بازار آزاد و معاملات جهانی بدلیل کمبود شغل در دهه گذشته بیش از همه ملامت شده، اما مدیران جهانی میگویند مقصران اصلی ماشینها هستند. درحالیکه پیشروان اقتصادی در انجمن سالانه افتصاد جهانی (WEF) در داووس ازبحث برمحور بهرهوری تکنولوژی لذت میبرند این هفته هشدار دادند که آسیبهای وارد شده به مشاغل باید جدی تر مورد توجه قرار بگیرند.
به گزارش تابناک اقتصادی به نقل از رویترز، از رانندگان تاکسی گرفته تا متخصصین بهداشت و پزشکی مشاغل هرروز بیشتر و بیشتر تحت تاثیر وجود تکنولوژیهایی چون رباتیک، وجود ماشین های خودرو، هوش مصنوعی و پرینتر های سه بعدی قرار میگیرند.
مگ ویتمن مدیر اجرایی هولتپکارد (HPE.N) گفت :"بعضی شغلها از بین خواهند رفت و بعضی رشد خواهد کرد و این انقلاب نامحدود و غیرقابل طبقه بندی خواهد بود و همه کس را تحت تاثیر قرار خواهد داد."
در حالی که عده ای از حامیان دونالد ترامپ و خروج بریتانیا از اتحادیه اروپا، امیدوارند که دولت جدید مشاغل ازدست رفته را به منطقه راست بلت(Rust belt) و شمال صنعتی بریتانیا بازگرداند، طبق گزارش مخاطرات سالانه WEF، اقتصاد دانان تخمین زده اند 86 درصد از مشاغل ازدست رفته امریکا درواقع بدلیل افزایش بهره وری تکنولوژی فروگذاشته شده اند.
همه ی این ها در حالی ست که خیلی از تکنولوژی های پیشرفته، از کارگرانی با مهارت متوسط یا اندک، پر هزینه ترند، اما رفته رفته با پایین آمدن قیمت این تکنولوژی ها، روی آوردن به تکنولوژی می تواند شتاب گیرد.
به گفته مدیران در داووس پیشرفتهای حوزه تکنولوژی درحال دامن زدن به شکافها هستند. این تغییرات به مدیریت ،تجارت و مراکز آکادمیک برای افزایش افراد باسواد ونیروی کار باکیفیت تر نیاز خواهند داشت.
اما این تغییربسمت تربیت افراد توانمند درحوزه تکنولوژی شکاف مذکور را وسیعتر میکند وبمثابه سوختی برای افزایش نابرابری خواهد بود.
یوناس پیرسینگ، مدیر شرکت کاریابی 'من پاورگروپ' اشاره کرد: در میان بیکاران آمریکایی، تنها ۲ تا ۲.۵ درصد از قشر تحصیلکرده دانشگاهی هستند، اما ۹ تا ۱۰ درصد از قشر آموزش ندیده یا با مهارت های اندک هستند. وی همچنین اعلام کرد: "این ایده که باید اتوماسیون سازی بعنوان بخشی ازاقدامات برای رشد وبهبود شرایط صنعت تولید، متوقف شود، واقعا جایی برای بحث نخواهد داشت" . وی به سیاستهای متمرکز بر کاریابی برای نیروی کاردر ایتالیا ودانمارک اشاره کرد.
مطالعات دانشگاه اکسفورد در سال ۲۰۱۳ نشان داد که تقریبا نیمی ازمشاغل امریکا در خطر جایگزینی با ربات ها هستند، درحالیکه تحقیقات فوررستردر سال ۲۰۱۵ تنها نابودی ۷ درصد از شغل ها را تا سال ۲۰۲۵ تخمین زده.
فوررستر تخمین زده که تای سال ۲۰۱۹ یک چهارم کار وظایف مشاغل به روبات های نرم افزاری یا روباتهای عادی یا سامانه های اتوماتیک خودکار سپرده خواهد شد.
اینگا بیل، مدیرعامل لیوید لندن میگوید: "مدیرعاملان معتقدند که ما ها با هوش مصنوعی جایگزین نخواهیم شد اما من مطمئنم زمان آن نیزخواهد رسید."