌بینی جدید خود اعمال کرده است. اما پیش‌بینی صندوق برای رشد اقتصادی انگلیس در سال 2018 با 3/ 0 درصد کاهش به 4/ 1 درصد رسیده است.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # الجولانی # فیلترینگ
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
سرمربی بعدی تیم پرسپولیس چه کسی باشد؟